Η Ευρωπαϊκή μοναξιά της ΕΑ Πατρών Λουξ

Όταν τον περασμένο Οκτώβριο ξεκινούσε η βολεϊκή σεζόν και μαζί οι υποχρεώσεις των Ελληνικών ομάδων στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, ελάχιστοι φίλοι του βόλεϊ ίσως πίστευαν πως στις αρχές Φεβρουαρίου η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας θα ήταν η ΕΑ Πατρων Λουξ.
Κι όμως οι Αχαιοί, μετρώντας 5 νίκες σε 6 αγώνες (η μοναδική τους ήττα σημειώθηκε στο τελευταίο ματς με την Ρουμανική Ουνιρέα) έχουν καταφέρει να φτάσουν μέχρι τους ‘8' του Τσάλεντζ Καπ. Της διοργάνωσης στην οποία πριν από δύο χρόνια είχαν καταφέρει να σημειώσουν τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή τους επιτυχία όταν είχα φτάσει στο φάιναλ φορ που φιλοξενήθηκε στην Σμύρνη της Τουρκίας.
Τελευταίο εμπόδιο για να βρεθούν για δεύτερη φορά στους ‘4' της διοργάνωσης (έστω κι αν πλέον η τελική φάση δεν διεξάγεται με τη μορφή του φάιναλ φορ, αλλά με διπλούς αγώνες) θα είναι η Εσθονική Σέλβερ Ταλίν (αύριο στις 19.45 το πρώτο ματς στο Ταλίν, την άλλη Τετάρτη η ρεβάνς στην Πάτρα), την οποία είχε αποκλείσει ο Άρης Μαρμούρης ΑΕ στο χρυσό σετ, στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας.
Αυτές οι αναμετρήσεις έχουν το δικό τους βαθμό δυσκολίας, αλλά λογικό είναι στην ΕΑΠ Λουξ να ονειρεύονται τους ημιτελικούς όπου εφόσον τα καταφέρουν, κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ιταλική Ματσεράτα του Μάουρο Μπερούτο.
«Εδώ που έχουμε φτάσει είναι πλέον πρόκληση, όχι μόνο αγωνιστική, αλλά και οικονομική, αφού με την συμμετοχή μας στην τετράδα θα έχουμε και σημαντικά οικονομικά οφέλη», δηλώνει στο www.volleyleague.gr ο τεχνικός της ΕΑΠ Λουξ Γιώργος Χριστόπουλος και συνεχίζει: «Αγωνιστικά είναι σίγουρα μια τεράστια πρόκληση, αλλά και μια εξαιρετικά επίπονη διαδικασία αφού μας περιμένει ακόμη ένα πολύ δύσκολο και κουραστικό ταξίδι. Γενικά φέτος στην Ευρώπη έχουμε κάνει υπερπροσπάθεια αφού είχαμε πολύ δύσκολα ταξίδια, αλλά και αμέσως μετά πολύ σημαντικούς αγώνες για το Ελληνικό πρωτάθλημα. Καταφέραμε όμως γρήγορα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η Ευρώπη μας βοήθησε να πάρουμε τα πάνω μας και τα διεθνή παιχνίδια πάντα αποτελούν δέλεαρ για κάθε ομάδα. Εμείς στην αρχή της σεζόν χάσαμε με τραυματισμούς τον Κιτσαντά, είχαμε πρόβλημα με τον Ροντρίγκο και έπρεπε να έχουμε δύο νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα. Αυτές οι απουσίες μας κόστισαν στην αρχή και μας έφεραν πίσω, στον αντίποδα όμως κερδίσαμε κάποιους παίκτες όπως για παράδειγμα ο Μαντέκας...».
Ο τεχνικός της Αχαϊκής ομάδας παραδέχεται ότι: «Δεν το περίμενα ότι θα είμασταν οι μόνοι εκπρόσωποι της Ελλάδας στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα αυτή την εποχή. Ειδικά ο Ολυμπιακός πιστεύω ότι μπορούσε να συνεχίσει ακόμη και στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κι ο Παναθηναϊκός. Για μας όμως δημιουργείται έτσι μια επιπλέον υποχρέωση, όσο μεγάλο κι αν είναι το κόστος, για να εκπροσωπήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το ελληνικό βόλεϊ».
Η Ταλίν είναι γνωστή στους ΕΛΛΗΝΕΣ φιλάθλους από τις αναμετρήσεις της με τον Αρη, αλλά εκείνα τα παιχνίδια δεν αποτελούν μέτρο σύγκρισης για τον ΕΛΛΗΝΑ τεχνικό. «Σίγουρα και έχουμε πολλές πιθανότητες πρόκρισης απέναντι όμως σε μια καλή
ομάδα. Δεν θα πρέπει να συγκρίνουμε τους αγώνες που έδωσε με τον ΑΡΗ, αφού από εκείνα τα ματς μέχρι σήμερα όλες οι ομάδες έχουν αλλάξει πρόσωπο. Ακόμη κι εμείς είμαστε μια διαφορετική ομάδα. Η Σέλβερ έχει μια πολύ ψηλή ομάδα κι ας μην ξεχνάμε ότι κι αυτοί μέχρι τώρα έχουν κάνει μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή».
Οσον αφορά την πρόκληση των πιθανών αναμετρήσεων με την Ματσεράτα ο κ. Χριστόπουλος ναι μεν ξεκαθάρισε πως το μυαλό όλων είναι στις αναμετρήσεις με την Ταλίν, αλλά παραδέχθηκε πως: «Το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα όπως η Ματσεράτα σε ημιτελικό Ευρωπαϊκού Κυπέλλου είναι μια τεράστια πρόκληση, αλλά και μια επιβράβευση της προσπάθειας και της πορείας που έχουμε κάνει. Κι όλοι θέλουμε να ζήσουμε μια τέτοια εμπειρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in