ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας: για την αναζήτηση πληροφοριών, για επικοινωνία, για αγορές, για ψυχαγωγία.

Από μικρή ηλικία τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και το θεωρούν ως μια αγαπημένη απασχόλησή τους.
Έρευνες έδειξαν ότι τα παιδιά στην πλειοψηφία τους χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο πολλές φορές την ημέρα, ενώ η χρήση του Διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων είναι σχεδόν αυτονόητη για την νεολαία.
Οι δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο είναι τεράστιες. Η αποτελεσματική αξιοποίησή του, όμως, προϋποθέτει την ορθή χρήση του.
Το θέμα της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου μας απασχολεί όλους και καλούμαστε από τη μια να προσφέρουμε τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών στις νέες τεχνολογίες και στο Διαδίκτυο και από την άλλη την ορθή αξιοποίησή τους.
 Η ασφάλεια των παιδιών και η εκπαίδευσή τους στη διαχείριση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν, είτε αυτοί οι κίνδυνοι αφορούν στην καθημερινή φυσική τους ζωή είτε στη χρήση του Διαδικτύου προς αναζήτηση πληροφοριών, κοινωνικής δραστηριότητας ή απλώς ανταλλαγής υλικού, είναι μια από τις προτεραιότητες μας.
Το Δ.Σ. της Ε.Α.Π., στα πλαίσια των πρωτοβουλιών και των παροχών προς τους αθλητές των ακαδημιών μας, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο» που έχει οριστεί η 11/2/14, πραγματοποιεί ενημερωτική εκδήλωση για την Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, το Σάββατο 15/2/2014 και ώρα 11:00 π.μ., σε συνεργασία με τους “Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝ τάξη”.
Γιατί σε μια εποχή που η τεχνολογία έχει εισχωρήσει στη ζωή μας και η προσαρμογή κάποιων οικογενειών στη «νέα πραγματικότητα» δεν είναι ομαλή, οι νουθεσίες και το «υψωμένο δάκτυλο» δεν έχουν αποτέλεσμα.  
Η γνώση και η εμπειρία θα μας καταστήσει ικανούς να διαχειριστούμε και να προλάβουμε τα όποια προβλήματα προκύψουν στη  ψηφιακή καθημερινότητα των παιδιών μας και θα τα προστατέψουμε από τον Εθισμό, την Αποξένωση, την Αποπλάνηση, την παιδική Πορνογραφία, τον Ηλεκτρονικό τζόγο, κ.α. 
Παρακαλούνται οι γονείς όπως προσέλθουν με τους αθλητές 5’ λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ανεξαρτήτως της ώρας άθλησης των αθλητών μας στις ακαδημίες, και να παρακολουθήσουν παράλληλα την ενημέρωση από επιστήμονες, η οποία θα συμβάλει και στην διακριτική παρακολούθηση της «Ψηφιακής Ζωής» των παιδιών. 
 
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΡΑΝΙΟΣ Λ.                                           ΠΑΤΡΙΝΟΣ  Θ.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in