Το φύλλο αγώνα αναφέρει:


«Μετά από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΟΠΕ, που συνεδρίασε επί τόπου και εκτίμησε την υφιστάμενη κατάσταση στο γήπεδο ο αγώνας αναβάλλεται και η τύχη του θα κριθεί στο ΔΣ της ΕΟΠΕ».

Στο φύλλο αγώνα υπάρχουν δύο ενστάσεις, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Και οι δύο ζητούν ο αγώνας να κατοχυρωθεί υπέρ τους με 3-0 σετ και 75-0.

Η ένσταση του Ολυμπιακού αναφέρει: «Η ομάδα του ΟΣΦΠ ενίσταται για τη μη διεξαγωγή του τελικού μεταξύ ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, διότι η εκτελεστική επιτροπή του final-8 μη νόμιμα αποφάσισε την αναβολή του αγώνα και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των διαιτητών και καθ’ υπερβολή των αρμοδιοτήτων αυτής. Κατά την ορισθείσα ώρα του αγώνα η ομάδα του ΠΑΟ προσήλθε στον αγωνιστικό χώρο και κατά τη διάρκεια του ζεστάματος αδικαιολόγητα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο αρνούμενη να συμμετέχει στον εν λόγω αγώνα. Αντίστοιχα η ομάδα μας κανονικά εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο και περίμενε την έναρξη του αγώνα, η οποία ουδέποτε έγινε, κατά παράβαση ρητών κανονισμών. Τα παραπάνω γεγονότα συνιστούν παράβαση των άρθρων 21 και 22Α του Γ.Κ. οργάνωσης και διεξαγωγής αγώνα της ΕΟΠΕ και κατόπιν τούτου ζητούμε την κατοχύρωση του αγώνα υπέρ της ομάδας μας με 3-0 και 75-0».

Η ένσταση του Παναθηναϊκού: «Η ομάδα του ΠΑΟ ενίσταται για την κακή εφαρμογή των άρθρων του κανονισμού, δεδομένου ότι ο αγώνας έπρεπε να διακοπεί και να κατοχυρωθεί υπέρ του ΠΑΟ, διότι οπαδοί του ΟΣΦΠ εισήλθαν στην κερκίδα των φιλάθλων του ΠΑΟ, χτυπώντας τους και απειλώντας τη ζωή τους και πετώντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο δυναμίτες και άλλα αντικείμενα και περνώντας από τις θέσεις των δημοσιογράφων, κλέβοντας υπολογιστές των δημοσιογράφων, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό συνθήκες οι οποίες δεν επέτρεπαν τη διεξαγωγή του αγώνα. Υπό τις συνθήκες αυτές έπρεπε να προστατευθούν οι αθλητές και οι οπαδοί του ΠΑΟ και το παιχνίδι να κατοχυρωθεί υπέρ του ΠΑΟ με 3-0 και 75-0».

Στο φύλλο αγώνα γράφεται και η απάντηση των διαιτητών, η οποία είναι η εξής: «Κατά την διάρκεια της επίσημης προθέρμανσης των ομάδων, φίλαθλοι του Ολυμπιακού επιτέθηκαν στην κερκίδα των φιλάθλων του ΠΑΟ, αφού διέσχισαν τα διαζώματα των κερκίδων και διασπώντας την αστυνομική δύναμη που προστάτευε τους οπαδούς του ΠΑΟ, χτυπώντας τους με κράνη και άλλα αντικείμενα (καρέκλες και βέργες), καθώς και κλωτσιές και μπουνιές.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟ για να αποφύγουν την εις βάρος τους επίθεση διέφυγαν μέσα από την κερκίδα των επισήμων, προκαλώντας σύγχυση και πανικό στους καθήμενους. Οι ίδιοι φίλαθλοι του ΟΣΦΠ τους ακολούθησαν, χτυπώντας τους μέχρι να βγουν έξω από τα διαζώματα. Την ίδια στιγμή από την κερκίδα των φιλάθλων του ΟΣΦΠ, αλλά και από αυτούς που επιτέθηκαν στους φιλάθλους του ΠΑΟ ερίφθησαν αντικείμενα και μια κροτίδα μεγάλης ισχύος στον αγωνιστικό χώρο.

Οι παίκτες του ΠΑΟ αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο και τους ακολούθησαν και οι παίκτες του ΟΣΦΠ, οι οποίοι παίκτες του ΟΣΦΠ επέστρεψαν αργότερα στον αγωνιστικό χώρο. Ο αγώνας δεν ξεκίνησε ποτέ και παρά τις συνεχείς προσπάθειες, επαφές και συσκέψεις του προέδρου της ΕΟΠΕ και της αγωνόδικου επιτροπής του final 8 με τους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης του γηπέδου και των ομάδων, δεν επετεύχθησαν ασφαλείς συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Κατόπιν τούτου και μετά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΟΠΕ, που συνεδρίασε επί τούτου και τη σύμφωνη γνώμη της αγωνοδίκου επιτροπής και των διαιτητών ο αγώνας αναβλήθηκε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in