Πρωταθλήτρια η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ πανηγυρίζει από απόψε τον 28ο τίτλο πρωταθλήματος της ιστορίας της μετά τη νίκη με 3-1 σετ επί της Ανόρθωσης στο Μέλφορντ Αρένα. Τα σετ 27-29, 25-23, 25-17, 25-13.(22:03)


Αναλυτικά:
Η Ανόρθωση μπήκε πιο δυνατά και με αλλαγές στη βασική της εξάδα αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα η Τσεζάρα αγωνίστηκε ως διαγώνιος και οι Πετιά πήρε θέση ως 4άρι αντί της Κουδουνά. Θέση βασικής παίκτριας πήρε και η Ιωάννου αντί της Τριφυλλί. Η Κυρία προηγήθηκε με 3-8 και 11-16 έχοντας πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση αλλά και πολύ καλή άμυνα. Η ΑΕΛ ανέβασε στροφές μετά το δεύτερο τεχνκό τάιμ άουτ και με τη συμπαράσταση των φανταστικών οπαδών της ισοφάρισε σε 16-16. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο και οι φιλοξενούμενες πήραν προβάδισμα με 18-20 και 19-21. Η αντίδραση της ΑΕΛ ήταν άμεση και έφτασε πρώτη σε σετ-πόιντ με 24-23 και μετέπειτα στο 26-25. Το συγκλονιστικό πρώτο σετ κατέληξε τελικά στην Ανόρθωση με 27-29 με πόντο της Πετιά.



Στο δεύτερο σετ η ατυχία κτύπησε την πόρτα της Ανόρθωσης.Ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με 4-7 κτύπησε η Μαρία Γιασεμίδου και αποχώρησε. Τη θέση της πήρε η Φαούτα. Το σκορ έγινε 4-8 και 4-10 αλλά η απώλεια αυτή φάνηκε να επηρεάζει την Ανόρθωση και να ανεβάζει τη ψυχολογία της ΑΕΛ που ισοφάρισε σε 10-10 και πέρασε μπροστά με 16-13. Η Ανόρθωση πήρε το προβάδισμα με 22-23 και η Τζεζάρα καρφώνοντας μόλις άουτ έχασε την ευκαιρία να κάνει το 22-24 και να φέρει την Ανόρθωση αγκαλιά με το 2ο σετ. Η ΑΕΛ πήρε σετπόιντ στο 24-23 και με ένα καρφί στο φιλέ της Τζεζάρα έγινε το 25-23 και το 1-1 για την ΑΕΛ.




Στο τρίτο σετ ο Τοντόροφ μετέφερε την Φαούτα στη θέση της διαγώνιου και τη Τζεζάρα ως 4άρι αλλά η ομάδα της Τζανέτ Σωκράτους φάνηκε να έχει από την αρχή το πάνω χέρι. Βρίσκοντας σταδιακά το ρυθμό τους οι παίκτριες της ΑΕλ πήραν σοβαρό προβάδισμα. Η διαγώνιος Καρίνα καθάριζε τις φάσεις κυρίως από τη θέση δύο, η Μίρα ανέβηκε σε υποδοχή και άμυνα όπως και η λίμπερο Μαρία Χαραλάμπους, η Λαβρούκ σκότωνε από το τέσσερα, η Γκρύμπαν ανέβηκε αισθητά, ενώ η αρχηγός Σκεύη Ιωαννίδου βρήκε ρυθμό και κυρίως αποτελεσματικό μπλοκ. Η 16χρονη Μανολίνα Κωνσταντίνου που μπήκε ως αλλαγή στο τέλος του 2ου σετ έδωσε νέα πνοή στην ομάδα με το πάθος και τη μαχητικότητά της ενώ η πασαδόρος Τάνια Σίσκου μοίραζε με μαεστρία το παιχνίδι (Απόσπασμα από τη συνέντευξη της προπονήτριας της ΑΕΛ Τζανέτ Σωκράτους). Έτσι προηγήθηκε με 8-4, 16-11, 20-16 και πήρε τελικά το σετ με 25-23 φτάνοντας στο 2-1 σετ.

