Καθοριστικές αναμετρήσεις στην 18η αγωνιστική της Volleyleague

Πέντε στροφές απέμειναν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011 και η αγωνία κορυφώνεται σε κορυφή και ουρά του βαθμολογικού πίνακα, με τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής να είναι εξαιρετικά κρίσιμα.
Στη μάχη της κορυφής ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός - ΕΑ Πατρών Λουξ, το οποίο είναι ιδιαίτερο για πολλούς λόγους. Κι οι δύο ομάδες θέλουν τους βαθμούς, ο Ολυμπιακός αναμένεται για πρώτη φορά φέτος να αγωνιστεί σε κατάμεστο γήπεδο, ενώ για πρώτη φορά θα βρεθεί ως αντίπαλος στο κλειστό του Ρέντη ο Βασίλης Κουρνέτας.
«Για τον Βασίλη ότι κι αν πω εγώ είναι λίγο. Είναι ένας παίκτης που έχει γράψει τη δική του ιστορία στον Ολυμπιακό και είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα τον χειροκροτήσει. Δεν ξέρω αν θα μπερδέψει τα αποδυτήρια, αλλά σίγουρα θα έχει να πει πολλά με τον Σπύρο Μπλέτσα», τόνισε ο Παύλος Κουζούνης ο οποίος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός: «Ότι θα έχουμε επιτέλους τον κόσμο στο πλευρό μας. Τον θέλαμε και στο ματς του Κυπέλλου, αλλά εκεί αποφάσισαν άλλοι, ωστόσο κι αυτό το παιχνίδι είναι κρίσιμο και θέλουμε τη βοήθεια του».
Ο λίμπερο των ερυθρόλευκων αναγνώρισε τις δυσκολίες του αγώνα αφού όπως σημείωσε: «κανένα παιχνίδι φέτος δεν είναι εύκολο πόσο μάλλον ένα ντέρμπι με την ΕΑΠ. Η αντίπαλος μας θέλει τους βαθμούς για να μπει στην τετράδα, αλλά κι εμείς δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες. Σίγουρα έχουμε καταπονηθεί από το ματς του Κυπέλλου, ωστόσο η ενέργεια και η θέληση από την ομάδα μας δεν λείπουν ποτέ».
Πρόσωπο του αγώνα φυσικά θα είναι ο Βασίλης Κουρνέτας, ο οποίος μιλώντας στο www.volleyleague.gr παραδέχθηκε ότι θα είναι ένα πολύ ξεχωριστό παιχνίδι...
«Είναι πολύ πιο ιδιαίτερο ματς από αυτό του πρώτου γύρου, αφού τώρα θα αγωνιστώ στο γήπεδο που ήταν δεύτερο σπίτι μου για πολλά χρόνια. Θα είναι πραγματικά περίεργο αφού θα βρεθώ για πρώτη φορά στα αποδυτήρια των.. φιλοξενούμενων», τόνισε ο έμπειρος άσος και συνέχισε: «Δεν το σκέφτομαι εδώ και μέρες, αλλά όσο να' ναι τα συναισθήματα θα είναι περίεργα. Θα δω φίλους και γνωστούς κι ελπίζω κι ο κόσμος του Ολυμπιακού να χαρεί που θα με δει, έστω κι αν τώρα φορά μια άλλη φανέλα».
Οσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος ο Κουρνέτας τόνισε: «Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Δεν είναι εύκολο, αλλά αν θέλουμε να ελπίζουμε στην τετράδα πρέπει να πάρουμε κάτι από αυτό το ματς».
Να σημειώσουμε ότι ο Βραζιλιάνος Ντέιβινσον ο οποίος είχε τραυματιστεί στον επαναληπτικό με την Ματσεράτα τελικά θα μπορέσει να βοηθήσει τους Αχαιούς.
Στο Ζηρίνειο ο ΑΟΚ υποδέχεται τον Αρη Μαρμούρης ΑΕ, με τους γηπεδούχους να είναι απελευθερωμένοι από το άγχος της παραμονής και τους φιλοξενούμενους να έχουν αμυδρές ελπίδες γαι να προλάβουν τη μάχη της Ευρώπης.
«Ο Άρης είναι μια ομάδα με διαφορετικούς στόχους από εμάς, αλλά πιστεύω ότι από δω και πέρα εμείς θα παίζουμε πιο απελευθερωμένα», τόνισε ο Σωτήρης Δρίκος που δεν υπολογίζει τον τραυματία Μπέλλο.
Στον Άρη Μαρμούρης ΑΕ θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Μιχάλης Σαρικεϊσογλου, ενώ ο Σιριάνις Ερνάντεζ ταλαιπωρήθηκε από ίωση κι όπως δήλωσε ο Γιώργος Οικονομίδης: «Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η ομάδα να επιστρέψει στις επιτυχίε. Ξέρουμε ότι έχουμε μείνει πίσω στη βαθμολογία, αλλά από δω και πέρα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα κάνουμε την προσπάθεια μας».
Στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης ο τοπικός Εθνικός υποδέχεται τον ουραγό Πανελλήνιο και θέλει το τρίποντο για να απομακρυνθεί κι άλλο από τις τελευταίες θέσεις.
Η αυλαία της 18ης αγωνιστικής ανοίγει στις 17.30 στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας, εκεί όπου ο τοπικός ΓΣ υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με τις δύο ομάδες να θέλουν τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους.
Οι Ρουμελιώτες έχουν το πρόβλημα του Κόμελ, ο οποίος έχει θλάση στον ώμο και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, ενώ όπως παραδέχθηκε ο Θάνος Μαρούλης: «Το δύσκολο δεκαήμερο πέρασε για εμάς, αλλά τώρα δεν πρέπει να χάσουμε βαθμούς από τις ομάδες που είναι χαμηλότερα στη βαθμολογία κι από κει και πέρα να διεκδικήσουμε την τετράδα ή την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη στα ματς με τον ΠΑΟΚ και την Πάτρα».
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:
Σάββατο 5/3/2011
Λαμίας, 17.30 (Star Κ.Ε.): ΓΣ Λαμία - Απόλλων Καλαμαριάς, Καραμπέτσος - Κουτσής, παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρονικίδης
Ζηρινείου, 19.00, ΑΟ Κηφισιάς - Άρης Μαρμούρης ΑΕ, Μιχελινάκης - Ρουσάκης, παρατηρητής διαιτησίας: Πέρρος
Ρέντη, 19.00 (Novasports), Ολυμπιακός - ΕΑ Πατρών Λουξ, Γεροθόδωρος - Ράπτης, παρατηρητής διαιτησίας: Βασιλειάδης
Αλεξανδρούπολης, 19.00, Εθνικός Αλεξ. - Πανελλήνιος ΓΣ, Γεωργιάδης - Ιωαννίδης, παρατηρητής διαιτησίας: Λαδάς
Κυριακή 6/3/2011
Μίκρας, 18.00, Ηρακλής - Επίκουρος ISS, Αμασιάδης - Δεληκωστίδης, παρατηρητής διαιτησίας: Παναγής
Δευτέρα 7/3/2011
ΠΑΟΚ, 18.00 (Novasports), ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, Γεωργουλέας - Καραμπαλάσης, παρατηρητής διαιτησίας: Αντωνούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in