Εθνική Ανδρών: Άφιξη με απρόοπτα

Στο Ροζελάρε, μια πόλη την οποία ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέκος Λεώνης γνωρίζει καλύτερα από σχεδόν όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές, λόγω των αναμετρήσεων του Ηρακλή με την Κνακ, βρίσκεται από το απόγευμα η εθνική ομάδα των Ανδρών. 

Μέσα από τον όμιλο που θα φιλοξενηθεί στη Λιλ της Γαλλίας, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει την είσοδό του στο προολυμπιακό τουρνουά το 2012, με απώτερο στόχο ένα εισιτήριο για τους Αγώνες του Λονδίνου. Η εθνική έφτασε «λαβωμένη» στο Βέλγιο, αφού οι απουσίες των τραυματισμένων Προύσαλη και Χριστοφιδέλη στερούν αρκετή από τη δυναμικότητα της «γαλανόλευκης» ομάδας. Ακόμη κι έτσι, όμως, οι διεθνείς θέλουν να κοιτάξουν κατάματα Γάλλους και Γερμανούς, τους οποίους θα αντιμετωπίσουν αύριο και την Παρασκευή, αντίστοιχα, προκειμένου να φτάσουν στον τελικό του τουρνουά.

Η ελληνική αποστολή υπέστη πάντως μεγάλη ταλαιπωρία έως ότου καταλύσει τελικά στο ξενοδοχείο, αφού η πρωινή έγερση για την αναχώρηση σήμανε στις 04:00 τα ξημερώματα. Η οικονομική κρίση και η χρεία εξοικονόμησης χρημάτων «εξοβέλισε» την απευθείας μετάβαση από την Αθήνα στις Βρυξέλλες. Αντ' αυτής, το ταξίδι στη βελγική πρωτεύουσα επελέγη να γίνει μέσω Ρώμης.

Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών οι διεθνείς επιβιβάστηκαν σε πούλμαν, που μερικά χιλιόμετρα αργότερα ενεπλάκη σε ατύχημα, όταν ο οδηγός στην προσπάθεια για αναστροφή, προκειμένου να στρίψει αριστερά, μπήκε στη μεσαία λωρίδα για να κερδίσει χώρο και χτύπησε επιβατηγό αυτοκίνητο, χωρίς πάντως να προξενηθούν σοβαρές ζημιές. Με τα διαδικαστικά όμως (ανταλλαγή στοιχείων, άφιξη αστυνομίας) χάθηκε πάνω από μισή ώρα στην εθνικό οδό.

Η επόμενη δυσάρεστη «έκπληξη» αφορούσε το ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η ελληνική αποστολή (στο ίδιο διαμένουν και οι Λετονοί), αφού το οίκημα απέχει πολύ από τις προδιαγραφές που έχει συνηθίσει τις εθνικές ομάδες, σε όλες τις διοργανώσεις, η FIVB και η CEV. Τη διοργάνωση βέβαια έχουν αναλάβει οι Γάλλοι, όμως στο τεχνικό μίτινγκ θα υπάρξουν παράπονα από την ελληνική πλευρά, για ακόμη ένα λόγο: το γήπεδο που θα διεξαχθούν οι αγώνες απέχει (κατά τους διοργανωτές) 30 χιλιόμετρα από το Ροζελάρε, που πρακτικά σημαίνει ότι η εθνική θα πρέπει να αναχωρεί αρκετή ώρα πριν, είτε για να παίξει είτε για να προπονηθεί.

Την ίδια ώρα, όμως, οι «τρικολόρ», οι Γερμανοί, οι Τσέχοι και οι Βέλγοι κατέλυσαν σε ξενοδοχείο πολύ κοντά στο γήπεδο, για να μην έχουν πρόβλημα με τις μετακινήσεις τους. Να σημειωθεί ακόμη ότι το ξενοδοχείο δεν διέθετε φαγητό, με αποτέλεσμα να αναζητηθεί κάποια πρόχειρη λύση σε κάποια ταχυφαγεία της πόλης, προκειμένου οι αθλητές να μην προπονηθούν νηστικοί!

Η προπόνηση της Εθνικής ξεκίνησε στις 19:00 ώρα Ελλάδας και αύριο, στις 18:30 (τοπική ώρα) η ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.

Τη 12αδα της εθνικής συνθέτουν οι Φιλίποφ, Κουρνέτας, Τζούριτς, Ασπιώτης, Φράγκος, Καριπίδης, Κοκκινάκης, Κουμεντάκης, Πετρέας, Ανδρεάδης, Σμαραγδής και Παπαδημητρίου

 
Λεώνης: «Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό»
Αν η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, τότε τη σημερινή οι διεθνείς θα ήθελαν να τη διαγράψουν από τη μνήμη το συντομότερο δυνατόν... Η ταλαιπωρία που υπέστη η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν άνευ προηγουμένου, σε σημείο που να είναι απορίας άξιο πώς θα μπορέσουν αύριο το απόγευμα να σταθούν απέναντι στους Γάλλους.
Η διοργάνωση είναι... Βαλκανικού επιπέδου, όπως χαρακτηριστικά σχολίαζαν μέλη της αποστολής, με αποκορύφωμα τη μετάβαση στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες, στο Λιλ, για την οποία απαιτήθηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, μία ώρα! Επιπροσθέτως, στο γήπεδο δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος των διοργανωτών για να εξυπηρετήσει την εθνική.

Το προπονητικό επιτελείο της εθνικής ήταν «σκασμένο», αφού λόγω της απόστασης αλλά και της μεγάλης κίνησης στην εθνική οδό που ενώνει το Ροζελάρε με τη γαλλική πόλη, χάθηκε η πρώτη μισή ώρα της προπόνησης.

«Η ταλαιπωρία συνεχίστηκε όλη την ημέρα, με τη μία απρόοπτη κατάσταση να διαδέχεται την άλλη. Η κούραση είναι πια πολύ μεγάλη», έλεγε απογοητευμένος ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Αλέκος Λεώνης. «Για πρώτη φορά στην καριέρα μου μένουμε τόσο μακριά από το γήπεδο. Μας έκαναν να μην ασχολούμαστε καν με τον αυριανό αγώνα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος αυτή η κατάσταση θα λειτουργήσει θετικά, κινητοποιώντας τους αθλητές», πρόσθεσε.

Την προσπάθεια της εθνικής δυσχεραίνει η απουσία των τραυματισμένων Προύσαλη και Χριστοφιδέλη, η παρουσία των οποίων θα πρόσθετε περαιτέρω ισχύ «40%», όπως εκτιμά ο κ. Λεώνης.

Ούτως ή άλλως, πάντως, η αποστολή της εθνικής Ελλάδας είναι εξ ορισμού δύσκολη, αφού «Γαλλία και Γερμανία αγωνίζονται σε τοπ επίπεδο, συμμετέχοντας σε όλες τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις».

Τους δύο αντίπαλους, πάντως, τους γνωρίζει καλά και αρχής γενομένης αύριο από τους «τρικολόρ» θα προσπαθήσει να τους αιφνιδιάσει. Πως; «Με πολύ υπομονή στο παιχνίδι μας και προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη. Η Γαλλία κάνει πολύ λίγα λάθη κι αυτή είναι μια σημαντική παράμετρος στον τρόπο παιχνιδιού τους. Θα προσπαθήσουμε να τους χαλάσουμε την υποδοχή, αφού εκεί στηρίζουν πολλά και να κρατήσουμε τον πασαδόρο τους μακριά από το φιλέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in