ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Με έντονο ακόμη τον απόηχο των εξαιρετικών αποτελεσμάτων των εθνικών μας ομάδων βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ, η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, βράβευσε τους κορυφαίους της περιόδου που ολοκληρώθηκε (2008-09), ευχαρίστησε θερμά τα ισχυρά στηρίγματά της σε βάθος χρόνου και απένειμε τις πρέπουσες τιμές σε αθλητές, προπονητές και σωματεία।


Στην κατάμεστη Αίθουσα του Ολυμπιακού Μεγάρου, από 200 και πλέον άτομα, η Τελετή βράβευσης της ΚΟΠΕ περιλάμβανε κάποιες ξεχωριστές στιγμές, με συγκίνηση, αλλά και αναπόλησης του παρελθόντος। Στην παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Τίτου Χριστοφίδη, ολόκληρης της αθλητικής ηγεσίας της Κύπρου, του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας κ. Στέλιου Προσαλίκα, εκπροσώπων ομοσπονδιών και σωματείων, αθλητών και αθλητριών, η οικογένειά του βόλεϊ επιβεβαίωσε τη θέλησή της για ακόμη καλύτερες μέρες στο μέλλον.

"Αναλαμβάνοντας, ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠΕ, είχαμε τονίσει ότι σκύβουμε τα κεφάλια και σηκώνουμε τα μανίκια για δουλειά. Ένα χρόνο μετά διαπιστώνουμε ότι είμαστε ακόμη στην αρχή... Η σκληρή δουλειά πρέπει να συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο πανέμορφο άθλημα που υπηρετούμε και μετρά 81 χρόνια ιστορίας στον τόπο. Με σεβασμό στους κανόνες, με σεβασμό στους αθλητές, με σεβασμό στους φίλους του αθλήματος. Ως Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠΕ, θα μπορούσαμε να προτάξουμε τις πρόσφατες, πραγματικά εντυπωσιακές, επιτυχίες του κυπριακού βόλεϊ. Δεν θα το κάνουμε. Οι επιτυχίες ανήκουν στους αθλητές και στους προπονητές. Η δική μας αποστολή είναι να είμαστε δίπλα τους. Με συνεχή βοήθεια και συμπαράσταση. Προτιμούμε να σταθούμε στις όποιες ελλείψεις και αδυναμίες μας. Με στόχο να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο", ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ κ. Δαμιανός Χατζηδαμιανού καθορίζοντας τους στόχους στα μελλοντικά βήματα της Ομοσπονδίας.

"Ζητούμε τη συνεργασία όλων για να εξαλείψουμε από τα γήπεδά μας τα κρούσματα βίας και αντιαθλητικής συμπεριφοράς. Θέλουμε συμπαραστάτες στην προσπάθεια για να φέρουμε όλη την οικογένεια στα γήπεδα του βόλεϊ. Επιδιώκουμε το άθλημά μας να μπει σε κάθε σπίτι και να αναβαθμιστεί ο ρόλος του, ως ένας υγιής και ζωντανός οργανισμός στο χώρο του κυπριακού αθλητισμού".

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χατζηδαμιανού, σύμφωνα με την αξιολόγηση του ΚΟΑ, η ΚΟΠΕ είναι σήμερα η δεύτερη ομοσπονδία (μετά το ποδόσφαιρο) σε συμμετοχή ομάδων, αθλητών και αθλητριών, όλων των ηλικιών: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υλοποιήσαμε το Σχεδιασμό εκμάθησης του Βόλεϊ στα Δημοτικά Σχολεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Πρωτοπορήσαμε, επίσης, και υλοποιήσαμε τον Σχεδιασμό οικονομικής στήριξης των σωματείων με τη χορηγία του καφέ Pokka και συνεχίσαμε τη συνεργασία μας με τα συνδρομητικά κανάλια LTV και ΑΛΦΑ με την προβολή ζωντανών αγώνων".

Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους διεθνείς αθλητές και στις αθλήτριές της ομοσπονδίας: "Στο μεγάλο στοίχημα του κυπριακού αθλητισμού, στους 13ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, είχαμε τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων μας. Με ποσοστό επιτυχίας 100%! Με τέσσερα χρυσά μετάλλια! Δύο χρυσά μετάλλια για τις εθνικές μας ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών κι άλλα δύο για τις εθνικές μας ομάδες μπιτς βόλεϊ ανδρών και γυναικών. Την Κυριακή ολοκληρώθηκαν στην Πεσκάρα οι 16οι Μεσογειακοί Αγώνες. Τα αποτελέσματα των ομάδων μας στο μπιτς βόλεϊ, ξεπέρασαν τις προσδοκίες όλων. Η κατάληψη της 7ης θέσης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, είναι ένας άθλος".