Με την ψυχολογία στα ύψη η ΑΕΛ μπήκε από την αρχή του σετ δυνατά και πήρε σημαντικό προβάδισμα 8-4, 16-11 και 19-12. Στο σημείο αυτό είχαμε δεκάλεπτη διακοπή λόγω επεισοδίων στις εξέδρες. Το σετ τέλειωσε στο 25-13 και το 3-1 σετ ήταν γεγονός. Η ΑΕΛ με τη νίκη αυτή είναι πρωταθλήτρια 2008-2009 με 4-3 νίκες απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα της Ανόρθωσης και πανηγυρίζει τον 28ο τίτλο πρωταθλήματος της ιστορίας της.

Η αρχιτέκτονας των σπουδαίων επιτυχιών της φετινής ΑΕΛ, Τζανέτ Σωκράτους έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας:

-κ. Τζανέτ συγχαρητήρια για την μεγάλη σας επιτυχία και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κατ' αρχήν πώς είδατε τον αποψινό αγώνα;
-Πραγματικά ήταν μια πολύ δύσκολη νίκη. Η Ανόρθωση μπήκε πολύ δυνατά και λίγο απροσδόκητα μπορώ να πω. Η είσοδος της Πέτια μας δυσκόλεψε ενώ η αντίπαλος βρήκε καλύτερο ρυθμό και σε συνδυασμό με τα λάθη μας σε κρίσιμα σημεία του αγώνα χάσαμε το σετ. Αυτό μας δημιούργησε επιπρόσθετη πίεση.


-Αυτό θα σας ρωτούσα στη συνέχεια. Τι είπατε στις παίκτριές σας μετά την απώλεια του πρώτου σετ και την επιπρόσθετη πίεση που δημιουργήθηκε όπως αναφέρατε;
-Τους είπα πως για να κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα. Να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να μην επηρεαζόμαστε ούτε από τον κόσμο ούτε από τους διαιτητές γιατί αυτό δε θα μας δώσει τη νίκη. Αλλάξαμε και την τακτική μας κλείνοντας την Τζεζάρα από τη θέση δύο αφού αγωνίστηκε ως διαγώνιος στα πρώτα σετ ενώ παίξαμε σερβίς τακτικής. Εδώ θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για τον τραυματισμό της Γιασεμίδου, μια παίκτρια την οποία εκτιμώ ιδιαίτερα.

- Η ΑΕΛ φάνηκε να ανεβαίνει όσο περνούσε ο χρόνος.
- Με το πέρασμα του χρόνου βρίσκαμε ρυθμό και μετά το 2-1 σετ τα πράγματα έγιναν καλύτερα για μας. Η καθεμιά από τις παίκτριες της ομάδας απέδωσε αυτό που αναμενόταν να αποδόσει. . Η διαγώνιος Καρίνα καθάριζε τις φάσεις κυρίως από τη θέση δύο, η Μίρα ανέβηκε σε υποδοχή και άμυνα όπως και η λίμπερο Μαρία Χαραλάμπους, η Λαβρούκ σκότωνε από το τέσσερα, η Γκρύμπαν ανέβηκε αισθητά, ενώ η αρχηγός Σκεύη Ιωαννίδου βρήκε ρυθμό και κυρίως αποτελεσματικό μπλοκ. Η 16χρονη Μανολίνα Κωνσταντίνου που μπήκε ως αλλαγή στο τέλος του 2ου σετ έδωσε νέα πνοή στην ομάδα με το πάθος και τη μαχητικότητά της ενώ η πασαδόρος Τάνια Σίσκου μοίραζε με μαεστρία το παιχνίδι.



