MVP της 12ης αγωνιστικής ο Δημήτρης Τζούριτς

Ο Δημήτρης Τζούριτς του Ολυμπιακού αναδείχθηκε MVP της 12ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011. Ο διεθνής διαγώνιος σημείωσε 26 πόντους με 24/37 επιθέσεις, 2 μπλοκ στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του με 3-0 επί του ΠΑΟΚ.
Μέχρι τώρα κανείς αθλητής δεν είχε καταφέρει να κερδίσει δύο φορές τον τίτλο του MVP, αλλά ο Δημήτρης Τζούριτς το κατάφερε μέσα σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές, αφού την πολύ καλή του εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό διαδέχθηκε η εξαιρετική του παρουσία και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, δείχνοντας ότι σιγά, σιγά έχει βρει τα πατήματα του αγωνιζόμενος πλέον ως διαγώνιος.
«Ισχύει αυτό που σας είχα πει και την προηγούμενη εβδομάδα: όσο περνάει ο καιρός, πιστεύω ότι θα γίνομαι καλύτερος, αλλά φυσιολογικό είναι να υπάρχουν και σκαμπανεβάσματα. Απλά να υπενθυμίσω ότι και σαν κεντρικός χρειάστηκα το χρόνο μου για να μπορέσω να βρω τον καλό μου εαυτό. Τώρα συμβαίνει κάτι ανάλογο με τη διαφορά ότι αγωνιζόμενος ως διαγώνιος, τα πράγματα φυσιολογικά πηγαίνουν λίγο πιο αργά κι ο χρόνος θα δείξει αν θα γίνω ένας καλός διαγώνιος», δήλωσε στο www.volleyleague.gr ο ερυθρόλευκος άσος ξεκαθαρίζοντας όμως για μια ακόμη φορά ότι πάνω απ' όλα είναι η ομάδα.
«Δεν κέρδισε η ομάδα επειδή έπαιξα εγώ καλά, αλλά γιατί όλα τα παιδιά έπαιξαν καλά. Είμαστε πλέον ένα πολύ νεανικό σύνολο, παλεύουμε και έχουμε την ίδια όρεξη που είχαμε από την αρχή της σεζόν», είπε αρχικά και συμπλήρωσε με νόημα: «Συμφωνώ ότι υπάρχει πολύ καλή χημεία στην ομάδα, φαίνεται αυτό κι από τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόμαστε και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε κι αυτό που ίσως με ‘φοβίζει' είναι ότι επειδή ακριβώς είμαστε μια νεανική ομάδα δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουμε στις δύσκολες στιγμές. Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα από τις τελευταίες νίκες και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι έχουμε γίνει ομαδάρα».
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την επόμενη εβδομάδα τον Εθνικό και μετά ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη, αλλά σύμφωνα με τον Τζούριτς: «Ντέρμπι είναι όλα τα παιχνίδια και πρέπει να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να βρεθούμε πιο κοντά στην κορυφή. Τα πράγματα όμως δεν είναι εύκολα γιατί μέχρι τώρα είμαστε η μοναδική ομάδα που χάνει παίκτες χωρίς να τους αντικαθιστά κι από τη στιγμή που δεν έχουμε ενισχύσεις αυτό επηρεάζει και τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Συνεχίζουμε όμως την προσπάθεια κι όλοι ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in