Στους χαιρετισμούς τους, ο πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Νίκος Καρτακούλης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ουράνιος Ιωαννίδης και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Τίτος Χριστοφίδης, συγχάρηκαν την ΚΟΠΕ για τις επιτυχίες της και τόνισαν την ανάγκη συνεχούς προσπάθειας για πρόοδο και βελτίωση.

Η ΚΟΠΕ τίμησε τον ΚΟΑ για την 40χρονη προσφορά του. Στο πρόσωπο των προέδρων του, το κυπριακό βόλεϊ, είπε "ευχαριστώ" στο πιο ισχυρό στήριγμα που είχε. Τιμήθηκαν με την ανώτατη διάκριση της Ομοσπονδίας, μεταθανάτια ο πρώτος πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Στέλιος Γκαράνης και οι μετέπειτα προέδροι κ. κ. Κίκης Λαζαρίδης, Κυριάκος Νεοκλέους, Ουράνιος Ιωαννίδης, Δήμος Γεωργιάδης, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, Τίτος Χριστοφίδης και Νίκος Καρτακούλης.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της μεταθανάτιας βράβευσης του Μιχάλη Μαστρανδρέα που διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Αναφερόμενος στο έργο του Μιχάλη Μαστρανδρέα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΚΟΠΕ κ. Ανδρέας Σταύρου τόνισε ότι ήταν ένας αγνός φίλος της Κύπρου και στήριξε τον κυπριακό αθλητισμό από όλες τις θέσεις τις οποίες υπηρέτησε.

Στις αρχές της δεκαετίας του '70, δημιούργησε την Τοπική Επιτροπή ΕΟΠΕ Κύπρου και συνέβαλε τα μέγιστα στην οργάνωση του αθλήματος σε ολόκληρη την Κύπρο. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας κ. Στέλιος Προσαλίκας ανέφερε ότι η συνεργασία ΕΟΠΕ - ΚΟΠΕ δεν έχει οροφή: "Δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά μια πραγματικότητα. Όπου υπάρχει η δυνατότητα, θα πορευτούμε μαζί, θα συνεργαστούμε σε όλα τα επίπεδα, με γνώμονα το καλό του ελληνικού και του κυπριακού βόλεϊ".

Για την τεράστια προσφορά του στο βόλεϊ τιμήθηκε ο πρώην αρχηγός της Ανόρθωσης και επί σειρά ετών μέλος της εθνικής μας ομάδας Μάριος Κοντός που εγκατέλειψε την ενεργό δράση μετά από 23 ολόκληρα χρόνια καριέρας εκ των οποίων τα 14 ως διεθνής (κατακτώντας 12 τίτλους πρωταθλήματος και 11 τίτλους κυπέλλου κι ήταν πάντοτε παρών στις μεγάλες επιτυχίες της εθνική μας ομάδας από το 1991 μέχρι το 2004).

Τιμήθηκαν επίσης για τις επιτυχίες τους οι εθνικές μας ομάδες βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στις ομάδες γυναικών του 1976 της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού που κατέκτησαν το πρωτάθλημα και το κύπελλο αντίστοιχα, όπως επίσης και στους διαιτητές Τηλέμαχο Σαββίδη και Σωτήρη Φλουρή.

Για τη συνεργασία του στο πρωτοποριακό Πρόγραμμα εκμάθησης του βόλεϊ στα δημοτικά σχολεία τιμήθηκε το Υπουργείο Παιδείας όπως επίσης και οι χορηγοί και υποστηρικτές της ΚΟΠΕ: Η ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ, τα συνδρομητικά κανάλια LTV και "Αλφα", ο καφές Pokka, η Εταιρεία Μερσεντές, οι Κυπριακές Αερογραμμές και η Champion.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έγινε και η κλήρωση των λαχείων του Σχεδιασμού Οικονομικής Στήριξης των Πετοσφαιρικών Ομάδων υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον καφέ Pokka, και την Εταιρεία Μερσεντές, με δώρο ένα αυτοκίνητο πολυτελείας, Μερσεντές Class B, ενώ καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσίασε το χορευτικό σχήμα "Ρύμβος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in