Η Κις… σκόραρε υπέροχα

Η Ουγγαρέζα Κάταλιν Κις βρίσκεται από το 2005 στην Ελλάδα και μετά το πέρασμά της από τον Ηρακλή Κηφισιάς, τον Κτησιφώντα Παιανίας και τον Πανιώνιο, φέτος αγωνίζεται στην ΑΕΚ με την οποία στην 2η αγωνιστική ψηφίστηκε πολυτιμότερη παίκτρια.

Και βέβαια οι 17 πόντοι (με 12/24 επιθέσεις, 4 άσους και 1 μπλοκ) που σκόραρε απέναντι στον Ηρακλή Κηφισιάς δεν είναι κάτι το ασυνήθιστος για την Κις, η οποία μας έχει συνηθίσει και σε υψηλότερα νούμερα. Ωστόσο, όπως δήλωσε και η ίδια στο volleyball.gr, δεν παίζει ρόλο η ατομική της διάκριση και η επίδοση, όσο το ομαδικό αποτέλεσμα της «Ένωσης»:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα που αναδείχτηκε MVP της αγωνιστικής και ευχαριστώ όσους με ψήφισαν, ενώ την αφιερώνω στους φιλάθλους της ΑΕΚ που ήρθαν στο γήπεδο και μας συμπαραστάθηκαν. Προσωπικά, πρώτη φορά έπαιξα με τόσο κόσμο στο πλευρό μου και όχι αντίπαλο. Από εκεί και πέρα είναι μια διάκριση που με βοηθάει ψυχολογικά για τη συνέχεια, αλλά πρέπει να μείνω συγκεντρωμένη γιατί θα έρθουν και πολύ πιο δύσκολα ματς. Εξάλλου στα ντέρμπι δεν μπορεί να νικήσει μία αθλήτρια μόνη της, άρα το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι να πηγαίνει όλη η ομάδα καλά.
Για παράδειγμα θα μπορούσε και η Μποροβίντσεκ να είναι MVP της αγωνιστικής γιατί είναι πραγματικά ασταμάτητη. Μακάρι να συνεχίσουμε όλες μαζί τόσο δυνατά και ήδη προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι με το Πειραματικό στη Θεσσαλονίκη, μία ομάδα που στα πρώτα δείγματα γραφής αφήνει θετικές εντυπώσεις. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικές για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως» ήταν τα πρώτα λόγια της Κις.

Ωστόσο, η 31χρονη διαγώνια δεν έκρυψε ότι μέσα της προσωπικούς στόχους της είναι η κατάκτηση ενός τίτλους με την ΑΕΚ και αυτό της δίνει έξτρα κίνητρο: «Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά φέτος παίζω σε μία ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει κάποιον τίτλο και αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμένα. Η ΑΕΚ είναι ένα πολύ οργανωμένο σωματείο, γίνεται σπουδαία δουλειά και από τη διοίκηση και από το αγωνιστικό τμήμα και θεωρώ ότι θα παλέψουμε μέχρι το τέλος στο πρωτάθλημα, ενώ αν είμαστε και λίγο τυχερές μπορούμε να πάμε καλά και στο Κύπελλο».
Ύστερα από πέντε χρόνια στην Ελλάδα, η Κάταλιν δεν έκρυψε ότι νιώθει περισσότερο Ελληνίδα και λιγότερο ξένη στην χώρα μας, ενώ μας αποκάλυψε και το κρυφό της όνειρο που είναι να παίξει και στην Εθνική Ελλάδας… πώς; «Του χρόνου θα παντρευτώ εδώ στην Ελλάδα και ελπίζω ότι έχοντας συμπληρώσει και μια πενταετία στην χώρα σας θα καταφέρω να πάρω την ελληνική υπηκοότητα. Μακάρι να πάνε όλα καλά και αν τα καταφέρω θα ήθελα να παίξω για την Εθνική Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in