Όργια και φέτος από τους διαιτητές ...

Μεγάλη ευκαιρία να σπάσει την έδρα του Παναθηναϊκού έχασε η γυναικεία ομάδα του Ηρακλή στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Οι κυανόλευκες αν και προηγήθηκαν με 1-2 στα σετ γνώρισαν την ήττα με 3-2 (25-19, 22-25, 20-25, 27-25, 15-12 ) μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι κυανόλευκοι έχουν μεγάλα παράπονα για δύο φάσεις που έκριναν το παιχνίδι όταν στο τέταρτο σετ δεν δόθηκε μπλοκ άουτ της Μοντάνο, ενώ στην επόμενη φάση χρεώθηκε η Κάτιτς για πιαστή μπαλιά.

Η ομάδα του Θανάση Στράντζαλη θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι με 1-3 όταν και στο τέταρτο σετ προηγήθηκε με 22-24 φθάνοντας για πρώτη φορά σε ματς μπολ μετά από μπλοκ της Γιακούμπ στην Τομάσεβιτς. Η τελευταία με επίθεση μείωσε για τον Παναθηναϊκό σε 23-24 για να ακολουθήσει η επίθεση από την Φερναντέζ και οι πράσινες να ισοφαρίσουν σε 24-24. Οι κυανόλευκες είχαν και δεύτερη ευκαιρία καθώς μετά από επίθεση της Κιόση προηγήθηκαν με 24-25, αλλά επίθεση τη Φερνάντεζ ισοφάρισε σε 25-25 για τις πράσινες. Το σετ κατέληξε στον Παναθηναικό με αποφάσεις των διαιτητών που δεν έδωσαν καθαρό μπλοκ άουτ στη Μοντάνο, και χρεώσαν την Κάτιτς με πιαστή μπάλα διαμορφώνοντας το τελικό 27-25.

Στο τάι μπρέικ οι κυανόλευκες πάλεψαν αλλά λύγισαν στην εμπειρία του Παναθηναϊκού. Κάποια λάθη στην επίθεση από πλευράς Ηρακλή έδωσαν την ευκαιρία στις πράσινες να ξεφύγουν με 8-6 και 11-7. Οι κυανόλευκες πέρασαν στην αντεπίθεση μειώνοντας σε 14-12, αλλά η Ντουμιτρέσκου διαμόρφωσε το τελικό 15-12.

Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε πως η αναμέτρηση θα ήταν δύσκολη. Οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ μέχρι και το 18-17. Κάποια λάθη στην επίθεση έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με 1-0 κατακτώντας το σετ με 25-19. Το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο σετ. Αν και οι παίκτριες του Θανάση Στράντζαλη βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 17-13 με όπλο το μπλοκ και τις Μοντάνο, Χαντάβα και Κιόση ισοφάρισαν σε 1-1 κατακτώντας το σετ με 22-25. Με τον αέρα της κατάκτησης του δεύτερου σετ οι κυανόλευκες μπήκαν ορεξάτες και από το 13-13 άρχισαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους μεταφέροντας την πίεση στον αντίπαλο. Πιο άνετα από ότι θα περίμεναν κατέκτησαν το τρίτο σετ παίρνοντας προβάδισμα στα σετ με 2-1. Τα λάθη όμως στο τέταρτο σετ ήταν αυτά που καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Κατσάνειο όπου θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ηρακλή Θανάσης Στράντζαλης τόνισε. Δεν συνηθίζω να διαμαρτύρομαι για τη διαιτησία αλλά οι δύο φάσεις στο τέταρτο σετ έκριναν τον αγώνα. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες μου που κοίταξαν στα μάτια τον Παναθηναϊκό, μέσα σε μία καυτή έδρα. Παίξαμε καλά αλλά η διαιτησία μας αδίκησε. Αξίζαμε κάτι παραπάνω".

Η διαιτησια για μια ακόμη χρονια προστατευσε τον πρωταθλητη που ηταν σε ασχημη μερα και οπως και περυσι με τον Ηρακλή Κηφισιάς του προσφερε τη νικη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in