Φλάβιο Γκουλινέλι: "Το 1ο Volleyleague Camp δείχνει το δρόμο"

Από την στιγμή που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, ξεκουράστηκε για λίγες ημέρες, αλλά ο Φλάβιο Γκουλινέλι δεν προβλέπεται φέτος να κάνει άλλες διακοπές...
Ο Ιταλός τεχνικός, αφού ολοκλήρωσε την σεζόν στην Καστελάνα Γκρότε και συμφώνησε ήδη να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Κούνεο, ορίστηκε από την Ιταλική Λίγκα ως επικεφαλής του προπονητικού τιμ που είχε την ευθύνη της "League's Italian Under 23 selection".

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ ανάλογο με το 1o Volleyleague Camp, που διοργανώνει η ΕΣΑΠ το διάστημα 19-26 Ιουλίου στην Πορταριά.
Η συγκεκριμένη ομάδα ‘γεννήθηκε' πέρσι με κοινή απόφαση της Ιταλικής Ομοσπονδίας και της Ιταλικής Λίγκας, με την τελευταία να έχει πλέον την αποκλειστική ευθύνη και τον έμπειρο τεχνικό μιλώντας στο www.volleyleague.gr να μην κρύβει τον ενθουσιασμό του από την συγκεκριμένη εμπειρία (η οποία ολοκληρώθηκε πριν από δέκα ημέρες), αλλά να δίνει και τις συμβουλές του για το 1ο Volleyleague Camp που ξεκινά σε λίγες ώρες.

«Αν και μπορώ να εκφράσω γνώμη έχοντας μόνο παραστάσεις από την προσπάθεια που γίνεται εδώ στην Ιταλία, η αλήθεια είναι ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και ουσιαστικά αποτελούν μονόδρομο για το μέλλον του αθλήματος μας», είπε αρχικά ο κ. Γκουλινέλι και συνέχισε: «Χρειαζόμαστε τέτοιες εμπειρίες γιατί η αλήθεια είναι ότι είχαμε χάσει την καλή συνήθεια του παρελθόντος, να δουλεύουμε με τους αθλητές μας αμέσως μετά το τέλος των πρωταθλημάτων. Η Ιταλική Λίγκα αντιλήφθηκε το συγκεκριμένο κενό κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα για να μπορέσει να κρατήσει σε δράση τους πιο ενδιαφέροντες παίκτες των ομάδων. Κι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι και η Ελληνική Λίγκα βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι».

  Όσον αφορά την συμβουλή που θα ήθελε να δώσει στην Ελληνική Λίγκα, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το 1ο Volleyleague Camp ο Ιταλός τεχνικός αφού το σκέφτηκε λίγο, τόνισε: «Κάθε περιβάλλον είναι διαφορετικό, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το 1ο Volleyleague Camp, δείχνει να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ για την Ελληνική Λίγκα. Σε μια χρονική περίοδο, όπου και στο πρωτάθλημα σας οι Ελληνες παίκτες θα έχουν πλέον πιο σημαντικό ρόλο, είναι σημαντικό να αφιερώνεται χρόνος στους νεαρούς αθλητές για την βελτίωση τους... Κι αυτά τα παιδιά θέλω να πιστεύω ότι θα έχουν αποκτήσει ένα πολύ σημαντικό επιπλέον κίνητρο, αφού αρκετοί έλληνες παίκτες την επόμενη σεζόν θα αγωνίζονται στο εξωτερικό. Αυτό δείχνει ότι όποιος προσπαθεί, ανταμείβεται»

Όπως προαναφέραμε το συγκεκριμένο πρότζεκτ εφαρμόζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ιταλία, αλλά οι διαφορές που υπάρχουν φέτος είναι πολύ σημαντικές, αφού και στην γειτονική χώρα η πρώτη χρονιά λειτούργησε ως πιλότος.

«Υπήρξαν πολύ σημαντικές αλλαγές. Πέρσι η επιλογή είχε να κάνει μόνο με τα ποιοτικά κριτήρια των αθλητών, ενώ φέτος εμείς προσπαθήσαμε να... απλώσουμε τις κλήσεις, περιλαμβάνοντας όλες τις ομάδες της Α1 και Α2 (σ.σ. στην Ιταλική Λίγκα ανήκουν και οι ομάδες της Α2). Πέρσι υπήρχαν τέσσερις περίοδοι των 5 ημερών, φέτος είχαμε 3 περιόδους των 10 ημερών. Πέρσι δόθηκαν αρκετά φιλικά ματς, φέτος όμως κανένα, αφού θέλαμε να επικεντρωθούμε στη δουλειά και όχι στο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι κι εσείς μέσα από την 1η διοργάνωση θα βρείτε τι είναι καλύτερο για να εφαρμοστεί αφού κάθε καινούργια ιδέα πρέπει να δοκιμάζεται για να βγάζουμε ασφαλή συμπεράσματα».

Από τον τρόπο που μας μιλούσε, αλλά και όλα όσα είχε πει κατά τη διάρκεια της δουλειάς με τους νεαρούς αθλητές, ο ενθουσιασμός του κ. Γκουλινέλι ήταν κάτι παραπάνω από ευδιάκριτος.

«Αφήνοντας στην άκρη την ποιότητα των αθλητών, ειλικρινά αισθανόμασταν όλοι οι συμμετέχοντες μια γλυκιά νοσταλγία. Ηταν μια εκπληκτική εμπειρία και για εμάς, αφού καθημερινά εισπράτταμε πολλά από τους αθλητές και κυρίως την ικανοποίηση τους για την δουλειά που κάναμε. Επίσης το γεγονός ότι καθόμασταν όλο το σταφ μαζί και αξιολογούσαμε την κατάσταση και προετοιμαζόμασταν γι' αυτά που θα αντιμετωπίζαμε ήταν μια ακόμη σημαντική εμπειρία για όλους τους προπονητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in