Κουρνέτας: «Μόνο καλό θα μας κάνουν τα φιλικά στην Ιταλία»

Ένας από τους πλέον έμπειρους παίκτες που βρίσκονται στο φετινό ρόστερ της ομάδας βόλεϊ της ΕΑΠ Λουξ, είναι ο πασαδόρος Βασίλης Κουρνέτας ο οποίος λίγη ώρα πριν από την αναχώρηση της ομάδας για την Ιταλία όπου θα βρεθεί για τα φιλικά με την Καστελάνα Κροτσέ, μίλησε στο «eapatron.gr» για τις πρώτες του εντυπώσεις από την προετοιμασία αλλά και για τα παιχνίδια στην γειτονική χώρα.

- Πως κρίνεις την πορεία της προετοιμασίας μέχρι στιγμής;

Β.Κ.: «Καθημερινά ανεβάζουμε στροφές στην προετοιμασία και πλέον έχουμε μπει σε διαφορετικό επίπεδο σκέψης, ασχολούμαστε πιο πολύ με θέματα τακτικής παρά φυσικής κατάστασης. Πιστεύω ότι γίνεται πολύ σκληρή δουλειά από όλους και παράλληλα υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία από όλους μας για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».
- Η ΕΑΠ Λουξ δίνει δυο δυνατά φιλικά στην Ιταλία με αντίπαλο την Καστελάνα Κροτσέ. Πως βιώνει ένας αθλητής  φιλικούς αγώνες σε μια χώρα όπου το βόλεϊ είναι τόσο ανεπτυγμένο;

Β.Κ.: «Και όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, οι φιλικοί αγώνες στο εξωτερικό είναι ότι καλύτερο για ένα αθλητή και σίγουρα στην Ιταλία η οποία κακά τα ψέματα, διαθέτει το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Για μένα είναι πολύ σωστή επιλογή οι φιλικοί αγώνες στην Ιταλία αφού πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, οι παραστάσεις που θα αποκομίσουμε όλου μας, σε επίπεδο οργάνωσης και επαγγελματισμού θα είναι πολύ σημαντικές. Πολλές φορές χρειάζονται τέτοια φιλικά για να διαπιστώσει μια ομάδα που βρίσκεται τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά και επιπλέον να ανοίξουμε τον τρόπο σκέψης μας. Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα φιλικά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα μας κάνουν μόνο καλό και μακάρι να δίνουμε συνεχώς αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου». 
- Έχει ξεκινήσει η αντιστροφή μέτρηση για την πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος. Πιστεύεις ότι η ΕΑΠ Λουξ θα είναι έτοιμη;
Β.Κ. «Σήμερα ασφαλώς και δεν είμαστε έτοιμοι, από ότι ξέρω περιμένουμε ακόμα κάποιοι προσθήκη ξένου παίκτη αλλά νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα είμαστε έτοιμη. Είμαι σίγουρος ότι και με την βοήθεια του κόσμου της Πάτρας, τη φετινή σεζόν θα τα πάμε αρκετά καλά».
- Ποιοι είναι οι στόχοι της ΕΑΠ Λουξ στο Τσάλεντζ Καπ;
Β.Κ.: «Οι στόχοι της ΕΑΠ Λουξ θα πρέπει να είναι πάντα υψηλοί, είτε στο Ελληνικό πρωτάθλημα, είτε στην Ευρώπη και με αυτή την φιλοσοφία θα πρέπει να βλέπουμε όλες τις διοργανώσεις,. Σε ότι αφορά το τσάλεντζ Καπ, στην πρώτη φάση αντιμετωπίζουμε μια Κυπριακή ομάδα και πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση και από εκεί και πέρα να κοιτάξουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό η ΕΑΠ Λουξ να προχωρήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη όπου εκεί θα είναι μια διαφορετική εμπειρία για όλους μας, κάτι που νομίζω ότι χρειαζόμαστε άπαντες».
* Η αποστολή της ΕΑΠ Λουξ θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της το μεσημέρι της Πέμπτης και το απόγευμα (18.00) της ίδιας μέρας, θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Πάτρας με προορισμό το λιμάνι του Μπάρι από όπου θα μεταβεί στην πόλη Καστελάνα.
Οι παίκτες που επέλεξε ο τεχνικός της ΕΑΠ Λουξ, Γιώργος Χριστόπουλος να  απαρτίζουν την αποστολή, είναι οι εξής: Ροντρίγκο Μοράες, Πέδρο Ντορνέλας, Βασίλης Κουρνέτας, Δημήτρης Σουλτανόπουλος, Ακης Ασπιώτης, Γεράσιμος Λαμπρόπουλος, Γιάννης Μαντέκας, Γιώργος Κιτσαντάς, Ηλίας Πατρινός, Σπύρος Πετούσης, Νίκος Μακρυγιάννης και Παναγιώτης Παπαδόπουλος ενώ εκτός αποστολής είναι ο λίμπερο Γιώργος Στεφάνου ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την ομάδα της Πυροσβεστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in