Αναβολή του ντέρμπι


Προς αναβολή οδεύει η διοίκηση της ΕΟΠΕ το ντέρμπι της Α1 Γυναικών μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στη Λεωφόρο το προσεχές Σάββατο 13 Δεκεμβρίου.
Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Στέλιος Προσαλίκας αναμένεται να μεταβεί στη ΓΓΑ και να ζητήσει από τον Σταύρο Δουβή την αναβολή του αγώνα.



«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα γίνει κάθε δυνατή μέριμνα ώστε οι αθλήτριες να γυρίσουν στις οικογένειές τους χωρίς να γίνει χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.
Προς αυτόν το σκοπό θα ληφθούν τρεις παράμετροι: Τα επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, τα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο στο ντέρμπι του πόλο και η παράδοση που υπάρχει στα μεταξύ τους παιχνίδια στο βόλεϊ Γυναικών.
Παρότι έγινε η σύσκεψη των αρμοδίων πριν από λίγες ημέρες και πάρθηκαν αποφάσεις για τα μέτρα ασφαλείας, πρόθεσή μου είναι να συναντηθώ το πρωί της Δευτέρας με τον ΓΓΑ για να του καταθέσω τις απόψεις μου ώστε να ληφθεί μέριμνα αναβολής» δήλωσε ο Προσαλίκας.

Ολα αυτά, υπό το φόβο των επεισοδίων και προκειμένου να εκτονωθεί το κλίμα έντασης που υπάρχει τα τελευταία 24ωρα τόσο λόγω της κοινωνικής αναταραχής από το θάνατο του 15χρονου στα Εξάρχεια, αλλά και από το τεταμένο κλίμα στις σχέσεις των οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού (ύστερα και από τα σοβαρά επεισόδια στο ντέρμπι του πόλο το Σάββατο).

Μία ακόμα παράμετρος που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη είναι ότι την Παρασκευή θα εκδοθεί η απόφαση για τον θάνατο του Μιχάλη Φιλόπουλου στα τραγικά επεισόδια της Λεωφόρου Λαυρίου που είχαν γίνει το 2007 πριν από το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στον προημιτελικό του Κυπέλλου βόλεϊ Γυναικών.
Παράλληλα, ο Ολυμπιακός αναμένεται να συνεχίσει τις προσπάθειές του ώστε να αποδείξει πως ο «τάφος του Ινδού» είναι ακατάλληλος για τα ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, καθώς όπως υποστηρίζει δεν πληροί τους όρους ασφαλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολυμπιακός θα ασκήσει ακόμα και ένδικα μέσα για να μπλοκάρει τον ορισμό του αγώνα και θα προτείνει να γίνει το ντέρμπι στη Γλυφάδα σε ημερομηνία που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in