Επιστροφή στη δράση για τις ομάδες της Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011

Μετά το διάλειμμα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, αύριο οι 12 ομάδες της Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011 επιστρέφουν στη δράση καθώς διεξάγονται οι αγώνες της 20ης αγωνιστικής που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη μάχη της τετράδας.
Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι κορυφής Ηρακλής - Παναθηναϊκός (18.00, Novasports 3) όπου ο πρώτος της βαθμολογίας Γηραιός προέρχεται από την ήττα στο Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ ο δεύτερος Παναθηναϊκός θα έχει για πρώτη φορά στον πάγκο του τον Γιάννη Λάιο.
«Χάρηκα για την ανάδειξη μου ως MVP της 17ης αγωνιστικής, αλλά όχι όσο θα ήθελα αφού υπάρχει η σκιά από τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου. Ούτως ή άλλως όμως έχουμε να ασχοληθούμε με πολύ πι σοβαρά θέματα όπως είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό», είπε στο www.volleyelague.gr ο Μάκης Κανέλλος και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι θα την αφήσουμε πίσω την ήττα στο Κύπελλο αφού ξέρουμε ότι με το να κοιτάμε πίσω δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα. Μας έχει κοστίσει ψυχολογικά, αφού χάθηκε ένας τίτλος αλλά ο μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα και θέλουμε να το κατακτήσουμε για να δικαιώσουμε τον κόσμο που τον πικράναμε στην Ορεστιάδα, αλλά και τους εαυτούς μας».
Οσον αφορά την παρουσία του κ. Λάιου στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο 23άχρονος κεντρικός έκρινε ότι: «Δεν νομίζω πως μπορεί να αλλάξει κάτι δραματικά στην ομάδα του. Ο ΠΑΟ έχει δουλέψει με ένα συγκεκριμένο τρόπο όλη τη σεζόν, σίγουρα θα έχει κάποια νέα στοιχεία στο παιχνιδιού, αλλά δεν πιστεύω ότι θα μας αιφνιδιάσει».
Πρόσωπο του αγώνα ο Γιάννης Λάιος ο οποίος επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία και σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι.
«Αγχος δεν υπάρχει γιατί στην καριέρα μου ως παίκτης και ως προπονητής έχω συμμετάσχει σε πάρα πολλά παιχνίδια ανάλογης κρισιμότητας», δήλωσε ο τεχνικός του τριφυλλιού και συνέχισε αναφερόμενος στην αυριανή μάχη: «Είναι ένα σημαντικό ντέρμπι, από το οποίο εμείς πρέπει να έχουμε βαθμολογικό όφελος. Εμείς πηγαίνουμε στην Θεσσαλονίκη για τη νίκη και το σίγουρο είναι ότι πρέπει να καταβάλλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια».
Ο κ. Λάιος δεν θέλησε να απαντήσει στην ερώτηση για το κατά πόσο πιστεύει ότι θα επηρεαστεί ο Ηρακλής από τον χαμένο τελικό του Κυπέλου, ενώ όταν τον ρωτήσαμε για το αν είναι πλέον περισσότερο αισιόδοξος συγκριτικά με την ημέρα που ανέλαβε τους πράσινους τόνισε: «Εχουμε βελτιώσει κάποια πράγματα, υπάρχουν βέβαια περιθώρια για μεγαλύτερη βελτίωση, αλλά το βλέποντας το βίντεο του τελικού έγινα περισσότερο αισιόδοξος».
Ο τρίτος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην έδρα του αδιάφορου βαθμολογικά Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ο οποίος όμως έχει ηττηθεί στη Θράκη μόνο από Παναθηναϊκό και Ηρακλή.
«Γενικά στην έδρα μας έχουμε κάνει καλά παιχνίδια κι αυτό το σερί θέλουμε να το συνεχίσουμε τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και με την Λαμία το Σάββατο. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει βαθμολογικά κίνητρα, αλλά κι εμείς θα παίξουμε για τον κόσμο μας», δήλωσε ο Γιάννης Ανδρεάδης που θα ξεκινήσει με τον Ανέστη Δαλακούρση ως διαγώνιο.
Χωρίς προβλήματα αναχώρησε ο ΠΑΟΚ για την Αλεξανδρούπολη με τον Γιάννη Μέλκα να επισημαίνει: «Εχουμε τρία παιχνίδια μπροστά μας όπου θα κριθούν οι κόποι μιας χρονιάς και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ο Εθνικός έχει μια νεανική ομάδα που μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη, αφού πλέον παίζει χωρίς κανέναν άγχος».
Ο Κυπελλούχος Ελλάδος Ολυμπιακός υποδέχεται στο κλειστό του Ρέντη τον Επίκουρο ISS και περιμένει στραβοπατήματα των υπόλοιπων ομάδων για να εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα.
«Οι τελικοί δεν έχουν τελειώσει για εμάς, αφού έχουμε μπροστά μας άλλους τρεις!», είπε ο Γιάννης Χαριτωνίδης και συνέχισε: «Με τη λήξη της κανονικής περιόδου μπορούμε να βρεθούμε σε οποιαδήποτε θέση στην πρώτη τετράδα, αλλά δεν έχουμε περιθώρια για καμία απώλεια. Το Κύπελλο πρέπει να το αφήσουμε πίσω και να μην παρασυρθούμε» Οσον αφορά το γεγονός ότι ο ίδιος θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, παραδέχθηκε ότι: «Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα, όμως σίγουρα στεναχωρήθηκα γιατί ο Επίκουρος πιστεύω ότι άξιζε καλύτερης τύχης».