-Τι σημαίνει ο τίτλος αυτός για την ΑΕΛ;
-Ο τίτλος αυτός είναι οι κόποι μιας χρονιάς. Δείξαμε ότι έχουμε διάρκεια ως ομάδα. Φυσικά έχουμε και το κύπελλο τη Δευτέρα γι’ αυτό οι πανηγυρισμοί τελειώνουν απόψε. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτός ήταν ο τρίτος πετυχημένος στόχος της ομάδας. Πρώτος ήταν η κατάκτηση του Σούπερ Καπ, δεύτερος η σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία με την είσοδό μας στους 16 που είναι ίσως η καλύτερη πορεία κυπριακής ομάδας πετόσφαιρας και τρίτος ήταν το πρωτάθλημα. Για μένα έχει τεράστια σημασία αυτός ο τίτλος γιατί τον πήρε μια ανανεωμένη ΑΕΛ. Η ομάδα άλλαξε πολύ από την περσινή και ο στόχος της ομάδας αλλά και μένα ως προπονήτριας για πρώτη χρονιά ήταν να ξανακτίσουμε μια ομάδα με παρόν και μέλλον. Πήραμε την Λαβρούκ που είναι 23 χρονών, έχουμε την Γκρίμπαν που πιθανότατα του χρόνου να παίζει ως Κύπρια ενώ είδατε και τη 16χρονη Μανολίνα να μπάνει σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα και να τα πηγαίνει περίφημα. Κρατήσαμε την Καρίνα που μας βοήθησε πάρα πολύ με την εμπειρία της ενώ η Μαρία Χαραλάμπους αγωνίζεται φέτος ως λίμπερο.

-Είδαμε τον κόσμο της ΑΕΛ να στέκεται στο πλευρό της ομάδας
-Θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα στον κόσμο της ΑΕΛ. Είδαμε το γήπεδο γεμάτο μετά από πολλά χρόνια στην πετόσφαιρα. Ο κόσμος γύρισε πίσω και βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που του δώσαμε τη χαρά να πανηγυρίσει μαζί μας τον τίτλο και τους θέλουμε στο πλευρό μας για να πανηγυρίσουμε μαζί και άλλες επιτυχίες.

-Τζανέτ σε ευχαριστώ πάρα πολύ και συγχαρητήρια για την κατάκτηση του τίτλου
-Και ‘γω ευχαριστώ.


Συνθέσεις
ΑΕΛ (Τζανέτ Σωκράτους): Τιμόχοβα, Γκρύμπαν, Λαβρούκ, Μιλάνοβιτς, Ιωαννίδου, Καρίνα, Μαρία-λ, (Μανολίνα Κωνσταντίνου).

Ανόρθωση (Τοντόροφ): Ιωάννου, Πετιά, Γιασεμίδου, Τζεζάρα, Κρανή, Εβελίνα, Πετρούλα-λ (Φαούτα)

Ο αγώνας όπως μεταδόθηκε live από την ιστοσελίδα μας.
Νεότερη ενημέρωση:
ΑΕΛ-Ανόρθωση 1o σετ: 3-8, 11-16, 14-16, 16-16, 18-18, 19-21, 24-23, 25-25, 26-25, 27-29 και 0-1 σετ η Ανόρθωση. Με αλλαγές η εξάδα της Ανόρθωσης. Η Τσεζάρα διαγώνιος και οι Πετιά (αντί Κουδουνά) και Ιωάννου (αντί Τριφυλλί)

ΑΕΛ-Ανόρθωση 2o σετ: 4-7 τραυματισμός Γιασεμίδου και αλλαγή με Φαούτα, 4-8, 4-10, 10-10, 11-11, 16-13, 22-21, 25-23 και 1-1 σετ ισοφαρίζει η ΑΕΛ.

ΑΕΛ-Ανόρθωση 3o σετ: Η Ανόρθωση ξεκινά το τρίτο σετ με τη Φαούτα σέ θέση διαγώνιου. 8-4, 16-11, 20-16, 25-17 και 2-1 σετ μπροστά η ΑΕΛ.

ΑΕΛ-Ανόρθωση 4o σετ: 8-4, 16-11, 19-12. Δεκάλεπτη διακοπή λόγω επεισοδίων στις εξέδρες.25-13 και 3-1 σετ. Η ΑΕΛ είναι πρωταθλήτρια 2008-2009


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in