Ασημένιο μετάλλιο για τις Νεάνιδες στο Βαλκανικό

Με το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές της επιστρέφει η Εθνική Νεανίδων, μετά το τέλος της συμμετοχής της στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Ιβανζίτσα της Σερβίας. Η οικοδέσποινα ήταν και αυτή που σήκωσε το τρόπαιο κερδίζοντας την ελληνική ομάδα με 3-0 (25-22, 25-17, 25-14), όμως, παρά την ήττα, αυτό ήταν το πρώτο ασημένιο μετάλλιο για την χώρα μας στο Βαλκανικό Νεανίδων.

ΣΕΡΒΙΑ (Παβλίσεβιτς):
Μπούσα 3 (2/5 επ., 67% υπ.), Σάβιτς 7 (3/8 επ., 4 μπλοκ), Λούκοβιτς 9 (1 άσος, 7/23 επ., 1 μπλοκ), Ραντένκοβιτς 4 (1 άσος, 3/3 επ.), Μπιέλιτσα 13 (2 άσοι, 11/29 επ., 52% υπ.), Στεβάνοβιτς 10 (7/14, 3 μπλοκ), Πούσιτς (λ., 58% υπ.), Ράνκοβιτς 6 (2 άσοι, 4/7 επ.).

ΕΛΛΑΔΑ (Οικονόμου):
Ιβάνοβα 14 (2 άσοι, 10/27 επ., 33% υπ.), Καραγκούνη 5 (4/15 επ., 1 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 6 (3/5 επ., 3 μπλοκ), Λαμπρούση 3 (3/12 επ.), Κουντουρά 3 (1 άσος, 1/1 επ., 1 μπλοκ), Λαδένη 8 (4/23 επ., 4 μπλοκ), Αρτακιανού (λ., 77% υπ.), Διώτη 3 (3/9 επ.), Τσοχαζή, Οικονομίδου, Γάτση.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Τουρκία κερδίζοντας το Μαυροβούνιο με 3-0 (25-10, 25-22, 25-16) στον μικρό τελικό.


Τα μετάλλια

1. Σερβία (χρυσό)
2. Ελλάδα (ασημένιο)
3. Τουρκία (χάλκινο)

Οικονόμου: «Μπορούμε κόντρα στις παραδοσιακές δυνάμεις»


Αμέσως μετά τον τελικό, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Απόστολος Οικονόμου, τόνισε: «Θεωρώ χρέος μου να αφιερώσω αυτήν την επιτυχία στους προπονητές των αθλητριών, οι οποίοι δουλεύουν όλο τον χρόνο με τις συγκεκριμένες αθλήτριες, θέλοντας να τονίσω τη σημασία του να κατανοήσουμε όλοι μας ότι η Εθνική ομάδα δεν είναι κανενός παράγοντα, προπονητή η αθλητή, αλλά είναι η ομάδα που αντιπροσωπεύει το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ στο εξωτερικό. Στόχος του Κ. Φλώρου και δικός μου, μέσω της προετοιμασίας και της συμμετοχής μας στο συγκεκριμένο τουρνουά ήταν να αξιολογήσουμε αυτήν την γενιά των αθλητριών και να πάρουμε τις αποφάσεις μέσα από τις οποίες κάποιες από αυτές να στελεχώσουν την Εθνική ομάδα των γυναικών στην προσπάθεια που κάνουμε για να βελτιώσουμε την αγωνιστική της παρουσία».


Αναφορικά με τον τελικό:
«Παίξαμε απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα και θεωρώ πως ήμασταν ανταγωνιστικοί με εξαίρεση το τρίτο σετ. Είμαι περήφανος για την πορεία της ομάδας και το αποτέλεσμά της. Στο πρωτο σετ είχαμε πολύ καλό ρυθμό, αλλά χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στις κρίσιμες λεπτομέρειες. Στο δεύτερο, μέχρι τα μισά του σετ ήμασταν κοντά στο σκορ μετά όμως κάποια λάθη στην υποδοχή μας έδωσαν στη Σερβία την ευκαιρία να ξεφύγει. Στο τρίτο σετ συνεχίστηκαν τα λάθη στην υποδοχή και στην επίθεση και η ήττα ήταν αναπόφευκτη.

Για τον απολογισμό του τουρνουά:
«Θεωρώ πως η ομάδα έκανε την αγωνιστική της υπέρβαση και ήταν πολύ σημαντική η παρουσία της ομάδας Νεανίδων για πρώτη φορά στην ιστορία της σε έναν τελικό Βαλκανικού Πρωταθλήματος, αν σκεφτούμε το γεγονός ότι η προετοιμασία μας για ένα τέτοιο τουρνουά ήταν πολύ μικρή, όπως και το γεγονός πως από την συγκεκριμένη ομάδα έλειπαν δύο σημαντικά στελέχη της. Θεωρώ πως το επίπεδο της συγκεκριμένης ομάδας είναι τέτοιο που μπορεί να ανταγωνίζεται ομάδες παραδοσιακές όπως η Σερβία, η Βουλγαρία και ομάδες οι οποίες τα τελευταία χρόνια κάνουν τεράστια επένδυση στον χώρο του βόλεϊ όπως είναι η Τουρκία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις αθλήτριες και τους συνεργάτες μου, Δημήτρη Μπαλασά, Στέφανο Μανιώτη και την Έλλη Τσίπη για την πολύτιμη βοήθειά τους και την άψογη συνεργασία που είχαμε καθώς και τον team manager της ομοσπονδίας Κ. Γιάννη Χλιό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in