Φοίνικας Σύρου: Το «πειρατικό» επέστρεψε

Μία κακή παρένθεση αποδείχτηκε πως ήταν ο υποβιβασμός του Φοίνικα Σύρου από το πρωτάθλημα της Α1 την αγωνιστική περίοδο 2009-2010, αφού μετά από μόλις μία χρονιά στην Α2 κατηγορία, το «πειρατικό» κατέκτησε τον τίτλο και επέστρεψε στα «σαλόνια» του ελληνικού βόλεϊ με στόχο να καθιερωθεί και, γιατί όχι, ακόμα και να πρωταγωνιστήσει.

Παλιόπορτας: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε πρόκληση»
«Καπετάνιος» σ' αυτή την προσπάθεια ο πρόεδρος και βασικός χρηματοδότης του συλλόγου Δημήτρης Παλιόπορτας, ο οποίος άλλωστε ξέρει από... κύματα λόγω και του επαγγέλματός του.
«Είμαι καπετάνιος 25 χρόνια και όπως λέει η γνωστή παροιμία "Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται". Έτσι και εγώ, μαζί με τα υπόλοιπους ανθρώπους που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, βγήκαμε μπροστά όταν η ομάδα ήταν στο χείλος της καταστροφής» ανέφερε αρχικά, για να προσθέσει αναφορικά με τους στόχους της ομάδας:
«Νιώθουμε δυνατοί και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκληση. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο ώστε να έχουμε τα πλέον θεμιτά αποτελέσματα, τα οποία είναι να είμαστε μέσα στην τετράδα». Τέλος για την βοήθεια που παρέχει η τοπική κοινωνία στην ομάδα τόνισε: «Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί πολύ καλά, μας έχει βοηθήσει πολύ και συνεχίζει να το κάνει, δεν έχει σταματήσει καθόλου να ανταποκρίνεται. Η ομάδα έχει διαθέσει περίπου 300 διαρκείας, ενώ πολλές είναι οι διαφημίσεις και οι χορηγίες».

Λεονταρίτης: «Ο Φοίνικας ξεκινά με όνειρα»Ένας από τους πιο έμπειρους στο χώρο του βόλεϊ παράγοντας του συλλόγου είναι ο Γιώργος Λεονταρίτης. Με θητεία πολλών ετών σε σημαντικές θέσεις τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο, ανέλαβε φέτος πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ.
«Η φετινή χρονιά θα αναδείξει το άθλημα του βόλεϊ. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία, λόγω και της "παρακμής" που υπάρχει στα άλλα σπορ, ειδικά στο ποδόσφαιρο, το βόλεϊ να κερδίσει τη θέση που πραγματικά του αξίζει. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει διότι παρόλο που απουσιάζουν φέτος τα πολύ μεγάλα ονόματα, το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ενδιαφέρον, ανταγωνιστικό και αξιόπιστο γιατί οι ομάδες έχουν βασιστεί σε άλλη φιλοσοφία, έχουν αποκτήσει τη νοοτροπία της ομάδας και όχι να στηρίζονται σε 1-2 μεγάλους παίκτες που κάνουν τη διαφορά» ανέφερε για το επικείμενο πρωτάθλημα.
Όσον αφορά τον Φοίνικα Σύρου επεσήμανε: «Ο Φοίνικας ξεκινά με πολλά όνειρα. Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες της διοίκησης, κατόρθωσε να φτιάξει μια ομάδα η οποία στις αρχές της μεταγραφικής περιόδου φάνταζε όνειρο απατηλό. Αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα και έχει γίνει μία πολύ καλή ομάδα η οποία, ας μην κρυβόμαστε, έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει. Το που θα φτάσει δεν το γνωρίζει κανένας, γιατί πάντα ο αθλητισμός επιφυλάσσει παγίδες και εκπλήξεις. Άλλωστε υπάρχουν πολλές αξιόλογες ομάδες φέτος οι οποίες θα διεκδικήσουν την είσοδο στην 4αδα».
Αρβανίτης, Κουρνέτας: «Έχουμε δυνατότητες, αλλά είμαστε προσγειωμένοι»Στο πλήρωμα του «πειρατικού» βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και ο Νίκος Αρβανίτης, ο μοναδικός γηγενής συριανός αθλητής στο ρόστερ της ομάδας: «Με τιμά ιδιαίτερα που είμαι ο μοναδικός συριανός στην ομάδα, χαίρομαι πάρα πολύ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν προπονητής και διοίκηση και θα κάνω ότι μπορώ για να ανταποδώσω αυτή την εμπιστοσύνη».
Για την «ιδιαίτερη» αντιμετώπιση που έχει από το κοινό της Σύρου επισημαίνει: «Είναι λογικό ότι όταν μπαίνει ένας συριανός αθλητής στο γήπεδο, το κοινό να τον αντιμετωπίζει πιο ιδιαίτερα.. Με τιμά πολύ αυτό και εγώ πάντα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να δείξω ότι αξίζω το χειροκρότημά τους».
Τέλος, όσον αφορά στην πορεία της ομάδας τονίζει: «Κάποιοι βιάζονται να μας βγάλουν πρωταθλητές ή ότι σίγουρα θα είμαστε στην τετράδα. Εμείς στοχεύουμε να παίξουμε καλό και ποιοτικό βόλεϊ που ξέρω ότι έχουμε τις δυνατότητες, να μην έχουμε τραυματισμούς και στο τέλος του πρωταθλήματος ελπίζω να μπορέσουμε να δικαιώσουμε αυτούς που έβγαλαν τα βιαστικά συμπεράσματα».
Ο Βασίλης Κουρνέτας, στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του αγωνίστηκε σε ομάδες του Κέντρου, αλλά από τη στιγμή που έκανε το.... αγροτικό του στο Μπέλγκοροντ και τη Ρωσική Σουπερλίγκα, έχει ρίξει άγκυρα στην επαρχία, αφού μετά την περσινή του παρουσία στην ΕΑ Πατρών, φέτος θα φορά τη φανέλα του Φοίνικα.
«Θεωρώ ότι οι συνθήκες που παρέχονται στην ομάδα της Σύρου είναι ίσως ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή στο χώρο της Volleyleague. Η αποκέντρωση στον αθλητισμό και δη στο βόλεϊ πρέπει να συνεχιστεί, ακόμη πιο έντονα στο μέλλον κι αυτό το λέω μετά και την εμπειρία που ζήσαμε με την Εθνική ομάδα στα Τρίκαλα. Ο κόσμος στην περιφέρεια διψά για μεγάλα αθλητικά γεγονότα, τα οποία σε άλλα αθλήματα δεν έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει», λέει ο μαέστρος των Συριανών ο οποίος κρατά χαμηλούς τόνους για τη σεζόν που ξεκινά. «Έχω εμπειρία από πρωταθλητισμό και θεωρώ ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη για να πρωταγωνιστήσει αυτή τη στιγμή. Εξάλλου δεν είναι στόχος μας οι πρώτες θέσεις. Η ομάδα έχει ενισχυθεί, έχει ένα δυνατό ρόστερ, αλλά στόχος μας είναι η καθιέρωση στην κατηγορία και η πρώτη εξάδα. Από κει και πέρα στα πλέι οφ έχουμε δει πολλές ανατροπές και φέτος θα έχουμε ακόμη περισσότερες, αφού η πλειοψηφία των ομάδων είναι στο ίδιο περίπου επίπεδο».

