Διεξάγονται σήμερα οι εξ αναβολής αγώνες της 2ης αγωνιστικής

Με τους δύο εξ αναβολής αγώνες της 2ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα η Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην Σύρο (πρώτος εντός έδρας αγώνας για τον Φοίνικα με αντίπαλο την ΕΑΠ) και την Θεσσαλονίκη (ο Άρης Μαρμούρης ΑΕ υποδέχεται την ΕΑ Πατρών).

Φοίνικας Σύρου - ΕΑ Πατρών
Ο αήττητος Φοίνικας υποδέχεται την ΕΑ Πατρών στο πρώτο εντός έδρας ματς για την ομάδα της Σύρου, όπου το κλειστό γυμναστήριο αναμένεται να είναι κατάμεστο (υπενθυμίζουμε ότι η διοίκηση έχει καθιερώσει από φέτος μαθητική κερκίδα με τους μαθητές κάτω των 16 ετών να εισέρχονται δωρεάν).
«Η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζει αρκετά το γεγονός ότι αυτό είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μας και θα υπάρχει ένα σχετικό άγχος, από την άλλη λείπουμε αρκετό καιρό από το νησί και το γεγονός ότι θα παραμείνουμε για μια εβδομάδα μας χαροποιεί όλους. Ξέρω ότι τα παιδιά θα θέλουν να υπερβάλουν εαυτούς, να κάνουν το κάτι παραπάνω για να ικανοποιήσουν τον κόσμο, αλλά νομίζω ότι φιλικό που είχαμε κάνει με τον Ολυμπιακό μας βοήθησε στο να το ξεπεράσουμε κάπως», είπε αρχικά ο Νίκος Νεόφυτος ο οποίος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα ωστόσο συνέστησε μεγάλη προσοχή.
«Στο παιχνίδι με την Κηφισιά είχαμε εξαιρετικό ποσοστό στην επίθεση και πολλά μπλοκ, γεγονός που με ικανοποίησε αφού αρχίζει να βγαίνει η δουλειά που κάνουμε. Πρέπει όμως να είμαστε το ίδιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι με την ΕΑΠ, γιατί πολύ απλά εμείς έχουμε να δώσουμε άλλα 20 ντέρμπι. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι για τον Φοίνικα κι η ΕΑΠ είναι μια ομάδα με νέα και φιλόδοξα παιδιά, που θα γίνονται μέρα με τη μέρα καλύτερα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή».
Η ΕΑΠ, μετά τις δύο συνεχόμενες εντός έδρας αναμετρήσεις, ετοιμάζεται για τις πρώτες εκτός έδρας δοκιμασίες (ακολουθεί το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Άρη Μαρμούρη ΑΕ).
«Είναι ένα παιχνίδι όπου φαβορί είναι ο Φοίνικας καθώς διαθέτει μία έμπειρη ομάδα με παίκτες οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την κατηγορία. Εμείς δεν έχουμε προβλήματα, αλλά δεν έχουμε ακόμη και τον επιθυμητό ρυθμό, αφού χρειαζόμαστε παιχνίδια στα πόδια μας», τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Χριστόπουλος και κατέληξε: «Ο Φοίνικας δεν θα έχει πρόβλημα από το γεγονός ότι αυτό είναι το πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι κι αυτό που περιμένω εγώ από τη δική μου ομάδα είναι να έχουμε μαχητικό πνεύμα και να διεκδικήσουμε το καλύτερο σε μια δύσκολη έδρα'

