Δεύτερη ήττα για την Εθνική από την Ισπανία

Mε τις εμφανίσεις της στον Πύργο η εθνική Ισπανίας επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στον Β΄ όμιλο του Ευρωπαϊκού Λιγκ, ενώ από την άλλη, η ελληνική εθνική ομάδα, που ηττήθηκε και σήμερα με 3-0 σετ (25-18, 25-18, 25-21), έδειξε αδυναμίες, αλλά κέρδισε δίκαια το χειροκρότημα των 1100 φιλάθλων.
Η Ελλάδα έμεινε πλέον πίσω στη βαθμολογία και ουσιαστικά έχασε την ευκαιρία να παραμείνει στο «κόλπο» και να ελπίζει για φάιναλ φορ, αν και το σημαντικό για τους Αλέκο Λεώνη και Σωτήρη Δρίκο είναι οι ευκαιρίες που πήραν παίκτες όπως οι Φιλίποφ, Πετρέας, Χατζηηλιάδης, Πελεκούδας, Μαντέκας και Ασπιώτης.
Και στα τρία σετ οι διεθνείς είχαν καλό ξεκίνημα, αλλά όταν οι Ισπανοί άρχισαν να τρέχουν σε κάθε γωνιά του παρκέ και να βγάζουν απίθανες άμυνες, η ελληνική ομάδα δεν είχε λύσεις στην κόντρα επίθεση. Στο πρώτο σετ οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 19-14 και πανηγύρισαν με 25-18, ενώ με το ίδιο σκορ πήραν και το επόμενο σετ, όπου είχαν βρεθεί μπροστά με 18-14.
Στο τρίτο σετ, η Ισπανία συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, οι διεθνείς είχαν προβλήματα σε υποδοχή και επίθεση και παρότι μείωσαν σε 20-21 με ένα μικρό ξέσπασμα, ηττήθηκαν ξανά με 25-21.
Λεώνης: «Ηττα με χρήσιμα συμπεράσματα»
Απογοητευμένοι για τις δύο ήττες από την Ισπανία παρουσιάστηκαν οι διεθνείς, την ώρα που ο Αλέκος Λεώνης μιλούσε για χρήσιμα συμπεράσματα...
«Μια ήττα μπορεί να σε οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα, από μια νίκη που μπορεί να σε παραπλανήσει. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον δρόμο που ξεκινήσαμε, ως το τέλος», επισήμανε ο Έλληνας ομοσπονδιακός προπονητής και πρόσθεσε: «Από αυτούς τους αγώνες πολλά παιδιά κερδίζουν πολύτιμες εμπειρίες, γιατί αρκετοί από αυτούς δεν έχουν παίξει καν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χρειάζεται υπομονή σε βάθος χρόνου για να χτίσουμε την ομάδα που θέλουμε. Αυτή την εποχή η Ισπανία είναι καλύτερη ομάδα και πιο έμπειρη».
Ο αρχηγός Νίκος Ρουμελιώτης είπε: «Μας έμεινε η πίκρα... Αποδείχθηκε πως και η Ολλανδία και η Ισπανία είναι καλύτερες ομάδες και έπαιξαν με μεγαλύτερη υπομονή. Εμείς είμαστε άπειροι και αδυνατούσαμε να πάρουμε πόντους σε κρίσιμα σημεία. Σίγουρα λείπουν αθλητές, αλλά αυτό είναι δικαιολογία. Η εθνική απαρτίζεται αυτή τη στιγμή από τους παίκτες που είναι εδώ και σε δύο ματς δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε πόντο κόντρα στους Ισπανούς. Χρειάζεται να δουλέψουμε περισσότερο».
Ο Ακης Ασπιώτης, που ξεχώρισε στο σημερινό ματς, δήλωσε: «Δεν καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας σε αυτά τα δύο ματς. Οι Ισπανοί παρουσιάστηκαν καλύτεροι. Εμείς προσπαθήσαμε μέσα στο γήπεδο και αυτό ελπίζω να φάνηκε».
Ο Ισπανός Φερνάντο Μπενίτεθ Μιουνιόθ σχολίασε: «Ήταν ένα πολύ καλό διήμερο για εμάς. Παίξαμε εξαιρετικά σε μπλοκ-άμυνα και πήραμε δύο νίκες πολύ σημαντικές για τη συνέχεια της διοργάνωσης κόντρα σε μία ομάδα που -ιδιαίτερα στην έδρα της- είναι δυνατή».
 
ΕΛΛΑΔΑ (Αλέκος Λεώνης): Πετρέας 6 (1 άσος, 4/11 επ., 1 μπλοκ), Φιλίποφ 4 (1 άσος, 1/1 επ., 2 μπλοκ), Χατζηηλιάδης 4 (4/16 επ., 77% υπ.), Πελεκούδας 5 (1 άσος, 4/7 επ.), Ρουμελιώτης 13 (13/31 επ.), Σαρικεϊσογλου 1 (1/3 επ., 33% υπ.), Παπαδημητρίου (λ, 80% υπ.), Μαντέκας, Κοκκινάκης 2 (1/5 επ., 60% υπ., 1 μπλοκ), Ασπιώτης 8 (6/9 επ., 50% υπ., 2 μπλοκ)
ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Μπενίτεθ Μιουνιόθ): Ερνάν, Νοντά 9 (8/16 επ., 92% υπ., 1 μπλοκ), Φερνάντεζ 7 (2 άσους, 4/8 επ., 1 μπλοκ), Πέρεζ 17 (3 άσους, 13/23 επ., 1 μπλοκ), Τόρες 9 (1 άσος, 2/6 επ., 6 μπλοκ), Παλχαρίνι 17 (15/20 επ., 73% υπ., 2 μπλοκ), Λένας (λ, 60% υπ.), Ροντρίγκεζ, Σουγκράνες 
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 
1.Ισπανία 15, 
2.Ολλανδία 14, 
3.ΕΛΛΑΔΑ 7, 
4.Αυστρία 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in