Η Νεανίδων της Κύπρου στο Λουξεμβούργο

Με τη συμμετοχή της εθνική μας ομάδας των Νεανίδων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην κατηγορία μικρών κρατών, αρχίζουν οι διεθνείς υποχρεώσεις των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων βόλεϊ κατά το 2010. Οι διεθνείς πετοσφαιρίστριές μας, ηλικίας 15-18 χρόνων βρίσκονται στο Λουξεμβούργο όπου θα αντιμετωπίσουν τις αντίστοιχες εθνικές ομάδες της Ιρλανδίας, της Μάλτας, του Λουξεμβούργου και του Λίχτενσταϊν. Η διοργάνωση που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 8 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Απριλίου, είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Ντενίτζα Κρίβοβα (φώτο), της νεαρής παίκτριας - σέρβικης καταγωγής - που αγωνιζόταν στην ομάδα του Λουξεμβούργου και σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα, λίγες μέρες μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων 2008.
Η εθνική μας ομάδα με προπονητές τους Πέτρο Πατσιά και Κώστα Παναγίδη θα ξεκινήσει την προσπάθειά της, την Πέμπτη 8 Απριλίου (2:30μ.μ.) με αντίπαλο το Λίχτενσταϊν, την Παρασκευή 9 Απριλίου θα αντιμετωπίσει τη Μάλτα (3:30μ.μ) και το Σάββατο 10 Απριλίου την Ιρλανδία (2:00μ.μ.) και ακολούθως το Λουξεμβούργο (8:00μ.μ). Ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η δυναμικότητα των αντιπάλων μας είναι άγνωστη, αφού κάθε διετία οι ομάδες ανανεώνονται ριζικά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προετοιμάστηκε εντατικά τους τελευταίους τρεις μήνες και σύμφωνα με τον Πέτρο Πατσιά αποτελεί το νέο αίμα του γυναικείου βόλεϊ στον τόπο μας. Έχουν επιλεγεί κάποιες παίκτριες, πολύ μικρότερες σε ηλικία, που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στην επόμενη διοργάνωση, σε δύο χρόνια.
Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου (ΑΕΛ) είναι η πιο έμπειρη παίκτρια της ομάδας μας και μαζί με την Ρενάτε Κωνσταντίνου (ΑΕΛ), συμμετείχαν στην εθνική Νεανίδων και πριν δύο χρόνια όταν τερμάτισε στη 2η θέση. Όλες οι υπόλοιπες παίκτριες έχουν κληθεί για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Πατσιάς θα έχει στη διάθεσή τους τις ακόλουθες πετοσφαιρίστριες: Εβελιν Στεφάνου (Απόλλων), Μανωλίνα Κωνσταντίνου (ΑΕΛ), Αλεξία Ανδρέου (Ανόρθωση), Ιωάννα Λεωνίδου (Απόλλων), Μαρία – Μαγδαλένα Λυσάνδρου (Απόλλων) Κυριακή Πάντου (Απόλλων), Ξένια Αποστολίδου (Ανόρθωση), Σάρα Στάροβλαχ (Απόλλων), Ρενάτε Κωνσταντίνου (ΑΕΛ), Χρυστάλλα Κοντογιάννη (ΑΕΛ), Ιωάννα Λάπα (ΑΕΛ), Γεωργία Χατζηδημητρίου (ΑΕΛ).
Αρχηγός αποστολής είναι η κ. Θέτις Κοζάκου, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΠΕ, μασέρ – κινησιοθεραπευτής ο Άριστος Ευριπίδου, ενώ την κυπριακή διαιτησία θα εκπροσωπήσει στη διοργάνωση, ο Γιαννάκης Σοφοκλέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in