Πρεμιέρα στο CEV Cup για Ηρακλή «κεκλεισμένων των θυρών»

ΕΓ. ΜΙΚΡΑΣ 19:00 ΗΡΑΚΛΗΣ -ΛΕΝΙΚ (ΒΕΛΓΙΟ)

Χωρίς τον κόσμο στο πλευρό του ο υποδέχεται την Τετάρτη και ώρα 19:00 στο ΕΓ Μίκρας τη Βελγική Λένικ στην πρεμιέρα του CEV Cup. Ο αγώνας θα διεξαχθεί «κεκλεισμένων των θυρών» εξαιτίας και της τιμωρίας που επιβλήθηκε στον κυανόλευκο σύλλογο για τα επεισόδια στο φάιναλ φορ της Πράγας. Τόσο στον αγώνα της πρεμιέρας όσο και στα επόμενα παιχνίδια που θα φιλοξενηθούν στο ΕΓ Μίκρας ο Ηρακλής είναι αναγκασμένος από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να λειτουργήσει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης αλλά και να αυξήσει την ασφάλεια του γηπέδου. Επίσης σε κάθε παιχνίδι θα υπάρχει παρατηρητής από τη CEV προκειμένου να παρακολουθεί εάν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Όσο αφορά την προετοιμασία της ομάδας για τον αυριανό αγώνα με τη Βελγική Λένικ ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με τους αθλητές τους Χάρι Μπρόκινγκ να δηλώνουν πανέτοιμοι για την αυριανή και πρώτη αναμέτρηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Η αλήθεια είναι ότι χθες ο Κάλα αισθάνθηκε ενοχλήσεις αλλά τελικά έθεσε κανονιά τον εαυτό του στη διάθεση του προπονητή του. Για την πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας ο Ηρακλής αντιμετωπίζει τη Βελγική Λένικ που προέρχεται από νίκη στο εγχώριο πρωτάθλημα. Αντίθετα οι κυανόλευκοι προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και θέλουν μέσα από τον Ευρωπαϊκό θεσμό να κάνουν μία νέα αρχή, ξεκινώντας με το με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη. Ο επαναληπτικός θα γίνει στην έδρα της Λένικ την ερχόμενη εβδομάδα.

Μπρόκινγκ: «Επικίνδυνη η Λένικ»

Αναφορικά για το αυριανό παιχνίδι ο προπονητής του Ηρακλή Χάρι Μπρόκινγκ δήλωσε: «Θέλουμε τη νίκη στην πρεμιέρα. Πάντα στο ξεκίνημα μιας διοργάνωσης χρειαζόμαστε τη νίκη για να ξεκινήσουμε με το δεξί. Προερχόμαστε από δύο ήττες στο ελληνικό πρωτάθλημα και χρειαζόμαστε τη νίκη στον αυριανό αγώνα για να αποκτήσουμε ξανά αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις μας. Θέλουμε από αυτό το παιχνίδι να κάνουμε μία νέα αρχή. Σίγουρα θα ήταν καλύτερο να προερχόμασταν από θετικά αποτελέσματα ωστόσο χρειαζόμαστε τη νίκη μέσα στο σπίτι μας για να περάσουμε στον επόμενο γύρο» Σκιαγραφώντας το προφίλ του αντιπάλου ο Ολλανδός τεχνικός επισήμανε: «Η Λένικ είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα που ξεκίνησε πολύ δυνατά τις υποχρεώσεις της στο εγχώριο πρωτάθλημα. Είναι ομάδα που είναι πολύ δυνατή στο σερβίς και μπορεί να κάνει πολλές ζημιές. Διαθέτει έναν πασαδόρο πολύ έμπειρο τον οποίο τον γνωρίζω από όταν ήμουν προπονητής στην Εθνική ομάδα της Ολλανδίας και έναν καλό διαγώνιο. Για ακριβώς το παιχνίδι θέλει μεγάλη προσοχή». Για την απουσία των φιλάθλων ο Μπρόκινγκ τόνισε: «Είναι κρίμα που δεν θα τους έχουμε στο πλευρό μας. Ωστόσο πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό να περάσουμε αυτή τη φάση έτσι ώστε να τους έχουμε στο πλευρό μας στο δεύτερο γύρο». Από την πλευρά του ο Γιούρι Κραλ επισήμανε τη σημασία του αγώνα: «Πρέπει αύριο να πραγματοποιήσουμε καλή εμφάνιση και να κερδίσουμε. Θέλουμε τη νίκη για να αποδείξουμε πως είμαστε καλοί παίκτες και δίκαια αγωνιζόμαστε στον Ηρακλή. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τις ήττες από τον Παναθηναϊκό και την ΕΑΠ και επιστρέψουμε στις επιτυχίες».

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΛΕΝΙΚ

Η Βελγική ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά τις υποχρεώσεις της στο Βέλγικο πρωτάθλημα καθώς μετά και την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής μετράει 4 νίκες και 2 ήττες και βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας. Για την 6η και τελευταία αγωνιστική η Λένικ νίκησε με 3-2 την Κνακ Ροζελάρε που βρίσκονταν στην 2η θέση της βαθμολογίας. Στην ομάδα της Λένικ αγωνίζονται τέσσερις ξένοι. Δύο Ολλανδοί, ένας Αργεντίνος και ένας Καμερουνέζος. Η αποστολή της Λένικ βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη. 1.Τέο Κράνεμποργκ 1987 2.02 Κεντρικός (Ολλανδία) 2. Ματία Βαλκίερς 1990 1.98 Πασαδόρος (Βέλγος)

3. Πιέτερ Βέρχες 1989 2.04 Κεντρικός (Βέλγος) 4. Στέφαν Ντε Βραμπαντέρε 1990 Ακραίος (Βέλγος) 5. Ντιρκ Τζαν ΒανΓκεντ 1974 1.85 Πασαδόρος (Ολλανδός)

7. Φρέντερικ Ντελάνγκε 1971 1.93 Λίμπερο (Βέλγος) 10. Άρνε Πόελμαν 1988 2.11 Κεντρικός (Βέλγος)11. Γκέρτζαν Κλάες 1985 1.91 Ακραίος (Βέλγος) 12. Βίλεμ Βαν Ρέντεργκεμ 1.90 Λίμπερο (Βέλγος)14. Νάθαν Γουνεμπάινα 1.94 1.84 Ακραίος (Καμερούν)16. Μάρκος Ντομίνγκεζ 1982 1.98 Διαγώνιο (Αργεντινός)

Προπονητής: Άλαν Νταρντένε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in