Συνέντευξη των Τάκη Φλώρου και Γιάννη Νικολάκη για το final-4

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησαν οι προπονητές των δύο αιωνίων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, ενόψει του Final-4. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Τάκης Φλώρος και ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Νικολάκης μίλησαν για τη σπουδαία διοργάνωση του Ρεθύμνου, όπου στόχο και οι δύο έχουν την κατάκτηση του τίτλου. Παράλληλα, δεν αμέλησαν να στείλουν και το δικό τους μήνυμα προς το φίλαθλο κόσμο των δύο ομάδων, για στήριξη των ομάδων τους μέσα στα επιτρεπτά όρια.
Ο προπονητής των πρασίνων Τάκης Φλώρος, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλο του, μιλώντας ξεκάθαρα για παραμονή του Παναθηναϊκού για πέμπτη συνεχόμενη διοργάνωση (δεν συμπεριλαμβάνεται η διοργάνωση της Παιανίας, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ) στην κορυφή. «Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει για να το κατακτήσει και όχι απλά για να συμμετέχει στον τελικό, οπότε όποιος και να ήταν ο πρώτος ημιτελικός μας ενδιαφέρει πολύ το δεύτερο παιχνίδι (τελικός). Αν κάνουμε μια αναδρομή στα προηγούμενα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός είχε δοκιμαστεί την πρώτη μέρα και κέρδισε το κύπελλο. Και πέρυσι το πρώτο ματς ήταν με τον Ολυμπιακό μετά ήταν με τον Ηρακλή και το ίδιο είχε γίνει πάλι στην Κρήτη ένα παιχνίδι 3-2 με τον Ολυμπιακό και κατακτήσαμε το Κύπελλο. Είναι λίγο παγίδα να έχεις αντίπαλο τον Πανελλήνιο γιατί έχει κερδίσει τον Ηρακλή ήρθε δύσκολη ήττα 3-2 από τον Ολυμπιακό. Ο Πανελλήνιος δεν είναι αμελητέα ποσότητα». Τώρα στο τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου και 3ο σερί με τον ίδιο στον πάγκο του, σύμφωνα με τον κ. Φλώρο, είναι απλό. «Ο Παναθηναϊκός για να κατακτήσει τον τίτλο πρέπει να δουλέψει. Έχουμε λίγο καιρό μπροστά μας, τους αντιπάλους τους γνωρίζουμε πολύ καλά, θα δουλέψει πάρα πολύ και νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Η ομάδα αυτό πρέπει να κάνει και εμείς θα είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί για να μπορούμε να πανηγυρίσουμε εμείς». Αναφορικά, τώρα με την περίπτωση να βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στον τελικό οι δύο αιώνιοι ο κ. Φλώρος το βλέπει με πολύ ενδιαφέρον. «Θα έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί θα είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι του γυναικείου βόλεϊ, μεταξύ δύο ομάδων που ασχολούνται με το γυναικείο βόλεϊ. Είναι και οι δύο πολύ καλές». Όσο δε τώρα, το μήνυμα του για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο Τάκης Φλώρος επεσήμανε, «Είναι μια σχέση που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού έχει το δικό της κοινό είναι άνθρωποι που αγαπούν το γυναικείο βόλεϊ από τα χρόνια που αγωνιζόμουν κι εγώ. Είναι πιστοί βοηθάνε πάρα πολύ την ομάδα και οι κοπέλες είναι ευχαριστημένες γιατί τους θέλουν πάρα πολύ δίπλα τους και εμείς θέλουμε να είναι κοντά μας για να βοηθήσουν την ομάδα, αλλά ως εκεί, χωρίς να ξεφύγουν από τα όρια».
