Δρίκος: «Τραυματίστηκε η αξιοπιστία του πρωταθλήματος »

Μετά το χθεσινό ματσ ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε:

«Οι αθλητές και τα στελέχη των ομάδων καλούνται από ‘δω και πέρα να υλοποιήσουν έναν δύσκολο στόχο. Να δημιουργήσουν κίνητρα για τον εαυτό τους που θα τους επιτρέπουν να αγωνίζονται στο υψηλό επίπεδο. Δυστυχώς το περιβάλλον είναι ψευτο-επαγγελματικό. Πολλοί αθλητές είναι απλήρωτοι καιρό και καταλαβαίνουν πως τον επόμενο χρόνο οι απολαβές τους θα μειωθούν, λόγω της κρίσης που επικρατεί στην χώρα. Από την άλλη μεριά δεν υπάρχουν για τις ομάδες βαθμολογικά κίνητρα. Λόγω της μη διεξαγωγής φέτος play off και play out, αυτό τραυματίζει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος».


Άποψη του blogger
Μεγάλες αλήθειες ειπώθηκαν χθες από έναν κορυφαίο προπονητή σαν τον Δρίκο, έναν από τους δύο καλύτερους Έλληνες προπονητές που μπορούν άνετα να εργαστούν και σε ευρωπαϊκούς συλλόγους υψηλού επίπεδου. 
Το γνωρίζουμε ότι στην προσπάθεια ανάπτυξης ή και "απαξίωσης" του πρωταθλήματος δεν συμμετέχουν  μόνο οι αθλητές αλλά και τα στελέχη των ομάδων με τους δημοσιογράφους. Κυοφορείται όμως το ενδεχόμενο αυτή η συντονισμένη αλλά ανορθόδοξη ενέργεια εξεύρεσης λύσεων (πόρων) να τραυματίσει το ήδη υποβαθμισμένο ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά αυτά τα στελέχη, ορισμένα από τα οποία είναι δυστυχώς είναι και έμμισθα, δεν πανηγύριζαν για τα ψίχουλα της nova. Εξαφάνισαν την πετοσφαίριση από τα ελληνικά σπίτια για κάποιες εύκολες προκαταβολές αντί να επιλεγεί η σκληρή δουλειά ώστε το άθλημα να αναβαθμιστεί και να κερδίσει τη χαμένη του αίγλη.  Τα παιδάκια που θα δούνε και θα θαυμάσουν αθλητές ώστε να πιέσουν τους γονείς τους να πάνε στις ακαδημίες; Φτάνει μόνο ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Επίκουρος, ο Ηρακλής Κηφισιάς και η Αρτέμις Κορυδαλλού για να γεμίσει ένα πρωτάθλημα με ταλέντα.
Αλλά τα παπαγαλάκια χειροκροτούν, επιβραβεύουν αθλητές, σχολιάζουν αγώνες και συνεχίζουν να γράφουν τα άρθρα τους φοβούμενοι μήπως χάσουν κάποια αποκλειστικότητα ή μήπως στην τελική χάσουν και αυτοί το ψωμί τους.
Όσοι δεν μπορούν ας αφήσουν τις καρέκλες .... και δυστυχώς και τα χρέη σε νέους ανθρώπους, που τουλάχιστον έχουν γνώσεις και όρεξη για δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in