Η υπουργική απόφαση για ξένους, μεταγραφές

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, ανακοινώνει πως:
«Μετά από μακραίωνη απουσία εξελίξεων στο χώρο της πετοσφαίρισης, η άψογη συνεργασία μεταξύ ΕΟΠΕ ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ διαμόρφωσε υπό την εποπτεία και την ουσιαστική συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού νέα δεδομένα στον ειδικό κανονισμό πετοσφαίρισης του άρθρου 88 του Αθλητικού Νόμου (Ν.2725/1999) για τις εγγραφές και τις μετεγγραφές των αμειβομένων πετοσφαιριστών του οποίου το κείμενο όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έχει ως εξής:
Καθορισμός κατηγοριών και αριθμός κατά κατηγορία αθλητών, όροι εγγραφών και μετεγγραφών, αποδεσμεύσεων αθλητών ΤΑΑ Πετοσφαίρισης, χρόνος διενεργείας τους, διαδικασία και αρμόδια για την έγκριση αυτών όργανα.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α. Του άρθρου 27 «Σύσταση γενικών γραμματειών» παρ. 2 ε περ. iv του Ν. 1558/85.
β. Του Π.Δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (ΦΕΚ 98/Α/22−4−05).
γ. Του Π.Δ. 77/85 «Οργανισμός της Γ.Γ.Α.» όπως ισχύει
(ΦΕΚ 28/Α/1−3−85). δ. Του Π.Δ. 186/09 «Συγχώνευση των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης» (213/Α/7−10−09).
ε. Την υπ’ αριθμ. 6382/1−7−10 απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Πολιτισμού περί «Καθορισμός αρμοδιοτήτων Υφυπουργού Γεώργιου Νκητιάδη» (ΦΕΚ1028/Β/06−07−2010).
2. Τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 2725/99 (ΦΕΚ121/Α/17.6.99).
3. Το με αρ. πρωτ. 3524/25−6−2010 έγγραφο της E.O.ΠE., το με αρ. πρωτ. 667/24−06−2010 έγγραφο της EΣAΠ, και το από 24−6−2010 έγγραφο του ΠAΣAΠ.
4. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του
Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:
Άρθρο 1
Εγκρίνουμε τον Ειδικό Κανονισμό Πετοσφαίρισης του άρθρου 88 του Ν. 2725/99, του οποίου το κείμενο έχει ως ακολούθως:
ΕΙΔΙΚΟΣ ΚANONIΣMOΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ του άρθρου 88 του ν. 2725/99.
ΚEΦAΛAIO A΄
Άρθρο 1
Κατηγορίες − αριθμός αθλητών σωματείων που διατηρούν T.A.Α.
1. Κάθε Σωματείο A1 εθνικής κατηγορίας που διατηρεί T.A.Α. (πρώην ΤΑΠ), μπορεί να έχει στη δύναμή του, κατά ανώτατο όριο τριάντα (30) αθλητές, οι οποίοι προέρχο−
νται από τις εξής κατηγορίες:
α) Κατηγορία αμειβομένων αθλητών Ελληνικής υπηκοότητας οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται στις Εθνικές ομάδες της Ελλάδος: απεριόριστα και μέχρι του ανώτατου ορίου.
β) Κατηγορία αλλοδαπών αμειβομένων αθλητών, υπηκόων χωρών − μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.E): απεριόριστα και μέχρι του ανώτατου ορίου.
γ) Κατηγορία αλλοδαπών αμειβομένων αθλητών που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.). μέχρι τρείς (3). Ο αριθμός αυτός των αθλητών της
κατηγορίας αυτής συναρτάται άμεσα με τον αριθμό των αθλητών της προηγούμενης κατηγορίας ως ακολούθως:
Σωματείο που έχει τρείς (3) ή περισσότερους αθλητέςαπό χώρες της Ε.Ε. δεν δικαιούται να διατηρεί στην δύναμή του κανέναν αθλητή από χώρα εκτός Ε.Ε. Εάν έχει δύο (2), έναν (1) ή κανένα αθλητή από χώρες της Ε.Ε., έχει τη δυνατότητα να αποκτά αντίστοιχα έναν, δύο ή τρείς αθλητές από χώρες εκτός Ε.Ε.
