Δημήτρης Τζούριτς: «Δεν μας νοιάζει τίποτα, μόνο η πρόκριση»

Για την προσπάθεια πρόκρισης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011 μίλησε στο match programme Ελλάδα - Τουρκία, ο Δημήτρης Τζούριτς. Αναλυτικά η μίνι συνέντευξη που παραχώρησε:

Είναι ο νέος «αστέρας» του ελληνικού βόλεϊ και της εθνικής ομάδας και για τα κρίσιμα ματς με την Τουρκία, με στόχο την πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011, δείχνει… ασυμβίβαστος.

«Δεν μας νοιάζει τίποτα άλλο, παρά μόνο η πρόκριση», δηλώνει ο Δημήτρης Τζούριτς που περιμένει, όπως και όλα τα «παιδιά» της «γαλανόλευκης», να πανηγυρίσει με τον κόσμο της Κρήτης την παραμονή της εθνικής στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ. «Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι 100% και αυτό είναι φυσικό γιατί είμαστε καινούρια ομάδα», παραδέχεται αρχικά και συμπληρώνει: «Δουλέψαμε πολύ τις τελευταίες ημέρες».

Για τη σημασία της πρόκρισης στο Euro, σχολιάζει: «Η συμμετοχή σε μια τέτοια διοργάνωση, ειδικά για μας τους νέους, είναι κάτι που θέλουμε όσο τίποτα άλλο. Είναι το όνειρό μας. Εγώ έπαιξα και πέρυσι, αλλά θέλω να είμαι πάλι εκεί. Είναι δύσκολο, αλλά στόχος μας είναι η πρόκριση. Δεν μας νοιάζει τίποτα».

Η περίπτωση αποκλεισμού υπάρχει στο μυαλό του και λέει με θλίψη: «Θα μας πάει πολύ πίσω. Του χρόνου τι θα έχουμε; Μόνο το Ευρωπαϊκό Λιγκ… Δεν θέλω να σκέφτομαι πως δεν θα πετύχουμε».

«Επρεπε να χαλαρώσει το κεφάλι μας»

Για τη χαμένη ευκαιρία στον προκριματικό γύρο εξηγεί: «Δεν μπορώ να πω πως χάσαμε μια ευκαιρία. Θα είχαμε σίγουρα περισσότερες πιθανότητες αν κάναμε σωστή προετοιμασία. Προερχόμασταν από το πρωτάθλημα, ήμασταν όλοι κουρασμένοι, κάναμε δύο προπονήσεις και δεν βρεθήκαμε ο ένας με τον άλλον. Μας είχε επηρεάσει αυτό. Δεν είναι δικαιολογία αυτό που λέω, αλλά η πραγματικότητα».

Κλείνοντας το κεφάλαιο εθνική και πρόκριση, εύχεται: «Να είμαι χαρούμενος την Κυριακή στην Κρήτη και να γιορτάσουμε με τον κόσμο που τον περιμένουμε να μας στηρίξει. Εμείς είμαστε πλέον πιο ξεκούραστοι και πραγματικά χρειαζόταν λίγο να χαλαρώσει και το σώμα και το κεφάλι».

Για τα όνειρά του δεν κρύβει πως: «Αυτό που θέλω είναι να παίξω στην Ιταλία. Δεν υπάρχει παίκτης της ηλικίας μου στο βόλεϊ και να μην έχει στόχο την Ιταλία. Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο», επαναλαμβάνοντας πως προτεραιότητά του είναι ο Ολυμπιακός, με τον οποίο θα έχει μια καινούρια εμπειρία φέτος, παίζοντας στη θέση του διαγωνίου, όπως άλλωστε και στην εθνική, τους τελευταίους μήνες.

«Ευχαριστιέμαι να παίζω στην εθνική»

Σημαντικό κομμάτι της ζωής του η οικογένειά του, στην οποία αφιέρωσε πέρυσι την επιτυχία στο πρωτάθλημα, ενώ δεν κρύβει την αγάπη του για το μπιτς βόλεϊ: «Στο μπιτς βόλεϊ είσαι ανεξάρτητος. Είσαι μόνο εσύ και ο συμπαίκτης σου και κρίνεται το αποτέλεσμα από την δική σου απόδοση και όχι από το σύνολο. Επίσης, θέλω να τονίσω για ακόμα μια φορά η ατμόσφαιρα στο μπιτς βόλεϊ είναι εντυπωσιακή».

Πάνω από όλα όμως είναι το εθνόσημο, με τον «ερυθρόλευκο» άσο να τονίζει: «Το να παίζεις στην εθνική είναι τελείως διαφορετικό. Το διασκεδάζω περισσότερο, γιατί δεν υπάρχει τόση μεγάλη πίεση, όπως με τον σύλλογο. Στην εθνική παίζει ρόλο το συναίσθημα και εμένα μου αρέσει να αγωνίζομαι για την εθνική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in