Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-2


Επιστροφή στους τίτλους για τον Ολυμπιακό, που επικράτησε με 3-2 σετ του Παναθηναϊκού στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και κατέκτησε το 11ο κύπελλο της ιστορίας του.

Ο τελευταίος εντός συνόρων τίτλος των "ερυθρολεύκων" ήταν το 2003, όταν η τότε ομάδα του Τζανπάολο Μοντάλι είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν θα μπορούσε να μείνει κι άλλο μακριά από την κορυφή και μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, που κρίθηκε στο τάι-μπρέικ, η ομάδα του Άντερς Κρίστιανσον έφτασε στη νίκη με 3-2 σετ.

Το παιχνίδι ήταν δραματικό στα τελευταία του λεπτά, όπου πολλές αποφάσεις των διαιτητών αμφισβητήθηκαν, αλλά οι Λέκκας-Βαρθαλίτης ήταν πολύ καλοί καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η μόνη φάση που μπορούν να χρεωθούν ως λάθος απόφαση ήταν ένα σέρβις του Ριβέρα στο 6-5 του 5ου σετ, όπου η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Στεφάνου και κατέληξε άουτ, αλλά ο κ. Λέκκας έδωσε τον πόντο στους "πράσινους".

Από εκεί και πέρα ο αγώνας ήταν μια πραγματική διαφήμιση του αθλήματος, με τις δύο ομάδες να ανατρέπουν διαρκώς το σκορ και να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους 3.500 φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό του Φαλήρου.

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά και με μπροστάρη τον Ιβάν Μίλκοβιτς έφτασε στην κατάκτησή του με 25-23. Στη συνέχεια ο Ντεπέστελε μοίρασε καλύτερα το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, έπαιξε πολύ με τους Ανδρεάδη και Πανταλέοντα στον πρώτο χρόνο, με συνέπεια να ανατρέψει το σκορ, φτάνοντας στο 2-1 (25-22, 25-23).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τρίτο σετ τραυματίστηκε ο Τομ Χοφ, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα σε μία προσπάθειά του για μπλοκ. Αντικαταστάτης του ήταν ο Δημήτρης Σουλτανόπουλος, που κάλυψε επάξια το κενό του Αμερικανού.

Ο Ολυμπιακός βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και ο Κρίστιανσον αποφάσισε να περάσει στον αγώνα τον Χριστοφιδέλη αντί του "νωχελικού" Ούρναουτ και ο Έλληνας ακραίος τον διακαίωσε. Ήταν ο καλύτερος παίκτης των Πειραιωτών στο τέταρτο σετ, το οποίο κατέληξε σε "κόκκινα" χέρια με 25-20.

Στο τάι-μπρέικ οι δύο ομάδες έφτασαν χέρι-χέρι μέχρι το 8-8, όπου ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα δύο πόντων με 10-8. Το σετ έφτασε στο 14-12, όπου ο Ολυμπιακός "σπατάλησε" τα δύο match points που είχε, με συνέπεια οι "πράσινοι" να ισοφαρίσουν σε 14-14. Ωστόσο, η ψυχραιμία των "ερυθρολεύκων" τους έδωσε το σετ με 17-15 και ταυτόχρονα το πρώτο τους κύπελλο μετά το 2001.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in