Συνέχεια με τα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής

Με τρεις αγώνες ανοίγει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012.
ΑΟ Κηφισιάς - ΠΑΟΚ
Ο ΑΟ Κηφισιάς θέλει να δώσει ένα τέλος στο αρνητικό σερί που έχει (5 ήττες), ο ΠΑΟΚ θέλει να διευρύνει το δικό του θετικό σερί (2 νίκες), σε ένα παιχνίδι που είναι κρίσιμο και για τους δύο.
Το θετικό για τον ΑΟΚ είναι αυτή τη φορά ο Κώστας Αρσενιάδης θα έχει στη διάθεση του όλους τους αθλητές του.

«Θα είμαστε πλήρης για πρώτη φορά μετά από καιρό αν και δεν έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα μας... Σε ένα φοβερά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το φετινό, όλα τα παιχνίδια είναι οριακά από την 5η θέση και κάτω. Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να μην τους αφήσουμε να παίξουν τόσο καλά, να αντιμετωπίσουμε τα ατού τους και να τους αναγκάσουμε να ακολουθήσουν το δικό μας ρυθμό», είπε ο τεχνικός των γηπεδούχων.
Στον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Μέλκας είδε με ανακούφιση τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Τόλη Αρμενάκη (η αξονική τομογραφία ήταν καθαρή) και τον υπολογίζει κανονικά.
«Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα, στόχος μας είναι η νίκη, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει σχεδόν όλοι οι παίκτες μας να παίξουν καλά. Με νίκη βλέπουμε ψηλά, ενώ αν χάσουμε θα παραμείνουμε κοντά στην επικίνδυνη ζώνη», είπε ο κ. Μέλκας και συμπλήρωσε: «Πρέπει να προσέξουμε τον Μπέλλο γιατί παίζει διαφορετικά και είναι ίσως ο πιο γρήγορος διαγώνιος...
Εμείς είμαστε καλά., αλλά έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια και οι νίκες φέρνουν και την καλή ψυχολογία».

Τι έγινε πέρσι
Ο ΠΑΟΚ ήθελε τη νίκη για να βρεθεί αυτός στη δεύτερη θέση (αν τον ευνοούσε το αποτέλεσμα του ντέρμπι), αλλά η αδιάφορη Κηφισιά απέδειξε ότι η πορεία της στο β' γύρο μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς επικράτησε με 3-0 σετ.
Τα σετ: 25-23, 25-22, 25-23
ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Δρίκος): Νικολάκης 5 (3/4 επ.), Παπαγγελόπουλος 2 (1/4 επ., 1 άσο), Ντάνγκουμπιτς 9 (4/7 επ., 4 άσοι), Καριπίδης 13 (11/20 επ., 59% υπ. - 31% άριστες), Νανγκά 11 (9/19 επ., 2 μπλοκ), Γιάρμοχ 14 (10/23 επ., 4 μπλοκ, 65% υπ. - 45% άριστες), Ταμπουρατζής -λ 73% υπ. - 64% άριστες) / Ιωάννου 5 (5/7 επ.).
ΠΑΟΚ (Μέλκας): Παντακίδης 3 (2/6 επ.), Πλίκας, Μπόγιτς 16 (14/25 επ., 58% υπ. - 42% άριστες), Καραγιάννης 3 (2/4 επ., 1 μπλοκ), Στέινμπεργκ 12 (12/24 επ.), Λινς 4 (3/13 επ., 1 μπλοκ, 60% υπ. - 47% άριστες), Δημητρακόπουλος -λ 75% υπ. - 38% άριστες / Ωρολογάς, Χρηστάρας, Παπαδημητρίου.

ΕΑ Πατρών - Φοίνικας Σύρου
Την πρώτη της νίκη μέσα στο 2012 (και πρώτη μετά από τρεις σερί ήττες) αναζητά η ΕΑ Πατρών κόντρα στον Φοίνικα Σύρου που θέλει από την πλευρά του το τρίποντο για να παραμείνει κοντά στην κορυφή.
