«Σκέφτομαι να παρατήσω το βόλεϊ για να ζήσω»

Μία εκ βαθέων συνέντευξη στην εφημερίδα «VETO», η οποία κυκλοφόρησε εκτάκτως σήμερα, παραχώρησε ο βολεϊμπολίστας της ΕΑ Πατρών, Γιώργος Στεφάνου.
Ο διεθνής λίμπερο μίλησε για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στο συγκεκριμένο άθλημα, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να βρει άλλη δουλειά για να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του.
Αποσπάσματα της συνέντευξης του Στεφάνου στο «VETO»
Για το πώς εισπράττει ο ίδιος την κρίση στο βόλεϊ: «Βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη περίοδο, που τα οικονομικά προβλήματα που έχει η χώρα μας, έχουν επεκταθεί στον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα στο χώρο του βόλεϊ. Αυτό που έχουμε αρχίσει να βιώνουμε εμείς σαν αθλητές είναι ότι, τόσο η Ομοσπονδία, όσο και όλοι οι σύλλογοι της Α1, αλλά και της Α2 αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Από τη μία είναι οι καθυστερήσεις των επιχορηγήσεων από την κυβέρνηση, από την άλλη η απομάκρυνση χορηγών από τις ομάδες για διάφορους λόγους. Σίγουρα βιώνουμε τη μέγιστη ανασφάλεια. Δεν είμαστε από τα αθλήματα που αμειβόμαστε υψηλά, σε σχέση πάντα με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ».
Για το τι έκαναν οι συναθλητές του για να αντιμετωπίσουν την κρίση: «Έχουμε κατανοήσει τις οικονομικές δυσκολίες όλοι μας και γι αυτό το λόγο φέτος οι αθλητές έριξαν τα συμβόλαιά τους από 30% έως και 50%. Αυτό έγινε σαν μια κίνηση κατανόησης, ενώ από την άλλη δεν γίνονταν κι αλλιώς. Συνηγορήσαμε σε μια τέτοια μείωση των συμβολαίων μας την προοπτική και τη δέσμευση από τα σωματεία ότι θα μπορούμε να έχουμε μια ροή πληρωμών για να μπορέσουμε να βοηθηθούμε όλοι μας. Αλλά όταν βλέπεις ότι ακόμα και με αυτή τη μείωση των συμβολαίων εξακολουθούν οι παράγοντες να είναι ασυνεπείς απέναντι στους αθλητές, τότε το μαχαίρι βυθίζεται ακόμα πιο βαθιά στην πληγή. Πολλοί σκέφτονται να σταματήσουν τον αθλητισμό!».
Για το πώς βλέπει τις δυσκολίες που βιώνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός: «Εκτίμησή μου είναι ότι αυτή είναι η αρχή! Είναι τα πρώτα δείγματα διάλυσης του πρωταθλήματος. Εγώ είμαι απαισιόδοξος για την συνέχεια, διότι πρόκειται να υπάρξουν εξελίξεις στον επόμενο μήνα και πολλές ομάδες θα παρουσιαστούν διαφορετικές μετά τα Χριστούγεννα. Οι ξένοι παίκτες έχουν καταλάβει ότι υπάρχει αφερεγγυότητα από πλευράς σωματείων και σε πρώτη φάση θα είναι αυτοί που θα κινητοποιηθούν και θα αντιδράσουν. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα μας οδηγήσουν οι καταστάσεις σε διακοπή του πρωταθλήματος».
Για το πως κρίνει τη μέχρι τώρα βαθμολογία της Α1: «Πραγματικά στην περίοδο που βρισκόμαστε δεν υπάρχει στο μυαλό των αθλητών και των σωματείων τέτοια σκέψη. Αυτό που όλοι σκεφτόμαστε και αναλωνόμαστε είναι στο πως θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα και σε δεύτερη φάση το ποιος θα βγει πρωταθλητής ή το ποιος θα τελειώσει πρώτος ή δεύτερος στην κανονική περίοδο. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό απεικονίζει την κατάσταση που βιώνουμε όλοι στο βόλεϊ».
Για το πώς θα φανταζόταν τον εαυτόν του, εάν δεν ήταν βολεϊμπολίστας: «Θα μπορούσα να τον φανταστώ οπουδήποτε γιατί η δουλειά δεν είναι κακό πράγμα. Λόγω των καταστάσεων των οποίων βιώνουμε έχω σκεφτεί ότι θα μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα προκειμένου να μπορέσω να ζήσω την οικογένειά μου. Τώρα το τι θα ήταν αυτό δεν μπορώ να φανταστώ, αλλά άμα φτάσει κανείς στον πάτο είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in