Γιάννης Λάιος: "Το 1ο Volleyleague Camp είναι μια ευχάριστη έκπληξη"

Επέστρεψε στην καθημερινότητα της Volleyleague προς το τέλος της περσινής περιόδου αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Εζησε την ένταση των συγκλονιστικών ημιτελικών με τον Ολυμπιακό, αλλά τώρα προετοιμάζεται για κάτι εντελώς διαφορετικό, αναλαμβάνοντας ως επικεφαλής της προπονητικής ομάδας του 1ου Volleyleague Camp.
Ο Γιάννης Λάιος (που θα έχει ως άμεσους συνεργάτες τους Νίκο Ζαλμά, Αντώνη Γεράνιο), ήταν από τους πρώτους προπονητές των ομάδων της Volleyleague που εξέφρασε την πρόθεση του να βοηθήσει από την πλευρά του το 1o Volleyleague Camp της ΕΣΑΠ καθώς όπως εξηγεί: «Είναι μια πρωτοποριακή ιδέα για την Ελλάδα, αν και η σκέψη για το τι θα κάνουν οι αθλητές μετά το πρωτάθλημα, υπάρχει εδώ και καιρό στους πρωταθλητές και δεν είναι μι αανάγκη που προέκυψε τώρα».
Ο έμπειρος τεχνικός παραδέχθηκε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, δίνοντας όμως τη δική του διάσταση στο συγκεκριμένο κομμάτι: «Το ξάφνιασμα έχει να κάνει με το ότι η ΕΣΑΠ σε μια εποχή όπου δεν υπάρχουν πολλά λεφτά, έρχεται η ΕΣΑΠ να καλύψει αυτό το κενό, οργανώνοντας το συγκεκριμένο Camp. Κι είναι αν μη τι άλλο μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη».
Το 1ο Volleyleague Camp ξεκινά σε λίγες ημέρες και στην ερώτηση μας για το αν θα πρέπει να υπάρχει μια ανάλογη και πιο έντονη συνέχεια τα επόμενα χρόνια, δεδομένης και της γενικότερης δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία ο κ. Λάιος φροντίζει να στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα.
«Η δική μου θέση πάντα ήταν, ότι η επίδοση στο γήπεδο δεν πρέπει να συνδυάζεται με τα χρήματα. Καλό είναι να μπορούν να σε πληρώνουν ακριβά γι' αυτό που κάνεις, αλλά αν δεν υπάρχουν τα χρήματα αυτό δεν σημαίνει ότι θα μειώσεις την ποιότητα της προσφοράς σου...», λέει και συμπληρώνει: «Οπότε νομίζω ότι όλοι αυτοί οι παίκτες που θα μπουν στο γκρουπ ή αυτοί που θα συμμετάσχουν τα επόμενα χρόνια, θα έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την επίδοση τους για να γίνουν περισσότερο αναγνωρίσιμοι κι ίσως αργότερα αυτό τους βοηθήσει και σε οικονομικό επίπεδο...»
Οσον αφορά την χρονική διάρκεια του Camp και την ανάγκη επέκτασης του, υπενθύμισε ότι η φετινή διοργάνωση είναι πιλότος για το μέλλον.
«Αυτή τη στιγμή κάνουμε ένα πείραμα. Στην πραγματικότητα δεν πρέπει να το ονομάζουμε πείραμα, αλλά ‘πιλότο', τα συμπεράσματα του οποίου θα μα οδηγήσουν σε ένα μοντέλο το οποίο εφόσον επιθυμεί η ΕΣΑΠ θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο» είπε αρχικά και συνέχισε: «Εδώ είναι σα να κάνουμε μια έρευνα ... Βάζεις ένα στόχο και δοκιμάζεις να δεις τι αποτελέσματα θα έχει.. Εχουμε 7 ημέρες και 25 παιδιά. Αν το δείγμα δείξει ότι υπάρχει θετικό αποτέλεσμα τότε σιγά, σιγά μπορούμε αν αυξήσουμε τις μέρες, τους αθλητές και θέματα...»
Η τελευταία του ατάκα ήταν η καλύτερη πάσα για το πλάνο που θα εφαρμοστεί στο 1ο Volleyelague Camp και τις ξεχωριστές ενότητες που θα υπάρχουν.
«Στο κομμάτι που μου αντιστοιχεί θα δώσω έμφαση στα τεχνικά στοιχεία. Κυρίως θα προσπαθήσω να βάλω τα παιδιά να δουν τον εαυτό τους και να αξιολογήσουν αυτό που παίζουν, κάνοντας ουσιαστικά μια αγωνιστική αυτοκριτική. Από κει και πέρα μπορώ να σας πω ότι δεν θα υπάρχει τακτική με την έννοια που αυτή δουλεύετε στις ομάδες, δεν θα υπάρχουν κομμάτια ανάπτυξης φυσικών ικανοτήτων, αλλά θα κάνουμε στοχευόμενα πράγματα»
Τέλος, ο επικεφαλής του 1ου Volleyleague Camp αναφέρθηκε και στους προσωπικούς λόγους που τον οδήγησαν να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της ΕΣΑΠ για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
«Το έκανε γιατί η συγκεκριμένη ιδέα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και μιλώ ως προπονητής αλλά και ως πανεπιστημιακός. Απλά για μένα ο ρόλος του διδάσκοντα είναι πάρα πολύ οικείος, αφού εδώ και 35 χρόνια κάθε μέρα έκανα το ίδιο πράγμα. Κι αυτό που πιστεύω ότι μπορώ να δώσω εγώ στο δικό μου κομμάτι είναι το να κάνω κατανοητό στα παιδιά τι είναι το βόλεϊ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in