Θετικό το «τεστ» της ΕΘνικής παίδων στη Σόφια

Δεύτερη φιλική ήττα με 3-2 (16-25, 23-25, 25-17, 25-15, 15-11) σετ από την Βουλγαρία υπέστη η Εθνική παίδων στη Σόφια στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Αυστρία (4-8 Ιανουαρίου 2011).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να μην κατάφερε να… ανταποδώσει την ήττα στους Βούλγαρους, οι οποίοι είχαν επικρατήσει και την Τετάρτη με το ίδιο σκορ, ωστόσο για άλλη μια φορά άφησε θετικές εντυπώσεις απέναντι σε μία δυνατή ομάδα.

Μάλιστα, τα παιδιά του Μάκη Δημητριάδη προηγήθηκαν 2-0 και παραλίγο να πετύχουν μία σπουδαία νίκη με την παρουσία και του Κουμεντάκη που ανάρρωσε και χρησιμοποιήθηκε μόνο στα δύο πρώτα σετ. Στη συνέχεια, όμως, οι Βούλγαροι κατάφεραν να αντιδράσουν και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα για να κριθεί η νίκη στις λεπτομέρειες.

Η Ελλάδα αγωνίστηκε στο δεύτερο φιλικό με τη Βουλγαρία έχοντας την παρακάτω σύνθεση: Κοκκινάκης 16, Κουμεντάκης 10, Τζιουμάκας 11, Στίγγας 8, Σκαρλατίδης, Χριστόφας 6, Κωνσταντινίδης (λ), Ζήσης (λ), Πρωτοψάλτης 6, Χατζόπουλος 5, Λιόντας 1, Δαλακούρας 7, Στεφανίδης 1, Μαδούρας 2.

«Επιτυχημένο το τεστ, έβγαλα τη 12άδα»

Απόλυτα ευχαριστημένος δήλωσε στο τέλος του αγώνα, ο κ. Δημητριάδης από την παρουσία της Εθνικής στη Σόφια: «Ήταν ένα πλήρως επιτυχημένο τεστ και μπορώ να πω ότι χάρηκα που κρίθηκαν και τα δύο ματς στα 5 σετ γιατί είχα την ευκαιρία να βγάλω όσο το δυνατόν περισσότερα συμπεράσματα. Είναι οξύμωρο μέσα σε δύο μέρες να βγάλω την 12άδα για τα προκριματικά, αλλά έχω αποφασίσει και αύριο θα ανακοινώσω την επιλογή μου για τα δύο παιδιά που θα αποκλειστούν. Και οι δύο όμως, θα είναι σε ετοιμότητα μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου που θα αναχωρήσουμε για Αυστρία, καθώς μπορεί να χρειαστεί κάποια απρόσμενη αλλαγή».

Την Παρασκευή, η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στο αθλητικό κέντρο «Ατέρμων» στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή θα αναχωρήσει για την Ισπανία, όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας με τη συμμετοχή στο διεθνές τουρνουά της Γουαδαλαχάρα. Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε και σε αυτό το τουρνουά, αλλά και τον στόχο των προκριματικών:

«Είναι ένα πολύ σημαντικό τουρνουά που θα μας διατηρήσει σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Άλλωστε, θα αντιμετωπίσουμε και την Πορτογαλία που βρίσκεται στον προκριματικό όμιλό μας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και είναι καλό να τους δούμε πριν από τα επίσημα ματς. Βέβαια, το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση είναι η Ρωσία που διαθέτει από τις καλύτερες υποδομές στον κόσμο. Από εκεί και πέρα, η Τσεχία δουλεύει όλο τον χρόνο με συγκεντρωτικές και κοινές προετοιμασίες με την Ισπανία, ενώ η Αυστρία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι αγώνες θα γίνουν στην έδρα της. Θεωρητικά είμαστε σε καλύτερο επίπεδο, όπως και από την Πορτογαλία και τη Δανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in