greek volley news - 1ο Volleyleague Camp: Μια εξαιρετική ιδέα που είναι η απαρχή μιας νέας προσπάθειας

«Κάθε νέος αθλητής αναζητεί κάποιες ευκαιρίες για να μπορέσει να δείξει τι αξίζει κι η διοργάνωση του 1ου Volleyleague Camp, είναι πραγματικά μια εξαιρετική ιδέα που θα δώσει νέα ερεθίσματα».
Η αντίστροφη μέτρηση για το 1ο Volleyleague Camp έχει ξεκινήσει και στα λόγια του Λούκας Σζάρεκ (ένας από τους 25 αθλητές που έχουν επιλεγεί) αποτυπώνεται η ανυπομονησία των συμμετεχόντων σ' αυτό το ξεχωριστό ραντεβού που θα πραγματοποιηθεί στην Πορταριά του Πηλίου από τις 19 έως τις 26 Ιουλίου.
«Την ίδια ανυπομονησία που έχουν οι συμμετέχοντες έχουμε κι εμείς ως διοργανωτές, αφού είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι ανάλογο από την ΕΣΑΠ», παραδέχεται ο πρόεδρος της Ενωσης Παντελής Ταρνατόρος και εξηγεί ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την ΕΣΑΠ στην απόφαση να διοργανώσει το συγκεκριμένο event.
«Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία σήμερα και πολύ περισσότερο ο ελληνικός αθλητισμός. Το να μείνουμε όμως απλά σ' αυτή τη διατύπωση δεν ωφελεί σε τίποτα, ίσα, ίσα που θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα. Το 1ο Volleyleague Camp είναι η αρχή μια νέας προσπάθειας κι ένα μικρό βήμα για μια νέα εκκίνηση. Όταν ανακοινώσαμε και επίσημα τη διεξαγωγή του Camp αναφέραμε ότι είναι ένας ‘πιλότος' για το μέλλον. Αυτό ισχύει τόσο για την ηλικία των αθλητών που έχουμε επιλέξει, συμμετέχουν αθλητές κάτω των 23 ετών, όσο και για ανάλογες διοργανώσεις με τις οποίες θα εμπλουτίσουμε το καλεντάρι μας».
Για τον κ. Ταρνατόρο η ανάγκη για μια νέα κατεύθυνση που πρέπει να δοθεί στο άθλημα είναι πολύ σημαντική και φροντίζει να το υπενθυμίσει για μια ακόμη φορά.
«Αν θυμόσαστε, στην διήμερη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ στις 14, 15 Μαΐου και κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει η Ενωση είχαμε πει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για επανεκκίνηση του βόλεϊ. Η επανεκκίνηση αυτή έχει να κάνει με όλους τους τομείς κι όχι μόνο με το οικονομικό. Το ελληνικό βόλεϊ έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα και ελπίζουμε ότι το Καμπ θα δώσει την ευκαιρία σ' αυτά τα νέα παιδιά να δείξουν ένα μέρος του ταλέντου τους»
Κι αν για τους νεαρούς αθλητές το 1o Volleyleague Camp είναι μια μεγάλη αγωνιστική ευκαιρία, για την ΕΣΑΠ είναι μια αφετηρία ενός πολύ φιλόδοξου πρότζεκτ.
«Η αρχή γίνεται στην Πορταριά, αλλά δεν θέλουμε να μείνουμε μόνο σ' αυτό...», εξηγεί ο κ. Ταρνατόρος και συμπληρώνει: «Στόχος μας είναι το βόλεϊ να αποκτήσει κι άλλα πολλά σημεία αναφοράς, ιδιαίτερα σε νεκρές αγωνιστικά περιόδους να υπάρχουν εκδηλώσεις, προπονητικά καμπ, αγώνες επίδειξης που θα συντηρούν το ενδιαφέρον του κόσμου, θα προκαλούν νέους ανθρώπους να έρθουν κοντά στο άθλημα και θα φέρουν γενικά φρέσκο αέρα στο ελληνικό βόλεϊ».
