ΚΡΑΛ: «Η πρόκριση περνάει μέσα από την Πάτρα»


Ένα εικοσιτετράωρο μετά και την πρόκριση του Ηρακλή στους «8» του CEV Cup ο κεντρικός του Ηρακλή Γιούρι Κραλ αναφέρθηκε στα παιχνίδια με την ΕΑΠ που θα καθορίσουν την πορεία της κυανόλευκης ομάδας στη διοργάνωση. «Νομίζω ότι από σήμερα κιόλας πρέπει να συγκεντρωθούμε και να ρίξουμε όλο το βάρος στα παιχνίδια με την ΕΑΠ, από τα οποία κρίνεται η πορεία μας στη διοργάνωση. Εάν περάσουμε την Πάτρα έχουμε πολλές ελπίδες να προκριθούμε στο φάιναλ φορ και αυτό γιατί οι τέσσερις ομάδες που θα έρθουν στο CEV Cup θα είναι οι τελευταίες ομάδες των ομίλων και στα μέτρα μας. Με εξαίρεση ίσως την Πιανσέντζα που κινδυνεύει να υποβιβαστεί στο CEV Cup οι υπόλοιπες ομάδες δεν είναι τόσο δυνατές. Η ΕΑΠ είναι πιο υπολογίσιμη αντίπαλος. Και για αυτό και λέω πως και για εμάς για την αντίπαλο ομάδα τα σημαντικά παιχνίδια θα είναι αυτά μεταξύ μας».
Σκιαγραφώντας τον αντίπαλο ο κεντρικός του Γηραιού τόνισε: «Την ΕΑΠ την ξέρουμε. Είναι μία ομάδα που δε στηρίζεται σε έναν παίκτη αλλά στην ομαδική δουλειά όπως και εμείς. Διαθέτει έναν καλό διαγώνιο, έναν καλό πασαδόρο και καλούς ακραίους. Παίζει καλά και αυτό φαίνεται και από τη βαθμολογική θέση που έχει στο πρωτάθλημα. Το θετικό για εμάς είναι ότι δίνουμε το δεύτερο παιχνίδι μας μέσα στην έδρα μας. Αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι είτε να νικήσουμε μέσα στην Πάτρα είτε να πάρουμε όσα περισσότερα σετ για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Ελπίζω να ξεκινήσουμε συγκεντρωμένα, να είμαστε σε καλή κατάσταση για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Σε ερώτηση για το αν το παιχνίδι του πρώτου γύρου με την ΕΑΠ ήταν αντιπροσωπευτικό δείγμα ο Γιούρι Κραλ τόνισε: «Μπορεί στον πρώτο γύρο να χάσαμε για το ελληνικό πρωτάθλημα με 3-0 μέσα στην Πάτρα αλλά δεν θα μείνουμε εκεί. Κάναμε ένα κακό παιχνίδι , ξεκινήσαμε άσχημα και ο αντίπαλος πολύ καλά. Στα τελευταία παιχνίδια δείχνουμε πως μπαίνουμε από την αρχή πολύ δυνατά στο γήπεδο. Αυτό κάναμε και απέναντι στη Χοτβόλει η οποία αν και δεν είχε τίποτα να χάσει προσπάθησε να μας πιέσει αλλά εμείς καταφέραμε να ελένξουμε το παιχνίδι από την αρχή μέχρι και το τέλος και να πάρουμε εύκολα τη νίκη».
Για το αν ο αγώνας με τη Λαμία το Σάββατο θα είναι ένα καλό τεστ ο κεντρικός των κυανολεύκων τόνισε: «Σίγουρα η Λαμία είναι ανεβασμένη το τελευταίο καιρό με τη παρουσία του Χαριτωνίδη. Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί γιατί θα είναι ένα καλό τεστ ενόψει αυτό με την ΕΑΠ. Είναι καλό να έχουμε καλή ψυχολογία».
Όσο για το εάν το Ευρωπαικό κίνητρο είναι μεγαλύτερο ο Κραλ ξεκαθάρισε: «Θέλουμε να είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας. Ωστόσο επειδή η υπόθεση της Ευρώπης κρίνεται τώρα ενώ το πρωτάθλημα στα πλέι οφ υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο αυτή τη στιγμή για την Ευρώπη».
Για το γεγονός ότι ο Ηρακλής δείχνει πιο ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα και αν επηρέασε η παρουσία του Φρέντι Μπρουκς ο Κραλ τόνισε: «Είναι νωρίς για να πω κάτι πάνω σε αυτό. Δώσαμε μία σειρά με σχετικά εύκολα ματς. Η ομάδα είχε αρχίσει να ανεβαίνει και με τον Μπρόκινγκ και αυτό συνεχίζεται και τώρα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στις προπονήσεις και πως αισθανόμαστε όλοι καλά. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να προκριθούμε».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in