ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Απόλυτη κυριαρχία των «ατζούρι»

Το μπλε της Ιταλίας πλημμύρισε το κλειστό γυμναστήριο του Λουτρακίου, που είδε τη «σκουάντρα ατζούρα» να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και στις τρεις κατηγορίες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βετεράνων.
Η ελληνική ανδρική ομάδα των 40+ ήταν ο τελευταίος αντίπαλος του τουρνουά για τους Ιταλούς, που, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, έφτασαν στη νίκη με 2-0 (25-15, 25-18) και αή
ττητοι στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.


«Βρεθήκαμε ξανά όλοι μαζί και περάσαμε πολύ ωραία. Κερδίσαμε αντιπάλους και συμπαίκτες και δημιουργήσαμε νέες αναμνήσεις», είπε ο mvp της κατηγορίας, Γιώργος Ντράγκοβιτς και ο Σωτήρης Αμαριανάκης πρόσθεσε: «Δυστυχώς ήμασταν λίγοι. Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε την Ιταλία, αν όμως δεν είχαμε τόσες απουσίες, σίγουρα θα παίζαμε διαφορετικά. Σημασία έχει ότι το διασκεδάσαμε και θυμηθήκαμε τα παλιά».
Για τον αρχηγό της Ιταλίας, Αντρέα Ζόρζι, «ήταν μία θαυμάσια εμπειρία. Πέρα από την παρέα, τους παλιούς και νέους φίλους, θα έχουμε να θυμόμαστε και το χρυσό μετάλλιο». Ο Μάρκο Μπράτσι, βοηθός προπονητή στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία στις γυναίκες, αρκέστηκε να πει: «Ήταν όλα υπέροχα. Διασκεδάσαμε και αποδείξαμε αυτό που οι περισσότεροι ήξεραν: ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα του τουρνουά».
Ιταλία (Πιτέρα): Μπράτσι 11, Ζόρζι 9, Μπανταλάτο 6, Μασαρέλι 7, Γκάλι 6, Ντε Άντζελι 1, Ριγκατέλι (λ- 43%) .
Ελλάδα (Λάιος): Αραμπατζής 1, Φάκας 2, Λακασάς 3, Ντράγκοβιτς 13, Αμαριανάκης 3, Καζάζης 2, Παπαδόπουλος.

* Πολυτιμότερος παίκτης στην κατηγορία +40 αναδείχθηκε ο Γιώργος Ντράγκοβιτς, στους 50+ ο Ιταλός Βίνια και στις γυναίκες η επίσης Ιταλίδα Μπερτίνι.
* Τρεις τίτλοι και μόλις ένα σετ χαμένο για τους Ιταλούς (από τους 50+ απέναντι στην Πολωνία), που έφτασαν αήττητη στην κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων.
* Το συρτάκι που ακούστηκε από τα μεγάφωνα λίγο πριν από την έναρξη της απονομής στάθηκε η αφορμή να στηθεί χορός καταμεσής του αγωνιστικού χώρου. Στο επίκεντρο ήταν, ως συνήθως, οι Ιταλοί, που δεν άργησαν να βρουν το ρυθμό και να χορέψουν πίσω από το πόντιουμ. Μετά την ολοκλήρωση, μάλιστα, της τελετής λήξης, ο Αντρέα Ζόρζι έκανε ειδική...παραγγελία στον dj, να ξαναβάλει τον Ζορμπά, με τις τρεις ομάδες των Ιταλών να στήνούν έναν τεράστιο κύκλο χορεύοντας.
* Τη δόξα που απολάμβανε στα νιάτα του θυμήθηκε στη διάρκεια του τουρνουά ο Αντρέα Ζόρζι, που δε σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα και να φωτογραφίζεται, κυρίως μετά από επιθυμία των… αντιπάλων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in