League Cup 2011: ΓΣ Λαμία - Απόλλων Καλαμαριάς 2-3

Χωρίς νίκη στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012, αλλά αήττητος στο League Cup 2011!!! Ο Απόλλωνας Καλαμαριάς έκανε την έκπληξη στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 που διεξάγεται στη Σύρο, αφού επικράτησε με 3-2 του ΓΣ Λαμία και εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο για τον αυριανό τελικό.Κι από ότι φαίνεται η Καλαμαριά εξελίσσεται σε κακό δαίμονα για την Λαμία, αφού με τη σημερινή της νίκη συμπλήρωσε τρεις σερί επιτυχίες εις βάρος του ΓΣ (πέρσι είχε κερδίσει δύο φορές με σκορ 3-1 για το πρωτάθλημα).

Πάντως στο α' σετ η Λαμία ήταν η απόλυτη κυρίαρχος, καθώς ξεκίνησε το ματς με ένα σερί 3-0 και σε κανένα σημείο δεν απειλήθηκε από την Καλαμαριά. Το σερβίς της Καλαμαριάς δεν δημιουργούσε κανένα απολύτως πρόβλημα στους παίκτες του Ανδρεόπουλου, ενώ αντιθέτως η υποδοχή του Απόλλωνα είχε πολλά προβλήματα κι έτσι όσο περνούσε η ώρα η διαφορά μεγάλωνε (3-0, 8-4, 15-10, 18-11) για να φτάσουμε στο τελικό 25-16.
Στο β' σετ, μπήκε στο γήπεδο μια άλλη Καλαμαριά, με πολύ πιο επιθετικό ύφος στο παιχνίδι της και ιδιαίτερα στο σερβίς. Ο Βλάντιμιρ Ουσίλιανιν με το πρώτο καλό σερί, έφερε τον Απόλλωνα μπροστά με 9-5, για να φτάσουν οι παίκτες του Πάτρα με σχετική άνεση στο 12-16. Μετά το β' τεχνικό τάιμ άουτ η Λαμία μείωσε σε 16-14, ωστόσο και πάλι ο Ουσίλιανιν έδωσε τη λύση από τη γραμμή του σερβίς (14-18), ενώ γενικά ο Απόλλωνας είχε πλέον εξαιρετική επιθετική λειτουργία (ανέβηκαν πολύ Τζελάτης, Παπαδημητρίου) σε αντίθεση με την Λαμία που με άουτ του Τσούροβιτς βρέθηκε στο -6 (22-16) και έχασε το σετ.
Μετά το 1-1, η Λαμία επέστρεψε με διαφορετικό πρόσωπο στον αγώνα και μέχρι το 14-10 έδειξε να ελέγχει το σετ... Σε εκείνο το σημείο όμως τα σερβίς του Πιπέργια στον Σιμεούνοβιτς μπλόκαραν τους Ρουμελιώτες κι ο Απόλλωνας με σερί 5-0, προηγήθηκε 15-14, αναγκάζοντας τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να περάσει στο ματς τον Ανάγνου, ενώ λίγο αργότερα μπήκε στο παιχνίδι κι ο Σφενδυλάκης αντί του Παντακίδη καθώς ο τελευταίος τραυματίστηκε σε προσπάθεια του για μπλοκ. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 18-18 που έγινε 21-18 με λάθη του Απόλλωνα στην υποδοχή και μπλοκ του Σφενδυλάκη, ενώ ο τελευταίος με νέα επίθεση έκανε το 23-20 για να τελειώσει το σετ με άουτ του Μπόγιοβιτς.
Στο επόμενο σετ η Καλαμαριά ξεκίνησε με τον Μπόγιοβιτς αντί του Ίλιτς, ενώ στην Λαμία βασικοί ήταν οι Ανάγνου, Σφενδυλάκης, αλλά ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος βλέποντας την Καλαμαριά να μετατρέπει το 12-13 σε 12-16 (επίθεση Τζελάτη, άμυνα του Πιπέργια και άσος του Ουσίλιανιν) επανέφερε στο ματς τον Σιμεούνοβιτς. Η Λαμία έφτασε στο -2 (18-20) με μπλοκ του Τσούροβιτς στον Ουσίλιανιν και υπέρβαση του Τζελάτη, αλλά στο 21-23 έχασε την τελευταία ευκαιρία όταν έβγαλε την άμυνα, αλλά ο Μαρούλης μπερδεύτηκε με τον Γκαρά και το σκορ έγινε 21-24.