δ) Κατηγορία ερασιτεχνών, Ελληνικής υπηκοότητας, μέχρι δεκαοκτώ (18) ετών συμπληρωμένων, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται στις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας: μέχρι τέσσερις (4)
2. Κάθε σωματείο A2 εθνικής κατηγορίας που διατηρεί T.A.Α. μπορεί να έχει στη δύναμή του αθλητές μόνο των α΄, β΄, δ΄ κατηγοριών, εφαρμοζόμενης κατά τα λοιπά της παραγράφου 1 του παρόντος. Τα σωματεία αυτά μπορούν να έχουν στη δύναμή τους και αλλοδαπούς αθλητές, εφόσον αυτό προβλέπεται και για τα υπόλοιπα σωματεία της Α2 εθνικής κατηγορίας που δεν διατηρούν Τ.Α.Α. στον κανονισμό που εκδίδεται από την ΕΟΠΕ σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 2725/1999, όπως ισχύει
ΚEΦAΛAIO B΄
Εγγραφές − μετεγγραφές Ελλήνων και ομογενών αθλητών Όροι και προϋποθέσεις αυτών
Άρθρο 1
1. H αρχική εγγραφή Έλληνα αθλητή, στη δύναμη οποιουδήποτε ερασιτεχνικού σωματείου πετοσφαίρισης, γίνεται με τις προϋποθέσεις και όρους του Κανονισμού Εγγραφών και Μεταγραφών Ερασιτεχνών αθλητών (άρθρων 27 και 33, παρ. 3, Ν. 2725/99).
2. Σε περίπτωση που πρωτοεγγραφόμενος ερασιτέχνης αθλητής πρόκειται να συμπεριληφθεί στη δύναμη των Τ.Α.Α. ως αμειβόμενος, πρέπει υποχρεωτικά μαζί με
την αίτηση εγγραφής να επισυνάπτεται και υπογεγραμμένο συμβόλαιο παροχής αθλητικών υπηρεσιών αμειβόμενου πετοσφαιριστή μεταξύ του πρωτοεγγραφόμενου
στα μητρώα της Ε.Ο.ΠΕ. αθλητή και Τ.Α.Α. του σωματείου που εγγράφεται, εκτός αν το σωματείο του τον κατατάξει στην κατηγορία των ερασιτεχνών, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις (ηλικία κ.λπ.).
3. Σε περίπτωση που ερασιτέχνης αθλητής που ανήκει σε ερασιτεχνικό σωματείο επιθυμεί να ενταχθεί στη δύναμη ενός T.A.Α., ως αμειβόμενος, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αποδέσμευση του αθλητή από το σωματείο στο οποίο ανήκει, παράλληλα με κατάθεση στην ΕΣΑΠ συμβολαίου πάντα στις περιόδους μετεγγραφών που προβλέπονται στον παρόντα κανονισμό και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του παρόντος και του Κανονισμού Σχέσεων.
4. Τα TAΑ μπορούν να αποκτήσουν αθλητές χωρίς τη συγκατάθεση του ερασιτεχνικού σωματείου στο οποίο ανήκουν με τους όρους του αντίστοιχου κανονισμού Εγγραφών−μετεγγραφών ερασιτεχνών αθλητών της EOΠE, με την προϋπόθεση να συνυποβάλλεται στην EOΠE αίτηση μεταγραφής αποδεσμευθέντα αθλητή και στην ΕΣΑΠ συμβόλαιο,πάντα στις περιόδους μετεγγραφών που προβλέπονται στον παρόντα κανονισμό και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του παρόντος και του Κανονισμού Σχέσεων.
5. α. Τα Τ.Α.Α. μπορούν να αποκτούν αθλητές από ερασιτεχνικά σωματεία με υποσχετική επιστολή με τους όρους του αντίστοιχου κανονισμού της Ε.Ο.ΠΕ και με
την προϋπόθεση να συνυποβάλλεται στην E.O.ΠE. αίτηση (ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 17549 μεταγραφής με υποσχετική επιστολή και στην ΕΣΑΠ μονοετές συμβόλαιο, πάντα στις περιόδους μετεγγραφών που προβλέπονται στον παρόντα κανονισμό και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του παρόντος και του Κανονισμού Σχέσεων.
