Στις 15 Μαΐου η γενική συνέλευση για την τροποποίηση του καταστατικού της ΕΟΠΕ

To ΔΣ της ΕΟΠΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία (14 υπέρ και 7 κατά) να ορίσει γενική συνέλευση στις 15 Μαΐου, στην οποία θα τροποποιηθεί το καταστατικό βάσει του οποίου αμέσως μετά θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας.
Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας επέμενε στη δέσμευσή του περί διενέργειας εκλογών εντός τριών (3) μηνών από την τελευταία ΓΣ και μειοψήφησε.
Επίσης αποφασίστηκε να διενεργηθεί περαιτέρω έλεγχος από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΛ) για τα ολυμπιακά έργα που έγιναν μέσω της ΕΟΠΕ σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία, που έχουν προκύψει.
Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας τόνισε τα εξής: «Εφ’ όσον, στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων μου, προκύπτουν στοιχεία για πράξεις της προηγούμενης διοίκησης οι οποίες είτε ζημίωσαν την ίδια την ΕΟΠΕ ή και μπορεί να είναι ποινικά κολάσιμες, το ΔΣ έχει την ηθική, την πολιτική και, παράλληλα, τη νομική υποχρέωση να ερευνήσει τα σχετικά θέματα και να συγκεντρώσει πληροφορίες, τις οποίες θα θέσει υπ’ όψιν τόσο των σωματείων - μελών της ΕΟΠΕ, όσο και των αρμοδίων αρχών, δηλαδή του υπουργού Πολιτισμού, της ΓΓΑ, ως εποπτεύουσας κρατικής αρχής και του Εισαγγελέα, ως υπεύθυνου για την έρευνα αξιόποινων πράξεων. Το γεγονός ότι οι προηγούμενες διοικήσεις απηλλάγησαν στη ΓΣ από κάθε ευθύνη, δεν σημαίνει ότι νέα στοιχεία πρέπει απλώς να αρχειοθετούνται, χωρίς καμία επεξεργασία. Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ δεν είναι εισαγγελέας, για να αποφασίζει το τι είναι και τι δεν είναι ποινικά επιλήψιμο. Η εντολή που έχει λάβει το ΔΣ και ιδίως ο πρόεδρος επιβάλλουν την προστασία των συμφερόντων της ΕΟΠΕ. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με τη διαλεύκανση των όσων υποθήκευσαν το μέλλον της Ομοσπονδίας και την αναζήτηση ευθυνών».
Αποφασίστηκε ακόμη κατά πλειοψηφία η διακοπή της συνεργασίας με το μέλος της ΚΕΔ, Στέφανο Βασιλειάδη και την αντικατάστασή του με τον πρώην πρόεδρο της επιτροπής Τρύφων Γεωργόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in