Το μήνυμα από την «Τεχνόπολις»

Η μεγάλη γιορτή του γυναικείου βόλεϊ για τη σεζόν 2010-2011 θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στο Γκάζι και θα είναι συνδιοργάνωση της ελληνικής Ομοσπονδίας και της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, με τον Πρόεδρο & Διευθ. Σύμβουλο, Φώτη Ιγνατίου να στέλνει το παρακάτω μήνυμα...
«Νους υγιής εν σώματι υγιεί», έλεγαν οι αρχαίο ημών πρόγονοι με στόχο όχι μόνο τη νοητική, αλλά και τη σωματική υγεία των ανθρώπων. Αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι αναφέρονταν κυρίως στον ανδρικό πληθυσμό, μιας και οι γυναίκες από την εποχή εκείνη, αλλά και για αιώνες αργότερα ήταν αποκλεισμένες από πλήθος δραστηριοτήτων.
Η άνιση μεταχείριση των δύο φύλων χαρακτηρίζει τη μακρόχρονη ιστορική διαδρομή του ανθρώπινου γένους. Οι γυναίκες, ιδιαίτερα στο παρελθόν, δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε πολλούς τομείς όπως στην πολιτική, τις επιστήμες και την τέχνη.
Η διάκριση αυτή ήταν εμφανής και στον τομέα του αθλητισμού όπου το πεδίο δράσης τους αποδεικνυόταν ιδιαίτερα περιορισμένο, μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν έγιναν περισσότερο κοινωνικά δραστήριες. Κατά τα τελευταία 30 χρόνια, δε, οι κοινωνικές εξελίξεις διαμόρφωσαν σε τέτοιο βαθμό τις αντιλήψεις γύρω από την ισότητα των φύλων, ώστε να έχει λάβει ιδιαίτερη πρόοδο ο γυναικείος αθλητισμός.
Αυτό το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα, θέλουμε να στηρίξουμε και εμείς μέσα από μια ακόμη εκδήλωση, όπως αυτή, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και αφορά στην κλήρωση αγωνιστικής του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 γυναικών.
«Χαράσσοντας», λοιπόν, μέτρα πολιτικής που συμβάλλουν στην ολοένα και περισσότερο ελεύθερη είσοδο του αποκαλούμενου ασθενούς φύλου σε ανδροκρατούμενους χώρους, φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τον αθλητισμό ως τον θεσμό εκείνο που αντικατοπτρίζει την κοινωνία και τον πολιτισμό της, αποτελώντας μια σταθερή, διεθνή γλώσσα που φέρνει κοντά τους λαούς και τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in