Επιστρέφοντας στα του 1ου Volleyleague Camp, ο Γενικός Διευθυντής της Ενωσης Νίκος Σοφιανός εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η διάρκεια του θα είναι μία εβδομάδα.
«Όπως έχουμε τονίσει από την αρχή το φετινό Camp είναι σε καθαρά ‘πιλοτική μορφή' και γι' αυτό το λόγο έχει μικρή σχετικά διάρκεια. Επιδίωξη μας είναι μετά την λειτουργία του για πρώτη φορά να επεκταθεί την επόμενη χρονιά σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εμπλουτισμένο και με άλλες δραστηριότητες».
Σε μια διοργάνωση σαν κι αυτή, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ‘πρόγραμμα' του Camp.
«Η γενική φιλοσοφία του Camp έχει να κάνει με την ταυτόχρονη παρουσία, σε ένα μέρος με ιδανικές συνθήκες εν μέσω καλοκαιριού, νεαρών αθλητών που ανήκαν την περίοδο 2010-2011 στις ομάδες της Volleyleague και οι οποίοι είναι σε μια ηλικία (18-23 ετών) που έχουν ανάγκη συνεχούς αγωνιστικής βελτίωσης, έτσι ώστε να αποκτούν σιγά, σιγά πιο ενεργό ρόλο στις ομάδες τους», τονίζει ο κ. Σοφιανός και συνεχίζει: «Σκοπός της ΕΣΑΠ, εκτός του αγωνιστικού κομματιού, είναι να εμπλουτίσει την παρουσία των παιδιών και με άλλες εκδηλώσεις, δίνοντας τους ακόμη περισσότερα εφόδια. Συγκεκριμένα σχεδιάζουμε στο περιθώριο των προπονήσεων, να γίνουν παρουσιάσεις και ομιλίες για θέματα κανονισμών, αθλητικής ψυχολογίας, κ.α. Κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναμένεται να ανηφορίσουν στην Πορταριά πολλοί άνθρωποι του βόλεϊ, που θα δώσουν σημαντικές πληροφορίες και βοήθεια σε όλα τα παιδιά»
Οσον αφορά την επιμέλεια του προγράμματος που θα εφαρμόσουν οι αθλητές στο καμπ ο Διευθυντής της ΕΣΑΠ παρέπεμψε στους... αρμοδίους.
«Στο 1ο Volleyleague Camp έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι ανεξαιρέτως οι προπονητές της Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011. Ήδη έχουμε αρκετές θετικές τοποθετήσεις και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε όλο το... ρόστερ»
Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους αθλητές που έχουν επιλεγεί για να συμμετέχουν στο Camp αν και όπως προαναφέραμε ο Λούκας Σζάρεκ δεν είχε από την πρώτη στιγμή κανέναν ενδοιασμό.
«Για όλα τα παιδιά που ανήκουν στις ομάδες της Α1 κι αυτό το διάστημα δεν έχουν παιχνίδια, όπως οι αθλητές που συμμετέχουν τις Εθνικές ομάδες, αυτό το Camp είναι μια όαση χαράς, αφού θα έχουμε αντικείμενο να ασχοληθούμε. Ηταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη κι είναι πολύ σημαντικό το ότι η Λίγκα δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τα νεαρά παιδιά», τόνισε ο άσος του Ολυμπιακού και συνέχισε στο ίδιο ενθουσιώδες ύφος: «Σ' αυτή την εβδομάδα που θα διαρκέσει το Camp, η παρουσία των προπονητών θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για όλα τα νέα παιδιά, προκειμένου να δείξουν τι αξίζουν και να... αποσπάσουν την προσοχή τους. Πιστεύω ότι όλοι μας θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο τις ομάδες μας μέσα στη χρονιά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in