"Χρυσή" πρόκριση για την ΕΑΠ Λουξ

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, η ομάδα της ΕΑΠ Λουξ κατέφερε να πάρει παλικαρίσια την πρόκριση στην επόμενη φάση του Cev Cup καθώς παρότι έχασε εκτός έδρας, με 3-1 (25-13, 25-17, 22-25, 15-11) από τον Ηρακλή, στο "χρυσό" σετ  που ακολούθησε επικράτησε με 15-11 και σφράγισε την πρόκριση στους «8» του Cev Cup.
Η Πατρινή ομάδα βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ αλλά στο τρίτο σετ με την παρουσία του Λιβαθηνού στη θέση του Ζέκοφ, κατάφερε να πάρει το σετ και να μειώσει σε 2-1. Ο Ηρακλής κατέκτησε το τέταρτο σετ και έφτασε στη νίκη με 3-1, σκορ που υπήρχε και στο πρώτο παιχνίδι με αποτέλεσμα η ομάδα που θα προκριθεί να κριθεί στο χρυσό σετ. Εκεί  η ΕΑΠ Λουξ με τον Λιβαθηνό και τον Αρμενάκη να βρίσκονται στο βασικό της σχήμα, κατάφερε να το κατακτήσει και να πάρει την πρόκριση.
Ο επόμενος αντίπαλος για την ΕΑΠ Λουξ είναι η Βέλγικη Νόλικο Μασεικ και το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Βέλγιο (23-25 Φεβρουαρίου) και το δεύτερο παιχνίδι στην Πάτρα (2-4 Μαρτίου).
Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της ΕΑΠ Λουξ, Γιώργος Χριστόπουλος, δήλωσε: «Στο ξεκίνημα παρασυρθήκαμε από τον Ηρακλή και τους φιλάθλους, μας πίεσαν με το σέρβις και μας έβγαλαν εκτός ρυθμού. Όμως δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας, δείξαμε χαρακτήρα, βελτιώσαμε ορισμένα πράγαματα και φτάσαμε στο χρυσό σετ στο οποίο δείξαμε ψυχή και το πήραμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου αλλά θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τα όσα συνέβησαν μετά το τέλος του αγώνα και είναι πραγματικά αδιανόητο να συμβαίνουν αυτά σε ένα αγώνα βόλεϊ».
Από τους παίκτες ο κεντρικός της ΕΑΠ Λουξ, Μιχάλης Κόβατς, είπε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ο Ηρακλής μπήκε πολύ δυνατά και έπαιξε καλά αλλά καταφέραμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να παίξουμε με ομαδικότητα ώστε να πάρουμε το χρυσό σετ. Αυτή η πρόκριση είναι πολύ σημαντική για την ομάδα αλλά πλέον η προσοχή μας στρέφεται στο πρωτάθλημα και τον Φοίνικα Σύρου».
ΗΡΑΚΛΗΣ (Μπρουκς): Ερέου 13, Κάλα 16, Προύσαλης 3, Μπάρανεκ 14, Κραλ 12, Κράβαρικ 10, λίμπερο ο Μπαμπαλιούτας με 67% (Γκόρτσιανουκ 2, Κανέλλος, Γκασπαρίνι).
ΕΑΠ Λουξ (Χριστόπουλος): Γιορντάνοφ 10 (1 άσο) , Κόβατς 11, Ζέκοφ 1, Ροντρίγκεζ 10, Ριβέρα 6 (1 άσο), Κίτσιος 7, λίμπερο ο Γκαράς με 57%, (Αρμενάκης 8, Λιβαθηνός 2 με 1 άσο, Πέτρογλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in