Ευρωπαϊκό ποδαρικό για τρεις

Οι δύο "αιώνιοι" δίνουν σημαντικές μάχες για την 5η αγωνιστική του Champions League, που πιθανότατα να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Από την άλλη, η ομάδα της Πάτρας έχει μπροστά της τον πρώτο αγώνα με τη ρουμανική Ουνιρέα Ντεζ για τους "16" του Challenge Cup.

Ξεκινάμε από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ο οποίος έχει δύσκολο έργο, αφού βρίσκεται στην τελευταία θέση του 3ου ομίλου και δεν έχει περιθώριο για απώλειες στην έδρα της Γιαστρζέμπσκι. Οι "ερυθρόλευκοι" ταξιδεύουν με πολλά προβλήματα στην Πολωνία, αφού ο Φλάβιο Γκουλινέλι αποτελεί παρελθόν πλέον και πρώτος προπονητής θα είναι και πάλι ο Γιάννης Καλμαζίδης.

Ωστόσο, το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στη θέση του πασαδόρου, όπου μετά τη φυγή του Αντρέι Ζέκοφ, ο Ολυμπιακός έχει μείνει ξεκρέμαστος. Μπορεί να υπάρχει ο Ντίμα Φιλίποβ, αλλά δεν έχει δηλωθεί στην Ευρώπη, ενώ ο Μενέλαος Κοκκινάκης απουσιάζει, καθώς έχει υποχρεώσεις με την Εθνική παίδων.

Οπότε ως πιθανότερη λύση φαντάζει η χρησιμοποίηση του Παύλου Κουζούνη ως πασαδόρου και θέση λίμπερο θα πάρει ένας εκ των Ανδρέα Φράγκου και Τζέισον Γιαμπλόνσκι. Απών θα είναι και ο Γίρι Κραλ, ο οποίος δεν θα συνεχίσει στην ομάδα του Πειραιά. Τη θέση του στο βασικό σχήμα θα πάρει ο Γιώργος Παπάζογλου.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως έχει το περιθώριο να ηττηθεί με 3-2, ελπίζοντας σε δική του "καθαρή" νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Μπούντβα και τον κατάλληλο συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1. Μπλεντ (12-5) 10
2. Γιαστρζέμπσκι (8-9) 5
3. Μπούντβα (6-8) 5
4. Ολυμπιακός (7-11) 4
Για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Με "καθαρή" νίκη επί της Τιρόλ Ίνσμπρουκ και ήττα της Κνακ Ρούζελαρ από την Ντινάμο Μόσχας εξασφαλίζει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση, αφού θα "κλειδώσει" τη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου πίσω από τους Ρώσους.

Προβλήματα -εκτός από τα γνωστά οικονομικά- δεν υπάρχουν για τους "πράσινους", που θα παραταχθούν με πλήρη ομάδα κόντρα στους Αυστριακούς με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1. Ντινάμο Μόσχας (12-4) 11
2. Παναθηναϊκός (8-9) 5
3. Κνακ Ρούζελαρ (7-10) 4
4. Τιρόλ Ίνσμπρουκ (6-10) 4
Τέλος, τον πρώτο της αγώνα με την Ουνιρέα Ντεζ δίνει η ΕΑ Πατρών για τη φάση των "16" του Challenge Cup. Η ομάδα του Γιώργου Χριστόπουλου, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, αφού μετράει 10 συνεχόμενες νίκες, θα ταξιδέψει στη Ρουμανία με στόχο να κάνει το "διπλό" που θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση.

Η ελληνική ομάδα έχει τον τίτλο του φαβορί κόντρα σε μία ομάδα αρκετά καλή, που όμως δεν έχει την απαραίτητη ευρωπαϊκή εμπειρία για να απειλήσει ουσιαστικά την ΕΑΠ. Ωστόσο, η ομάδα της Πάτρας θα πρέπει να προσέξει να μην βρεθεί προ εκπλήξεως. Το θετικό βέβαια, σε ακόμα ένα γύρο, είναι ότι έχει το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της, οπότε ακόμα και αν μοιραστούν οι νίκες, το "χρυσό" σετ θα παιχθεί στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο Βασίλης Κουρνέτας δήλωσε για το ματς με τη ρουμανική ομάδα: "Για εμάς η Ουνιρέα είναι μια άγνωστη ομάδα και κάθε τι άγνωστο κρύβει κινδύνους. Σίγουρα οι προπονητές μας έχουν συλλέξει πληροφορίες και νομίζω ότι αν είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί, μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα την Πέμπτη και να ξεκινήσουμε με το δεξί το νέο έτος".

Στον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης, η Ουνιρέα Ντεζ απέκλεισε εύκολα, με δύο νίκες (3-0 και 3-1) την κροατική Μλάντοστ Ζάγκρεμπ. Στο ρόστερ της, η Ουνιρέα έχει μόνο Ρουμάνους, με εξαίρεση τον Σέρβο κεντρικό, Ράντε Ντάτσοβιτς.

Το ρόστερ της Ουνιρέα Ντεζ:

Νο Όνομα Θέση Χώρα

1 Μιχάι Ντουμιτράτσε Διαγώνιος Ρουμανία
2 Αλεξάντρου Κάλιν Λίμπερο Ρουμανία
3 Αντριάν Γκαγκέα Διαγώνιος Ρουμανία
4 Αλίν Ματιέζι Λίμπερο Ρουμανία
5 Αλεξάντρου Χάλτσιν Πασαδόρος Ρουμανία
7 Ράντε Ντάτσοβιτς Κεντρικός Σερβία
8 Μιχάι Γκεοργκίτα Κεντρικός Ρουμανία
9 Ιοάν Ντίνου Κεντρικός Ρουμανία
10 Σίλβιου Σούσον Ακραίος Ρουμανία
12 Λίβιου Κριστούντορ Ακραίος Ρουμανία
17 Μάριους Ντασκάλου Πασαδόρος Ρουμανία
18 Γκεόργκε Κάρπεν Ακραίος Ρουμανία
Αναλυτικά το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων:

Champions League (5η αγωνιστική)

Τρίτη 04/01

18:00 Παναθηναϊκός - Τιρόλ Ίνσμπρουκ
Τετάρτη 05/01

18:30 Γιαστρζέμπσκι - Ολυμπιακός
Challenge Cup (φάση των "16" - 1ος αγώνας)

Πέμπτη 06/01

19:00 Ουνιρέα Ντεζ - ΕΑ Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in