Λύγισε ο Ηρακλής μέσα στην Πάτρα, ήττα με 3-1

Προσπάθησε ο Ηρακλής μέσα στην Πάτρα αλλά δεν τα κατάφερε να φύγει με τη νίκη γνωρίζοντας την ήττα με 3-1(25-23, 25-19, 21-25,25-15 ) από την ΕΑ Πατρών για τη φάση των «8» του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας. Παρά και τη συμπαράσταση των οπαδών του Ηρακλή που ταξίδεψαν μέχρι και τη Πάτρα για να βρεθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας, οι κυανόλευκοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Πατρινής ομάδας. Η υπόθεση της πρόκρισης θα ξεκαθαρίσει στον επαναληπτικό αγώνα που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο κλειστό του ΕΓ Μίκρας, όπου η ομάδα του Φρέντι Μπρουκς θα κληθεί να ανατρέψει το σκηνικό.

 
Ο αγώνας ξεκίνησε δυνατά , με τις δύο ομάδες να θέλουν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Με όπλο το μπλοκ οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 5-6 και 7-8 μετά από επίθεση του Κάλα. Η πλάστιγγα έγειρε προς της μεριά της ΕΑΠ με τον Ιορντάνοφ να χαλάει από τη γραμμή του σερβίς την υποδοχή του Ηρακλή και να δίνει προβάδισμα με 13-11. Από εκείνο το σημείο και με ηγέτη τον Ιορντάνοφ αλλά και τους κυανόλευκους να κάνουν λάθη στην επίθεση η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε με 16-13. Με νέο άσο αυτή τη φορά από τον Ροντρίγκεθ το σκορ έγινε 17-13. Η ΕΑΠ είχε βραχέα κεφαλή στο σκορ μέχρι και το 20-15. Με πρωτεργάτη τον Κάλα ο Ηρακλής πέρασε στην αντεπίθεση και μείωσε αρχικά με άσο του Κουβανού σε 23-20, και με μπλοκ πάνω στον Ιορντάνοφ σε 23-21. Ο Ιορντάνοφ οδήγησε την ΕΑΠ για πρώτη φορά σε σετ μπολ στο 24-21 αλλά δύο συνεχόμενα μπλοκ ένα ατομικό του Κραλ πάνω στον Κίτσιο και ένα επίσης ατομικό του Κράβαρικ πάνω στον Ροντρίγκεθ σε 24-23. Το τελικό 25-23 διαμορφώθηκε μετά από λάθος σερβίς του Κραλ.
Με τη ψυχολογία με το μέρος της η ΕΑΠ μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκε με 7-5. Ο Ηρακλής ισοφάρισε σε 8-8 αλλά λάθη από πλευράς Ηρακλή έδωσαν την ευκαιρία στην Πατρινή ομάδα να ξεφύγει με 12-9. Ανώτερη στην επίθεση η ΕΑΠ ξέφυγε με 14-11. Οι κυανόλευκοι δεν μπορούσαν να μπουν στο παιχνίδι δίνοντας την ευκαιρία στην ΕΑΠ να προηγηθεί με χαρακτηριστική άνεση με 2-0 κατακτώντας το σετ με 25-19 το σετ.
Στο τρίτο σετ η ομάδα του Φρέντι Μπρουκς μπήκε στο παρκέ αποφασισμένη να παίξει το τελευταίο της χαρτί και να επιστρέψει στη διεκδίκηση του σετ και της νίκης. Οι κυανόλευκοι με άσο του Γκασπαρίνι ξέφυγαν με 3-6. Με επανωτά μπλοκ πάνω στους παίκτες της ΕΑΠ οι κυανόλευκοι ξέφυγαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 9-12. Με επίθεση του Μπάρανεκ και μπλοκ του Κραλ πάνω στον Ιορντάνοφ ο Ηρακλής προηγήθηκε με 9-15. Με ακμαίο το ηθικό οι κυανόλευκοι διατήρησαν σταθερά το προβάδισμα μέχρι και το 13-18. Η είσοδος του Αρμενάκη στη θέση του Κίτσιου και του Πέτρογλου στη θέση του Ιορντάνοφ βοήθησαν τους Πατρινούς να μειώσουν σε 18-20. Ωστόσο οι κυανόλευκοι δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους με συνέπεια με επίθεση του Κραλ και άσο του Κάλα να γίνει το σκορ 19-23. Το τελικό σκορ 21-25 διαμορφώθηκε με λάθος σερβίς του Αρμενάκη.
Η ΕΑΠ ξεκίνησε δυνατά στο τέταρτο σετ παίρνοντας προβάδισμα με 5-1. Με μπλοκ και όπλο το σερβίς οι κυανόλευκοι μείωσαν σε 6-5, και 8-6. Σε εκείνο το σημείο ο Μπρουκς έριξε ξανά στη μάχη τον Νικήτα Εφραιμίδη στη θέση του Καμίλ Μπάρανεκ. Δύο επανωτά μπλοκ πάνω στον Κάλα και επίθεση του Ιορντάνοφ διαμόρφωσαν το 12-8. Ο Κράβαρικ μείωσε σε 16-11, αλλά συνεχόμενα λάθη στην υποδοχή έδωσαν την ευκαιρία στη γηπεδούχο ομάδα να προηγηθεί άνετα 18-11 έχοντας τον Βούλγαρο σε μεγάλη μέρα. Από εκείνο το σημείο και μετά ο αγώνας τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες με τους κυανόλευκους να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλος και η ΕΑΠ με άσο του Ριβέρα μα τελειώνει το σετ 25-14 και να παίρνει τη νίκη με 3-1 μέσα στο Δημήτριος Τόφαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in