«Δεν προερχόμαστε από καλές εμφανίσεις και η ομάδα του Φοίνικα Σύρου είναι πολύ δυνατή αλλά ο δικός μας στόχος δεν αλλάζει και είναι να παίξουμε καλό βόλεϊ και να πάρουμε τη νίκη», τόνισε ο νεαρός ακραίος των Αχαιών Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ΕΑΠ, στο παιχνίδι με τον Φοίνικα Σύρου θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος για τους φιλάθλους.
Στον Φοίνικα ο Νίκος Νεόφυτος δεν υπολογίζει εκ νέου τον ΑΝτζέλικο Ντάνγκουμπιτς, αλλά όπως τόνισε ο Ζένια Γκόρτσανιουκ: «Παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν θέλουμε τη νίκη. Η ΕΑΠ έχει ανάγκη από βαθμούς κι αυτό την κάνει επικίνδυνη, αλλά αν παίξουμε συγκεντρωμένα από την αρχή πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
Τι έγινε στον πρώτο γύρο
Ο Φοίνικας Σύρου επικράτησε με 3-0 της ΕΑ Πατρών στο εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 (που ήταν παράλληλα και ο πρώτος εντός έδρας αγώνας για τους νεοφώτιστους), πέτυχε την 3η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια και πλέον βρίσκεται μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας, γνωρίζοντας την αποθέωση από 500 και πλέον οπαδούς του που κατέκλυσαν το γήπεδο.
Στο πρώτο σετ, η ΕΑΠ έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση και προηγήθηκε με 3-6, ωστόσο ο Φοίνικας γρήγορα συνήλθε και με σερί 7-0 (!) προσπέρασε με 10-6, ανεβάζοντας σταδιακά τη διαφορά (17-10, 21-13) και κατακτώντας το σετ χωρίς δυσκολίες.
Στα άλλα δύο όμως είχαμε μεγάλη μάχη, αφού η ΕΑΠ με μπροστάρη τον εξαιρετικό Άκη Ασπιώτη αποδείχθηκε σκληρό καρύδι.
Οι Αχαιοί και στο β' σετ ξεκίνησαν καλύτερα προηγούμενοι με 2-6, αλλά έχασε πάλι γρήγορα τη διαφορά (7-7) με τον Φοίνικα να παίρνει προβάδισμα για πρώτη φορά στο 12-11. Η μάχη πόντο με πόντο συνεχίστηκε μέχρι το 20-19, που έγινε 22-19, με την ΕΑΠ να μειώνει προσωρινά σε 22-21, αλλά ο Φοίνικας έφτασε στο 24-21 και στην κατάκτηση του σετ.
Ίδια εικόνα και στο τρίτο σετ, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν μέχρι το 18-18 που έγινε 21-18, δίνοντας την εντύπωση πως το παιχνίδι είχε τελειώσει. Η ΕΑΠ όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, αφού αρχικά ισοφάρισε σε 21-21, ενώ κατάφερε να μετατρέψει και το 24-22 σε 24-24 (με μπλοκ στον Γκοτς), αλλά στο δεύτερο ματς μπολ των γηπεδούχων ο Τόμισλαβ Ντόκιτς τελείωσε τον αγώνα.
«Από το σημερινό παιχνίδι κρατάμε μόνο τη νίκη. Ήταν το πρώτο εντός κι έτσι ίσως δικαιολογείται το επιπλέον άγχος που είχαμε αγωνιζόμενοι μπροστά στον κόσμο μας. Δεν μας επηρεάζει η πρώτη θέση στη βαθμολογία και το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι ο επόμενος αγώνας με τον Ολυμπιακό, όπου θέλουμε και πάλι τη νίκη», τόνισε ο Νίκος Νεόφυτος ενώ ο Γιώργος Χριστόπουλος σημείωσε από την πλευρά του: «Για ακόμη ένα παιχνίδι κάναμε πολλά λάθη κι ενώ είχαμε ευκαιρίες για να πάρουμε κάτι καλό, είτε ένα βαθμό είτε κάποιο σετ δεν τα καταφέραμε. Μπορεί να είμαστε μια νεανική και άπειρη ομάδα, ωστόσο πρέπει να βελτιωθούμε γιατί οι βαθμοί χάνονται και το πρωτάθλημα προχωράει..».
