Η κοινή σύσκεψη ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ

Με πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στα γραφεία της ομοσπονδίας, κοινή σύσκεψη παρουσία του προέδρου της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατόρου και του προέδρου του ΠΑΣΑΠ, Σάκη Ψάρρα που διήρκησε 2.5 ώρες.
Συμφωνήθηκε να τεθεί υπ όψιν των μελών των δύο φορέων (ΕΣΑΠ, ΠΑΣΑΠ) η ακόλουθη πρόταση που κατατέθηκε από τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ:
1.Για την περίοδο 2010-2011 να διατηρηθεί η αναγραφή στη 12άδα όχι περισσοτέρων από 4 (τέσσερις) αθλητές που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα, ενώ από την περίοδο 2011-2012 να μη  αναγράφονται περισσότεροι από τρεις (3) αθλητές που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα στη 12άδα.
2.Θα προσέλθουν οι τρεις φορείς σε άμεσο, καλόπιστο διάλογο με σκοπό μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος να έχουν βρεθεί λύσεις σε σημαντικά χρόνια ζητήματα, όπως:
*Το θέμα της διασφάλισης των αμοιβών των αθλητών (αδειοδότητηση, ταμείο εγγυοδοσίας)
**Η ανάπτυξη του αθλήματος (καρτολίνο, πρωτάθλημα νέων)
***Κι όποιο άλλο θέμα τεθεί από τους τρεις φορείς.
3.Θα γίνει από κοινού παράσταση των τριών φορέων στο Υπουργείο Πολιτισμού για την άμεση καταβολή της β’ δόσης της περσινής επιχορήγησης προκειμένου να καταβληθεί μέρος των οφειλομένων στους αθλητές.
Επίσης θα ζητηθεί η διατήρηση του θεσμοθετημένου καθεστώτος για την χρηματοδότηση των ΤΑΑ για τα επόμενα δύο χρόνια.
Συμφωνήθηκε τέλος να αναληφθεί κοινή δράση για την καταπολέμηση των κρουσμάτων βίας στα γήπεδα του βόλεϊ.
Εφόσον υπάρξει θετική απάντηση των δύο φορέων στην σχετική πρόταση, θα υπογραφεί άμεσα μνημόνιο συνεργασίας που θα περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Αχιλλέας Μαυρομάτης δήλωσε: «Πρόθεσή μας είναι οι τρεις φορές να δώσουμε μαζί τη μάχη επιβίωσης για το ελληνικό βόλεϊ. Μια μάχη που δεν πρέπει να έχει νικητές και ηττημένους, αλλά να βγει μόνο ένας νικητής, το άθλημά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in