Μ. Τριανταφυλλίδης: «Ο κόσμος της Κρήτης αγαπάει το Beach Volley»

Για το 12ο τουρνουά Beach Volley «Forthnet» που θα διεξαχθεί το προσεχές τριήμερο από τις 1 έως και της 3 Ιουλίου στην Παραλία των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά, αλλά και το άθλημα γενικότερα, μίλησε στον Κρήτη Σπόρ Fm 87,6 ο επικεφαλής της διοργάνωσης Μιχάλης Τριανταφυλλίδης.
Ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στα αγωνιστικά θέματα του τουρνουά μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την παραλία των Αγίων Αποστόλων ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το βόλεϊ στην Ελλάδα.
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 :
Για το τουρνουά των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά που ξεκινάει την Παρασκευή: «Έχω πει και στο παρελθόν ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις στους Αγίους Αποστόλους είναι οι καλύτερες στην Ελλάδα για πολλούς λόγους. Πρώτων γιατί ο κόσμος είναι πολύ ζεστός και αγαπάει το beach volley και κάθε χρονιά έχουμε πάρα πολλές συμμετοχές. Ερχόμαστε για 6 συνεχόμενη χρονιά στα Χανιά και στο φετινό τουρνουά θα διαγωνιστούν συνολικά 49 ομάδες που αποτελεί και ρεκόρ συμμετοχών. Είναι 36 ανδρικές ομάδες και 13 γυναικείες που θα συναγωνιστούν αύριο για το ποιος θα κατακτήσει το τουρνουά».
Για το αν θα γίνουν άλλες διοργανώσεις Beach Volley στην Κρήτη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού: «Γίνονται διάφορα τουρνουά στο Ηράκλειο και υπάρχει ένας όμορφος χώρος έξω από την πόλη. Απλώς εμείς σαν Forthnet έχουμε καθιερώσει το τουρνουά των Χανίων τα τελευταία χρόνια . Όμως δεν αποκλείουμε και μια αντίστοιχη διοργάνωση στο Ηράκλειο γιατί το Beach Volley στην Κρήτη έχει παράδοση και ενδιαφέρονται αρκετοί για αυτό. Την άλλη εβδομάδα θα γίνει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley στο Ρέθυμνο οπότε η Κρήτη γενικά δεν πρέπει να παραπονιέται για αυτές τις διοργανώσεις. Το άθλημα φοράει τα γιορτινά του αυτές τις ημέρες γιατί έρχονται σπουδαίες διοργανώσεις. Πιστεύω ότι στα τουρνουά της Forthnet έχουμε χτίσει ένα ωραίο ήθος ταυτόχρονα και ηθικό και αγωνιστικό και αυτό έχει αξιολογηθεί ανάλογα από τους αθλητές και για αυτό δίνουν δυναμικό παρόν κάθε χρόνο».
Για τα αγωνιστικά θέματα του τουρνουά των Αγίων Αποστόλων: «Έχει κλείσει το ταμπλό συμμετοχών και δεν μπορούσαμε να κάνουμε δεκτές και άλλες συμμετοχές γιατί το ανδρικό ταμπλό έπρεπε να έχει 16 ομάδες και ήδη έχουμε φτάσει στις 36. Αύριο θα ξεκινήσουν οι προκριματικοί αγώνες για να μπορέσουν οι αθλητές που θα περάσουν να μπουν στο ταμπλό του Σαββατοκύριακου. Αυτό δείχνει το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει, και το πόσο όμορφα περνάνε οι αθλητές και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά σε αυτά τα τουρνουά».
Για τα επόμενα τουρνουά Beach Volley που θα διοργανώσει η «Forthnet» το καλοκαίρι: «Είναι τρία καθιερωμένα τουρνουά που διασχίζουμε όλη την Ελλάδα. Ξεκινάμε από την Κρήτη και τους Αγίους Αποστόλους , στη συνέχεια θα πάμε στη Χαλκιδική στην Παραλία Ποταμός και το τελευταίο τουρνουά θα γίνει στο Σχοινιά όπου εκεί θα έχουμε και τον τελικό της διοργάνωσης. Φέτος περιμένουμε συνολικά πάνω από 300 αθλητές να συμμετέχουν στα τουρνουά και αυτό δείχνει πόσο μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για την διοργάνωση».
Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό βόλεϊ και τα προβλήματα που το ταλανίζουν: «Δυστυχώς το βόλεϊ αυτή την στιγμή είναι μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας. Το βόλεϊ δεν είχε χτιστεί σε γερές επαγγελματικές βάσεις λόγω έλλειψης παραγόντων που θα μπορούσαν να στηρίξουν αυτή την κατάσταση της έλλειψης κόσμου και χορηγιών . Είναι ένα συναρπαστικό άθλημα το βόλεϊ που έχει το δικό του κοινό που το αγαπάει και το λατρεύει δυστυχώς όμως δεν έχει τις βάσεις για να λειτουργήσει σε επαγγελματικά πρότυπα. Βλέπουμε τα πράγματα χρόνο με το χρόνο να γίνονται πολύ πιο δύσκολα και στο οικονομικό κομμάτι και να βλέπουμε σπουδαίους Έλληνες αθλητές να φεύγουν από το ελληνικό πρωτάθλημα και δεν ξέρω και τι ποιότητα παικτών θα έχουμε στο νέο πρωτάθλημα.
Προσωπικά πιστεύω ότι η ποιότητα του πρωταθλήματος θα είναι πιο πεσμένη τη νέα χρονιά. Δεν θέλω να κινδυνολογήσω και να πω ότι το ελληνικό βόλει έχει τελειώσει. Θα ευχηθώ το οικοδόμημα του ελληνικού βόλει να λειτουργήσει σε γερές βάσεις αλλά δεν είμαι αισιόδοξος για αυτό. Βλέπω δύσκολα και δυσοίωνα τα πράγματα για το μέλλον. Θέλει μεγάλη υπομονή και κουράγιο για να ξαναβρεί το δρόμο του το ελληνικό βόλει».
Για το αν η πτώση του ελληνικού βόλεϊ έχει αντίκτυπο και στην Εθνική ομάδα: «Παίξαμε προχθές στην Ξάνθη και ο κόσμος που ακολούθησε την ομάδα ήταν ελάχιστος. Η Εθνική ομάδα έκανε μια καλή προσπάθεια αλλά δεν έδειξε το κάτι παραπάνω που θα μπορέσει να τραβήξει τον κόσμο. Εξαρτάτε βέβαια και σε ποια πόλη θα παίξει η Εθνική και αν αγαπάει το άθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in