Η εκκίνηση του τάι μπρέικ ήταν προσωπική επίθεση του Τζελάτη, ο οποίος πήρε τον πρώτο πόντο με επίθεση, ακολούθησε άουτ του Τσούροβιτς κι αμέσως μετά 3 άσοι του διαγώνιου του Απόλλωνα για το 0-5 (!). Η Λαμία μείωσε σε 3-6 με κόντρα του Σιμεούνοβιτς, αλλά οι κακές υποδοχές του Χατζηλιάδη εκτίναξαν το σκορ στο 3-9 για να φτάσει η διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο 4-11. Η Λαμία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γυρίσει το σετ μείωσε σε 10-13, αλλά με μπλοκ του Στίγγα διαμορφώθηκε το τελικό 10-15.
Τα σετ: 25-16, 21-25, 25-21, 22-25, 10-15
ΓΣ Λαμία (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 3 (3 μπλοκ), Χατζηηλιάδης 13 (12/23 επ., 52% υπ. - 39% άριστες), Κόβακς 7 (6/8 επ., 1 μπλοκ), Παντακίδης 6 (4/6 επ., 1 μπλοκ), Τσούροβιτς 28 (26/4 επ., 1 μπλοκ), Σιμεούνοβιτς 7 (5/13 επ., 2 μπλοκ, 38% υπ. - 29% άριστες), Γκαράς -λ (50% υπ. - 39% άριστες) / Σφενδυλάκης 3, Ανάγνου
Απόλλων Καλαμαριάς (Πάτρας): Πιπέργιας 1, Παπαδημητρίου 17 (13/35 επ., 3 μπλοκ, 61% υπ. - 31% άριστες), Ίλιτς 1, Στίγγας 13 (8/12 επ., 4 μπλοκ), Τζελάτη 31 (27/50 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Ουσίλιανιν 16 (13/24 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 74% υπ. - 52% άριστες), Μπαμπαλιούτας -λ 71% υπ. - 24% άριστες / Καραγιάννης, Μπόγιοβιτς 4 (2/3 επ., 2 μπλοκ).
Η γνώμη του πάγκου
«Ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Με τη νίκη αποδείξαμε πως δεν ήταν τυχαία τα αποτελέσματα που είχαμε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Για εμένα οι παίκτες μου είναι ήρωες. Όσον αφορά τον τελικό, θα δώσουμε ακόμα ένα σκληρό παιχνίδι, ανεξάρτητα από το ποιον θα έχουμε αντίπαλο και ελπίζω να δείξουμε πάλι ένα καλό πρόσωπο», είπε περιχαρής μετά το ματς ο Χρήστος Πάτρας και συμπλήρωσε: «Έως τώρα στο πρωτάθλημα έχουμε πάρει ότι δικαιούμαστε. Όταν ξεκινάς προετοιμασία τόσο αργά είναι λογικό να αντιμετωπίζεις προβλήματα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η Θεσσαλονίκη είναι μία πανέμορφη πόλη, αλλά επικρατεί μια ‘μιζέρια' στο βόλεϊ. Υπήρχαν Κασσάνδρες που βιάστηκαν να μας καταδικάσουν. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας παρά τα όσα λέγονται.»
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος παραδέχθηκε ότι ο Απόλλων κέρδισε δίκαια, ωστόσο δήλωσε ικανοποιημένος κι από την συνολική παρουσία της δικής του ομάδας.
«Ηταν ένας δυνατός αγώνας και είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας όχι μόνο σήμερα, αλλά συνολικά στη διοργάνωση η οποία μας έκανε καλό, κρατώντας μας σε αγωνιστικό ρυθμό», ήταν το πρώτο σχόλιο του Δημήτρη Ανδρεόπουλο με τον τεχνικό του Γυμναστικού να συνεχίζει:
«Το παιχνίδι χάθηκε γιατί χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση και τον προσανατολισμό μας μέσα στο παιχνίδι κι ίσως να πιστέψαμε μετά το πρώτο σετ ότι θα επικρατήσουμε εύκολα. Είχαμε πει όμως με τα παιδιά πως η Καλαμαριά είναι μια ομάδα που αν της δώσεις το δικαίωμα να ανασάνει, τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσεις να γυρίσεις ξανά το παιχνίδι όπως και έγινε τελικά. Ο Απόλλωνας κέρδισε δίκαια και του αξίζουν συγχαρητήρια και δεν θα πρέπει να ξεγελά κανέναν η βαθμολογική του θέση στο πρωτάθλημα».
*Σε εξετάσεις θα υποβληθεί αύριο Γιάννης Παντακίδης, καθώς ο κεντρικός του ΓΣ Λαμία έχει ενοχλήσεις στο μηνίσκο του αριστερού γονάτου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in