Μπάρανεκ: "Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα" Μπάρανεκ: "Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα"


Αθόρυβος αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικός ο Καμίλ Μπάρανεκ είναι ένα πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια του Ολλανδού προπονητή του Ηρακλή Χάρι Μπρόκινγκ. Ο Τσέχος ακραίος έχοντας αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο γαλλικό πρωτάθλημα έδειξε να έχει προσαρμοστεί απόλυτα με την ελληνική πραγματικότητα. Κάτι που φάνηκε βέβαια και από την απόδοση του στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Πανελλήνιο. Σταθερός σε απόδοση ο Τσέχος ακραίος βοήθησε τα μέγιστα ώστε ο Ηρακλής να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

-Πώς βλέπεις την ομάδα μέχρι στιγμής;

«Κάναμε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα. Πετύχαμε μία πολύ σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα και αυτό μας έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Νομίζω ότι στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό κάναμε πολύ καλή δουλειά. Ήμασταν καλύτεροι σε όλους τους τομείς. Πιέσαμε πολύ στο σερβίς και στο μπλοκ, κρατήσαμε στην υποδοχή και γενικά παίξαμε σαν ομάδα. Νομίζω ότι αυτό ήταν και το κλειδί της επιτυχίας. Αντιμετωπίσαμε τον αντίπαλο όλοι μαζί. Στο δεύτερο παιχνίδι με τον Πανελλήνιο ξεκινήσαμε λίγο νευρικά. Μετά και το πρώτο όμως σετ βρήκαμε τον ρυθμό μας. Πιέσαμε από τη γραμμή του σερβίς και ο αντίπαλος δεν μπόρεσε να αντέξει. Δεν υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα από το να αρχίζεις τις υποχρεώσεις σου με δύο νίκες στο πρωτάθλημα. Το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα και αυτό φαίνεται. Δουλεύουμε όλοι μαζί πολύ καλά στις προπονήσεις. Βοηθάει ο ένας τον άλλον και αυτό είναι πολύ θετικό. Νομίζω ότι η καλή ενέργεια που έχουμε στις προπονήσεις βγαίνει και στο γήπεδο».

-Πως κυλάει η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Φοίνικα Σύρου ;

«Έχουμε δουλέψει πολύ αυτές τις ημέρες και συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά ώστε να είμαστε έτοιμοι. Είναι αλήθεια ότι δεν ξέρουμε ακόμα πως παίζει ο Φοίνικας γιατί σήμερα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως και να έχει εμείς κοιτάμε τη δική μας ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι , να κρατήσουμε στην υποδοχή και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Από εμάς εξαρτάται να κάνουμε το τρία στα τρία».

-Πως αισθάνθηκες όταν είδες τον κόσμο του Ηρακλή στο γήπεδο;

«Υπέροχα. Εκπληκτική ατμόσφαιρα.Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για έναν αθλητή. Να ξέρει ότι έχεις στο πλευρό σου ένα ολόκληρο γήπεδο. Πραγματικά αισθάνθηκα θαυμάσια . Οι οπαδοί μας ήταν πολύ καλοί. Καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα τραγουδούσανε και μας έδιναν κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Ελπίζω να τους έχουμε πάντα στο πλευρό μας. Έχω μάθει να παίζω με κόσμο γιατί στη Γαλλία που έπαιζα τα τελευταία χρόνια υπήρχαν πολλές ομάδες όπως η Πουατιέ και οι Κάννες που είχαν πολλούς οπαδούς.

-Είσαι ικανοποιημένος με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις σου με τη φανέλα του Ηρακλή;
«Δεν θα είμαι ποτέ ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Προσπαθώ πάντα να πιέζομαι και να δουλεύω ακόμα περισσότερο ώστε να προσφέρω πολύ περισσότερα πράγματα στην ομάδα. Θα θέλω πάντα το κάτι παραπάνω. Για αυτό και δουλεύω πολύ σκληρά».

-Έχοντας πλέον δύο μήνες και κάτι στην ομάδα πως αισθάνεσαι;

«Πάρα πολύ καλά. Δεν μου έχει λείψει τίποτα. Τα πάντα λειτουργούν ρολόι. Πραγματικά τόσο η διοίκηση όσο και οι άνθρωποι που είναι στον Ηρακλή μου φέρονται πάρα πολύ καλά. Η προσαρμογή μου ήταν πολύ εύκολη.


-Πώς σου φαίνεται η Θεσσαλονίκη;
Μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι μία μεγάλη πόλη που μπορείς να δεις πάρα πολλά πράγματα. Μου αρέσει να πηγαίνω για καφέ μαζί με τους συμπαίκτες μου σε μαγαζιά κοντά στη θάλασσα. Επίσης μου αρέσει η ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά κρασιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in