Τα σετ: 25-19, 25-22, 26-24
Φοίνικας (Νεόφυτος): Ντάνγκουμπιτς 10 (5/9 επ., 5 μπλοκ), Κουρνέτας, Θάνος 8 (7/8 επ., 1 μπλοκ), Λάππας 12 (9/16 επ., 2 μπλοκ, 56% υπ. - 25% άριστες), Ντόκιτς 12 (10/23 επ., 1 μπλοκ), Νικηφορίδης 8 (5/10 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 68% υπ. - 18% άριστες), Κουρούπης -λ 57% υπ. - 29% άριστες / Αρβανίτης, Γκοτς 3 (3/4 επ., 100% υπ. - 67% άριστες) Παπαγγελόπουλος 1.
ΕΑΠ (Χριστόπουλος): Μαντέκας 5 (3/11 επ., 1 μπλοκ, 58% υπ. - 11% άριστες), Γιάνοσικ 3, Παπαδόπουλος Τζ. 7 (5/7 επ., 1 μπόκ), Γιούριστς 9 (6/7 επ., 2 μπλοκ), Ασπιώτης 19 (15/24 επ., 3 μπλοκ), Πινκ 4 (3/12 επ., 1 άσο, 68% υπ. - 37% άριστες), Αχιλλεόπουλος -λ 47% υπ. - 26% άριστες) / Μακρυγιάννης, Παπαδόπουλος Π., Πατρινός

Παναθηναϊκός - Παμβοχαϊκός
Στο κλειστό του Μετς ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό με τις δύο ομάδες να θέλουν τους βαθμούς έχοντας διαφορετικούς στόχους.
Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την καλή εμφάνιση στη Σύρο και το σημαντικό βαθμό που κατέκτησε, αλλά οι Πράσινοι παραμένουν σε δύσκολη θέση και η ανάγκη για κατάκτηση βαθμών είναι επιτακτική, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει αποδείξει πλέον ότι η πορεία του μόνο τυχαία δεν είναι.
Οι γηπεδούχοι όλη την εβδομάδα αντιμετώπισαν πρόβλημα με τον Ψάρρα (λόγω ίωσης ξεκίνησε προπονήσεις από την Πέμπτη) κι όπως παραδέχθηκε ο Δημήτρης Καζάζης: «Αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, ένα καλό σύνολο αλλά και με πολύ καλές μονάδες. Εμείς προσπαθούμε να λύσουμε τα δικά μας προβλήματα και να είμαστε ανταγωνιστικοί και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι σε καλύτερη βαθμολογική και αγωνιστική κατάσταση. Το παιχνίδι της Σύρου μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα, αφού αγγίξαμε το τρίποντο, αλλά πήραμε ένα βαθμό τελικά, ωστόσο η εμφάνισή μας έστειλε θετικά μηνύματα».
Οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπισαν κι αυτοί αρκετά προβλήματα λόγω ίωσης αλλά ο Νίκος Ζαλμάς θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του.
«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον καινούργιο ΠΑΟ. Δεν υπάρχει καμία σχέση με το ματς του α' γύρου και δεν μας ξεγελά καθόλου η βαθμολογική τους θέση αυτή τη στιγμή όπως τόνισα και στα παιδιά. Θα είναι πολύ σκληρό ματς αφού κι ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη για βαθμούς. Εάν εμείς κρατήσουμε τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν, κυρίως την καλή υποδοχή, και αποτελεσματικότητα στην επίθεση θα έχουμε τύχη. Είναι το παιχνίδι που σημαίνει πολλά, αφού αν νικήσουμε είμαστε στην 8άδα και πιο άνετοι και πιο άνετοι για την συνέχεια».