β. Αθλητής που συνδέεται με ΤΑΑ με συμβόλαιο του οποίου υπολείπεται διάρκεια τουλάχιστον δυο (2) ετών, μπορεί να μετεγγραφεί με υποσχετική επιστολή σε άλλο ΤΑΑ, με την προϋπόθεση να υποβάλλεται στην ΕΣΑΠ μονοετές συμβόλαιο, με την έγγραφη σύμφωνη γνώμη και από το ΤΑΑ με το οποίο συνδέεται ο αθλητής. Κατά το χρονικό διάστημα της ισχύος του μονοετούς συμβολαίου, αναστέλλονται οι προβλέψεις του αρχικού συμβολαίου του αθλητή, χωρίς όμως να παρατείνεται ο χρόνος λήξης του.
Άρθρο 2
Αθλητές με αμοιβή μπορούν να μεταγραφούν από TAΑ σε TAΑ με τη λήξη ή την κατά οποιονδήποτε τρόπο λύση του συμβολαίου τους, πάντα στις περιόδους μετεγγρα
φών που προβλέπονται στον παρόντα κανονισμό. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται η υπογραφή συμβολαίου του αθλητή με το νέο TAΑ.
Άρθρο 3
ΠEPIOΔOΣ EΓΓPAΦΩN – METEΓΓPAΦΩN
1. H αρχική εγγραφή αθλητού, είτε ως αμειβομένου είτε ως ερασιτέχνη, γίνεται οποτεδήποτε, εφόσον το TAΑ του Σωματείου, δεν έχει συμπληρώσει τον νόμιμο αριθμό αθλητών των ανωτέρω κατηγοριών αθλητών.
2. Καθορίζονται δυο (2) περίοδοι μετεγγραφών αθλητών από ερασιτεχνικό σωματείο σε TAΑ ή από ΤΑΑ σε ΤΑΑ σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του παρόντος Κεφαλαίου. Οι περίοδοι αυτοί ορίζονται κάθε χρόνο από την 1η Ιουνίου μέχρι δέκα ημέρες πριν την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος (1η περίοδος) και από την 15η Δεκεμβρίου έως και 31η Ιανουαρίου (2η περίοδος).
3. Οι μετεγγραφές αθλητών που μένουν ελεύθεροι, ύστερα από τελεσίδικη απόφαση των Επιτροπών Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών γίνονται με όσα καθορίζονται στον Κανονισμό σχέσεων που βρίσκεται σε ισχύ.
4. H απόκτηση αλλοδαπού αθλητή από TAΑ θα ολοκληρώνεται με την υποβολή στην ΕΟΠΕ των εγγράφων που απαιτούνται από τη Διεθνή Ομοσπονδία (F.I.V.B.) παράλληλα με την υποβολή στην ΕΣΑΠ του συμβολαίου του αθλητή το αργότερο δέκα (10) ημέρες πριν από την έναρξη του οικείου Πρωταθλήματος. Tα TAΑ διατηρούν το δικαίωμα να αποκτούν ή να αντικαθιστούν απεριόριστα και μέχρι του
ανωτάτου ορίου κάθε περίπτωσης αλλοδαπούς αθλητές στην περίοδο μετεγγραφών από την 15η Δεκεμβρίου έως και την 31η Ιανουαρίου κάθε χρόνου.
5. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η αντικατάσταση ενός (1) αλλοδαπού αθλητή στο διάστημα μεταξύ της λήξης της 1ης μεταγραφικής περιόδου και της έναρξης της 2ης μεταγραφικής περιόδου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του παρόντος κεφαλαίου, εφόσον αυτός δεν έχει εγγραφεί προηγουμένως σε άλλο Τ.Α.Α. την ίδια αγωνιστική περίοδο.
6. Αρμόδιο όργανο για την τήρηση της διαδικασίας και τη διενέργεια των μετεγγραφών αμειβομένων αθλητών είναι η Επιτροπή Εγκρίσεως Συμβολαίων της ΕΣΑΠ για τα ΤΑΑ της Α1 Εθνικής Κατηγορίας και η Επιτροπή Εγγραφών − Μετεγγραφών της ΕΟΠΕ για τα ΤΑΑ της Α2 Εθνικής Κατηγορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in