Η ομάδα της Πολίχνης διατηρεί ακόμη μαθηματικές ελπίδες παραμονής, ωστόσο ο Γιώργος Περσιανλής απέφυγε να μιλήσει για θαύματα. «Εμείς κατεβαίνουμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί. Μέχρι το τέλος θα κάνουμε την προσπάθεια μας κι αν πέσουμε θα πέσουμε με ψηλά το κεφάλι».
Πολύ μεγάλο παιχνίδι είναι κι αυτό που θα διεξαχθεί στο ‘Χαλκιοπούλειο' της Λαμίας μεταξύ της τοπικής ομάδας και της ΕΑ Πατρών Λουξ (πέρσι οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στην προημιτελική φάση των πλέι οφ με την Λαμία να κάνει την έκπληξη). Κι αν για τους γηπεδούχους δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ΕΑΠ Λουξ δεν ισχύει κάτι τέτοιο καθώς το τρίποντο είναι απαραίτητο στην προσπάθεια που κάνει για να προλάβει το τρένο των πλέι οφ.
«Το ότι είμαστε αδιάφοροι βαθμολογικά δεν σημαίνει ότι τα έχουμε παρατήσει. Θα παλέψουμε για τη νίκη αφού υπάρχει και το γόητρο στη μέση και το γόητρο. Είμαστε οι δύο κορυφαίες επαρχιακές ομάδες ενώ θέλουμε να κερδίσουμε και για τον κόσμο που μας στηρίζει από την αρχή της χρονιάς», τόνισε ο λίμπερο της Λαμίας Δημήτρης Γκαράς ο οποίος πέρσι αγωνιζόταν στην ΕΑΠ Λουξ
«Δεν υπάρχει στο μυαλό μας καμία σκέψη για ρεβάνς, λόγω του περσινού αποκλεισμού μας, παρά μόνο το να πάρουμε τους βαθμούς για να μείνουμε ζωντανοί στη μάχη της τετράδας», σημείωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Χριστόπουλος, ο οποίος δεν υπολογίζει και πάλι τον Βραζιλιάνο Αντρεζίνια, αλλά εμφανίστηκε σίγουρος για την ομάδα του: «Πιστεύω ότι τον τελευταίο καιρό παίζουμε το καλύτερο βόλεϊ και παρόλο που ο αντίπαλος μας θα παίξει ελεύθερα καθώς δεν έχει άγχος, κι εμείς θα συνεχίσουμε το σερί των καλών εμφανίσεων»
Στο Ζηρίνειο διεξάγεται το μίνι αθηναϊκό ντέρμπι με αντιπάλους τον ΑΟ Κηφισιάς και τον ήδη υποβιβασμένο Πανελλήνιο.
«Αυτά τα παιχνίδια είναι δύο φορές δύσκολα γιατί πρέπει να βρεις κι εσύ κίνητρα και να παίξεις απέναντι σε μια ομάδα, με ικανότητες και η οποία δεν έχει να χάσει τίποτα, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την ήττα που είχαμε γνωρίσει στον πρώτο γύρο...» είπε ο Σωτήρης Δρίκος που έχει αμφίβολους τους Μπέλο, Καλαϊτζίδη.
Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν προβλήματα με τον Γιώργο Κλαρούδα να τονίζει: «Η Κηφισιά μας... ταιριάζει ως ομάδα και πιστεύω ότι θα παίξουμε καλά, αλλά το αν θα έχουμε βαθμολογικό όφελος ή όχι θα εξαρτηθεί κι από το πώς θα παίξει ο αντίπαλος».
Τέλος στο κλειστό της Καλαμαριάς έχουμε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Απόλλωνα που θέλει να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή και του Άρη Μαρμούρης ΑΕ που είναι αδιάφορος βαθμολογικά.
«Εμείς θέλουμε να πάρουμε το τρίποντο, αρκεί να μην επαναλάβουμε την εμφάνιση του αγώνα με την ΕΑΠ Λουξ», είπε με νόημα ο τεχνικός του Απόλλωνα Χρήστος Πάτρας ο οποίος μπορεί να υπολογίζει μετά από ένα μήνα περίπου και τον Θοδωρή Μποζίδη.
Στους κίτρινους ο Γιώργος Οικονομίδης πέραν του Ρουμελιώτη, ο οποίος έλυσε με κοινή συναίνεση το συμβόλαιο του, δεν υπολογίζει και τους Σιριάνις Ερνάντεζ, Κριστιάνο Κάμπος οι οποίοι επίσης συμφώνησαν για να αποχωρήσουν από την ομάδα.
«Τα παιδιά παρά τη δύσκολή συγκυρία θα κάνουν προσπάθεια για τη νίκη και δεν ξέρω πως θα εμφανιστεί η Καλαμαριά η οποία πιστεύω ότι έχει ήδη εξασφαλίσει την παραμονή της. Τουλάχιστον ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι που θα το ευχαριστηθούν και οι δύο ομάδες», δήλωσε ο Γιώργος Οικονομίδης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:
Μίκρας, 18.00 (Novaspots), Ηρακλής - Παναθηναϊκός, Γεωργιάδης, Ράπτης
Αλεξανδρούπολης, 19.00, Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΠΑΟΚ, Βαρθαλίτης, Μπαντιανίδης
Λαμίας, 19.00 (Star Κ.Ε.), ΓΣ Λαμία - ΕΑ Πατρών Λουξ, Γεωργουλέας, Καραμπέτσος
Ρέντη, 19.00, Ολυμπιακός - Επίκουρος ISS, Ρουσάκης, Φραγκάκης
Ζηρινείου, 19.00, ΑΟ Κηφισιάς - Πανελλήνιος ΓΣ, Μυλωνάκης, Κουτσούλας
Καλαμαριάς, 19.00, Απόλλων Καλαμαριάς - Αρης Μαρμούρης ΑΕ, Μιχελινάκης, Καραμπαλάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in