Τι έγινε στον πρώτο γύρο
Στην πρεμιέρα έκανε την πρώτη έκπληξη της χρονιάς, επικρατώντας με 3-0 στην έδρα της Λαμίας στο πρώτο του παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία...
Ο εκπληκτικός Παμβοχαϊκός απέδειξε σήμερα ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο, αφού στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του για την Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 επικράτησε με 3-2 του Παναθηναϊκού σε ένα κατάμεστο γήπεδο με οπαδούς και των δύο ομάδων.
Το κλειστό γήπεδο του Βραχατίου είχε ‘φορέσει' από νωρίς τα γιορτινά του, υποδεχόμενο τους διψασμένους φίλους των γηπεδούχων για το ιστορικό αυτό παιχνίδι, αλλά και τους οπαδούς του ΠΑΟ...
Πριν το ματς οι ‘Locos Amarilos', ο σύνδεσμος οπαδών του ΓΑΣ τίμησε τον Νίκο Ζαλμά για την πενταετή προσφορά του στον σύλλογο, ενώ οι οπαδοί του ΠΑΟ τον Σωτήρη Πανταλέοντα για την πολυετή προσφορά του στο τριφύλλι.
Στο τέλος όμως αυτός που πανηγύρισε ήταν ο τεχνικός των γηπεδούχων, που είδε την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ δύο φορές, αλλά να ανατρέπει τα δεδομένα φτάνοντας σε μια ακόμη ιστορική νίκη.
Κι απ' ότι φαίνεται, αν και βρισκόμαστε μόλις στη 2η αγωνιστική της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012, τα βράδια Παρασκευής που έχουν συνδυαστεί με το άνοιγμα της αυλαίας κάθε αγωνιστικής, θα ταυτιστούν και με αγωνιστικά... θρίλερ.
Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος την περασμένη Παρασκευή είχαμε τη νίκη με 3-2 του Ηρακλή επί του Άρη, σήμερα είδαμε και πάλι πέντε σετ.
Η εκκίνηση του αγώνα βρήκε τον Παναθηναϊκό σε ρόλο οδηγού, αφού είχε πολύ καλή ανάπτυξη, ενώ ο Ντουσάρμ δεν είχε βρει ακόμη το ρυθμό με αποτέλεσμα οι πράσινοι να ξεφύγουν με 5-10. Ο άσος του Μπεκιάρη μείωσε σε 7-10, αλλά ο ΠΑΟ γρήγορα ξέφυγε και πάλι (7-12, 10-16, 11-19) κατακτώντας εύκολα το σετ.
Στο β' σετ η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Παρόλο που ο ΠΑΟ κατάφερε να ξεφύγει με 12-15, ο ‘Πάμβο' μείωσε σε 14-15 με δύο μπλοκ του Κατσανεβάκη και ο ίδιος παίκτης με τα σερβίς του μετέτρεψε το 15-16 σε 19-16 ξεσηκώνοντας τον κόσμο, ενώ στο 20-17 είχαμε δύο άσους του Ντουσάρμ για το 22-17. Ο ΠΑΟ πήρε τον πόντο, ο Μπουτσουρής έριξε στο γήπεδο τον Ντονά και τα δικά του σερβίς βοήθησαν τον ΠΑΟ να μειώσει σε 22-20 και 24-22, όμως ο Ντουσάρμ με επίθεση από την πίσω ζώνη τελείωσε το σετ...
Στο γ' σετ το... σενάριο ήταν σχεδόν ίδιο, όχι όμως και το φινάλε. Μετά από ένα αμφίρροπο ξεκίνημα, ο ΠΑΟ πήρε μια διαφορά δύο πόντων (12-14, 14-16) για να φτάσει στο +4 (14-18), με τους γηπεδούχους να μειώσουν σε 17-18 με κόντρα του Ποτότσνικ. Ο ΠΑΟ έφτασε πάλι στο +3 (20-23) με μπλοκ του Ζουπάνη στον Μπεκιάρη, ο Ντουσάρμ μείωσε σε 23-24, αλλά ο Κοτσιλιάνος τελείωσε το σετ κι έδωσε το προβάδισμα στους Πράσινους.
