Η Λαμία δεν φοβήθηκε τη Ματσεράτα, αλλά έχασε με 3-1

Την μεγάλη ευκαιρία να δουν ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι για τον β’ γύρο του Challenge Cup ανδρών με φανταστικό θέαμα είχαν οι περίπου 1.300 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο «Χαλκιοπούλειο», όπου ο Γυμναστικός σύλλογος Λαμία υπέκυψε στην πανίσχυρη Ματσεράτα με 3-1 σετ (20-25, 24-26, 26-24, 22-25) σε 107'. Οι αθλητές του Δημήτρη Ανδρεόπουλου στάθηκαν ισάξια απέναντι στους φημισμένους αντιπάλους τους και παραλίγο να κάνουν την έκπληξη.
Η ελληνική ομάδα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι σε αυτόν τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα κοίταξε τους Ιταλούς του πρώην «δικού μας» Μάουρο Μπερούτο στα μάτια. Μάλιστα, η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου προσπάθησε όσο μπορούσε, έπαιξε ως ίση προς ίση απέναντι στην αντίπαλό της και πάλεψε κάθε πόντο μειώνοντας σε 2-1 σετ, ενώ έμεινε κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα


Μετά το τέλος του αγώνα, ο κ. Ανδρεόπουλος τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την παρουσία του, όμως νομίζω ότι του ανταποδίδουμε κάθε φορά. Η ομάδα αγωνίστηκε πολύ καλά απέναντι στην Ματσεράτα και ίσως θα μπορούσε να κερδίσει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι. Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις άμυνα υποδοχή και ίσως το πρώτο σετ δεν θα έπρεπε να φοβηθούμε τόσο πολύ το όνομα του αντιπάλου. Το 4ο σετ χάθηκε από νευρικότητα και απειρία των παικτών μου. Είμαστε όμως όλοι πολύ ικανοποιημένοι».

Από την πλευρά του ο Μάουρο Μπερούτο είπε: «Ήξερα ότι η Λαμία ήταν ισχυρή ομάδα. Σήμερα έπαιξε σε υψηλό επίπεδο σε άμυνα και υποδοχή. Το ευχάριστο για μας είναι ότι κερδίσαμε το παιχνίδι και τα καλά νέα αφορούν το Σαβάνι που ξεπέρασε το πρόβλημά του στους κοιλιακούς κάνοντας μεγάλο παιχνίδι και τον χρειαζόμαστε για την συνέχεια».

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ξεκίνησε με τον Κώστα Καραγάτσο στην αρχική εξάδα τιμώντας τον Λαμιώτη αρχηγό για την προσφορά του στον σύλλογο. Πλέον, η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Ιταλία την ερχόμενη Τετάρτη (15/12, 21:30).

Τα σετ:
20-25, 24-26, 26-24, 22-25.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in