Από την δική του πλευρά, ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Νικολάκης έχρισε φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου τον Παναθηναϊκό, ελέω της εμπειρίας του, των πολλών τροπαίων που έχει κατακτήσει, αλλά και του βάθους του πάγκου του. Ωστόσο επειδή όλα κρίνονται σε ένα παιχνίδι έδωσε τις ίδιες πιθανότητες σε κάθε ομάδα, γιατί παίζει ρόλο και σε τι κατάσταση θα βρεθούν τη συγκεκριμένη ημέρα του αγώνα. «Ο Παναθηναϊκός είναι τα τελευταία χρόνια το ακλόνητο φαβορί γιατί έχει τους τίτλους στην τροπαιοθήκη του και πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχει πολύ καλή πορεία στην Ελλάδα με τις κατακτήσεις αυτές αλλά και την πορεία στην Ευρώπη. Άρα χρίζεται φαβορί ούτως ή άλλως συν τοις άλλοις είναι η μοναδική ομάδα που έχει τόσο βάθος στον πάγκο του. Αντιθέτως ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός και ο Πανελλήνιος είναι περιορισμένος στον πάγκο του. Σίγουρα έχει ο Παναθηναϊκός τον πρώτο λόγο αλλά από κει και πέρα μιλάμε για ένα διήμερο που θα παίξει ρόλο πάρα πολύ σε τι κατάσταση βρίσκονται οι αθλήτριες εκείνο το διήμερο, η ψυχολογική τους κατάσταση και σίγουρα μπάλα είναι και όλα γίνονται. Θεωρώ ότι και οι 4 ομάδες να μην λησμονούμε τον Πανελλήνιο, έχουν ίσες πιθανότητες να κάνουν καλά παιχνίδια και να πάρουν το τρόπαιο». Αναφορικά με τον στόχο του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση, θεωρεί ότι οι τίτλοι δεν είναι αυτοσκοπός, λόγω της ανανέωσης στο έμψυχο δυναμικό, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν θα τον κυνηγήσουν. «Όμως η φετινή χρονιά, το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, ο σωστός χειρισμός των αθλητριών και της διοίκησης αλλά και γενικά του κόσμου του Ολυμπιακού φέρανε μια ηρεμία μια ισορροπία στην ομάδα και πήραν αυτά τα καλά αποτελέσματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν πάει και φέτος να χτυπήσει ότι μπορέσει και ότι του αναλογεί. Δεν είναι αυτοσκοπός οι τίτλοι φέτος. Από κει και πέρα αν «κάτσει» κάτι μακάρι να το καταφέρουμε και να έρθει, γιατί το γυναικείο βόλεϊ το θέλει να μπει δυνατά και μια άλλη ομάδα. Γιατί όχι ο Ολυμπιακός ή ο Ηρακλής, ο Πανελλήνιος, ο Πανιώνιος κλπ. Να υπάρχει μια ομάδα που θα πάρει κάποιον τίτλο για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του γυναικείου βόλεϊ».
Όσο δε για την διοργάνωση ο κ. Νικολάκης ευχήθηκε να γίνουν καλά παιχνίδια, χωρίς επεισόδια και προσκάλεσε τον κόσμο να έρθει στο «Μελίνα Μερκούρη» και να χειροκροτήσει όλες τις ομάδες. «Ο στόχος και η χαρά η δική μου είναι να γίνουνε καλά παιχνίδια χωρίς επεισόδια, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στους διοργανωτές έτσι ώστε να έρθουν οικογένειες στο γήπεδο του Ρεθύμνου και να χαρεί ο κόσμος μια γιορτή που θα φέρει ακόμα πιο πολλά παιδιά στο βόλεϊ. Χειροκρότημα και στις δύο ομάδες και από τους 300, 600 φίλαθλους όσοι είναι αυτοί οι φίλαθλοι, να χαρούν αυτό το άθλημα, να είναι σε αθλητικά πλαίσια οι πανηγυρισμοί και πραγματικά να δούμε όμορφα παιχνίδια για να χαρεί ο κόσμος. Και να αφήσουμε πίσω όλα αυτά τα αίσχη που έχουμε δει τα τελευταία διαστήματα στα γήπεδα της Ελλάδας».
* Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στην ειδική εκπομπή για το Final-4 «Ο δρόμος για τον τελικό» του χορηγού επικοινωνίας της διοργάνωσης «ΗΧΟΥ FM, 94.2».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in