Η απάντηση των νεοφώτιστων ήρθε όμως άμεσα και εύκολα, καθώς με το καλημέρα στο δ' σετ προηγήθηκαν με 10-5 εκμεταλλευόμενοι τα αλλεπάλληλα λάθη των φιλοξενούμενων στην επίθεση και χωρίς να πιεστούν σε κανένα σημείο του σετ, έφτασαν στο 2-2.
Στο τάι μπρέικ, ο ΠΑΟ ξέφυγε 3-5, αλλά ο Παμβοχαϊκός απάντησε γρήγορα και προσπέρασε 6-5, για να ανακτήσει το προβάδισμα ο ΠΑΟ στο 7-8 και να το διατηρήσει μέχρι το 9-10. Οι γηπεδούχοι με άσο του Ποτότσνικ πήραν κεφάλι με 11-10 και στο 13-12 το μπλοκ τοι Στιβαχτή στον Κοτσιλιάνο έκανε το 14-12. Ο Κοτσιλιάνος μείωσε σε 14-12, αλλά ο Ντουσάρμ πήρε τον πόντο κι έδωσε το έναυσμα για τους έξαλλους πανηγυρισμούς.
Τα σετ: 17-25, 25-22, 23-25, 25-17, 15-13
Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μπεκιάρης 10 (8/15 επ., 1 μπλοκ, 72% υπ. - 25% άριστες), Ποτότσνικ 11 (10/20 επ., 1 άσο, 64% υπ. - 40% άριστες), Στιβαχτής 4 (2 άσοι, 2/6 επ.), Ντουσάρμ 28 (24/44 επ., 4 άσοι), Κατσανεβάκης 14 (10/15 επ., 3 μπλοκ), Καραγιάννης 13 (11/16 επ., 2 μπλοκ), Δημητρακόπουλος -λ (83% υπ. - 75% άριστες) / Μιχαήλογλου, Λιόντας, Σζάρεκ
Παναθηναϊκός (Μπουτσουρής): Ζουπάνης 10 (7/9 επ., 3 μπλοκ), Ψάρρας 4 (2 μπλοκ, 1/3 επ.), Στοΐκοβιτς 23 (19/37 επ., 3 μπλοκ, 0% υπ. - 0% άριστες), Γιοζεφάσκι 15 (11/27 επ., 3 άσοι), Κοτσιλιάνος 9 (8/17 επ., 37% υπ. - 04% άριστες), Πανταλέων 13 (10/15 επ., 2 μπλοκ), Δαρίδης -λ 75% υπ. - 53% άριστες / Ντονάς 1, Αγγελόπουλος, Πρωτοψάλτης 2 (2/2 επ., 50% υπ. - 17% άριστες), Παπαδόπουλος 1

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 21/1
19.00, Ζηρίνειο, ΑΟ Κηφισιάς - ΠΑΟΚ, Γεροθόδωρος, Κουτσούλας, Κομισάριος: Δόγαρης
19.00, Μετς, Παναθηναϊκός - Παμβοχαϊκός, Μπαντιανίδης, Βασιλειάδης, Κομισάριος: Αντωνούλης
19.00, ΕΑΠ (Novasports), ΕΑ Πατρών - Φοίνικας Σύρου, Ράπτης, Φραγκάκης, Κομισάριος: Γεωργόπουλος
Κυριακή 22/1
19.30, Ρέντη, Ολυμπιακός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Δεληκωστίδης, Κυριοπούλου, Κομισάριος: Βασιλειάδης
Δευτέρα 23/1
19.00, Χαλκιοπούλειο (Star Κ.Ε.), ΓΣ Λαμία - Άρης, Γεωργουλέας, Ονόπας, Κομισάριος: Διαμαντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in