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΔιεύθυνση: Φοίνικας, Σύρος Τηλ.: 2281089000
Έδρα: Αθ. Κέντρο Δήμου Ερμούπολης Σύρου «Δ. Βικέλλας»
Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 19
Χωρητικότητα: 870
Τηλ. Γηπέδου: 2281054505
Ιστοσελίδα: www.foinikasclub.gr
email: info@foinikasclub.gr
Πρόεδρος ΤΑΑ: Δημήτρης Παλιόπορτας
Αντιπρόεδροι ΤΑΑ : Αντώνιος Ρούσσος, Παύλος Μονάντερος
Διευθυντής τμήματος: Κωνσταντίνος Νικολούζος
Team manager: Μανώλης Βαμβακούσης
Υπεύθυνος Marketing: Κωνσταντίνος Νικολούζος
Υπεύθυνος Τύπου: Δημήτριος Ζολώτας
Το ρόστερΑρ. Ονοματεπώνυμο Ηλικία Ύψος Πρ. ομάδα
1.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 30 2.01 ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ
2.ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ 28 1.88 ΑΚΡΑΙΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ
4.ANDJELKO DANGUBIC 28 2.08 ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ
5.ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΕΡΓΑΣ 33 1.91 ΠΑΣΑΔΟΡΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ
6.ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΡΝΕΤΑΣ 35 1.90 ΠΑΣΑΔΟΡΟΣ ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ
7. ΑΝΤΩΝΗΣ ΘΑΝΟΣ 31 2.01 ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ
8.STEVE GOTCH 26 1.93 ΑΚΡΑΙΟΣ ΠΙΓΙΑΝΓΚΟ (TUR)
9.ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 23 2.02 ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ
10.ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ 31 1.88 ΑΚΡΑΙΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ
11.ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ 35 1.90 ΛΙΜΠΕΡΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ Σ.
13.TOMISLAV DOKIC 25 2.04 ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ ΟΥΜΠΡΑ (ΙΤΑ)
15.ΗΛΙΑΣ ΛΑΠΠΑΣ 32 1.94 ΑΚΡΑΙΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Προπονητής: Νίκος Νεόφυτος
Βοηθός προπονητή: Γιώργος Αλτουβάς
Στατιστικολόγος: Αντώνης Βουρδέρης
Φυσιοθεραπευτής: Δημήτρης Νεόφυτος
Φροντιστής: Αντώνης Ζακκαίος
Γιατρός: Αντώνιος Ρούσσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in