Άρης Μαρμούρης ΑΕ - ΓΣ Λαμία
Στο Αλεξάνδρειο ο Άρης Μαρμούρης ΑΕ αναζητά την πρώτη του εντός έδρας νίκη, ενώ ο ΓΣ Λαμία τους πρώτου του βαθμούς στο πρωτάθλημα.
Στους γηπεδούχους όπως όλα δείχνουν η συμμετοχή του Ιβάιλο Μπαρούτοφ θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή καθώς δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο ματς με τον Παναθηναϊκό.
«Το αν θα παίξει ο Ιβάιλο ή όχι θα το δούμε πριν το παιχνίδι, αλλά ούτως ή άλλως είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι», σχολίασε ο Γιώργος Περσιανλής και εξήγησε: «Η Λαμία είναι ομάδα η οποία συμμετέχει στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα και έχει πετύχει ήδη μια σημαντική πρόκριση, αλλά έχει δύο ήττες εντός συνόρων κι αυτό την καθιστά επικίνδυνη».
Πάντως αυτό που δεν ανησυχεί τον προπονητή των κιτρινόμαυρων είναι το ενδεχόμενο να παρασυρθούν οι αθλητές του από τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. «Δεν υπάρχει περίπτωση! Κανείς δεν έχει καβαλήσει το καλάμι κι όλοι έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να συνεχίσουμε ως το τέλος με την ίδια συγκέντρωση».
Η Λαμία μετά τις δύο εντός έδρας ήττες από Παμβοχαϊκό και Ηρακλή δεν θέλει να τριτώσει το κακό.
«Εχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας και χρειάζεται να αποκτήσουμε σταθερότητα Αν έχουμε καθαρό μυαλό στο Αλεξάνδρειο πιστεύω ότι θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», δήλωσε στο Star Κεντρικής Ελλάδος ο Ντίνος Ανάγνου με τον Ζλόταν Κόβακς να συμπληρώνει: «Πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και για να συμβεί αυτό πρέπει να επαναλάβουμε την εμφάνιση που κάναμε κόντρα στην Μακάμπι».

Τι έγινε πέρσι
Στο φινάλε του πρώτου γύρου συναντήθηκαν στα Βασιλικά Αρης και Λαμία με την ομάδα της Ρούμελης να επικρατεί με σχετική ευκολία με 3-1 σετ.
Τα σετ: 22-25, 25-18, 19-25, 19-25
ΑΡΗΣ ΜΑΡΜΟΥΡΗΣ ΑΕ (Οικονομίδης): Τερζής 1, Ριζόπουλος 5 (4/11 επ., 93% υπ. - 71% άριστες), Ρουμελιώτης 16 (12/31 επ., 2 μπλοκ, 2 άσοι), Τακουρίδης 8 (5/7 επ., 3 μπλοκ), Κιόσης 5 (2/6 επ., 3 μπλοκ), Ερνάντεζ 16 (11/20 επ., 5 άσοι, 50% υπ. - 39% άριστες), Σάμαρτζιτς -λ (68% υπ. - 57% άριστες) / Σαρικεΐσογλου 6 (6/10 επ., 33% υπ. - 33% άριστες), Τζελάτης 3, Δημητριάδης
ΓΣ ΛΑΜΙΑ (Ανδρεόπουλος) Μαρούλης 4 (1 άσο, 2 μπλοκ), Κόμελ 15 (12/27 επ., 3 μπλοκ, 73% υπ. - 54% άριστες), Ανάγνου 7 (4/8 επ., 2 μπλοκ, 61% υπ. - 50% άριστες), Πράις 17 (15/25 επ.), Πελεκούδας 12 (8/13, 2 μπλοκ), Ράντιτς 11 (7/12 επ., 2 μπλοκ, 2 άσοι), Γκαράς -λ 73% υπ. - 55% άριστες) / Μανιάτης, Δραγκίδης, Ρόλιτς

Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα:
Σύρου, 19.00, Φοίνικας Σύρου - ΕΑ Πατρών Καραμπέτσος, Μυλωνάκης, Κομισάριος: Παναγής
Αλεξάνδρειο, 19.00, Άρης Μαρμούρης ΑΕ - ΓΣ Λαμία, Μπαντιανίδης, Καραμπαλάσης, Κομισάριος: Κάλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in