greek volley MVP ΟΠΑΠ της 13ης αγωνιστικής ο Σταύρος Κατσανεβάκης

Είκοσι χρόνια στα γήπεδα του βόλεϊ συμπληρώνει φέτος ο Σταύρος Κατσανεβάκης, ο οποίος στα 36 του διανύει περίοδο δεύτερης νεότητας, αφού αποτελεί έναν από τους βασικούς συντελεστές της εξαιρετικής πορείας του Παμβοχαϊκού στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012.
Τελευταίο κατόρθωμα του αρχηγού των νεοφώτιστων οι 17 πόντοι κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως οι 8 από μπλοκ που πήρε βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στη μεγάλη νίκη, με τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP ΟΠΑΠ της 13ης αγωνιστικής.

«Η προσωπική μου απόδοση είναι πορϊόν της καλής που γίνεται στην ομάδα μου. Το βόλεϊ είναι ομαδικό άθλημα και οποιαδήποτε διάκριση είναι συνολική και όχι ατομική. Ακόμη κι αυτά τα 8 μπλοκ ήρθαν γιατί με βοήθησαν οι συμπαίκτες. Σίγουρα έχουμε καλές μονάδες, ωστόσο το μεγάλο μας όπλο είναι το ομαδικό πνεύμα που μας διακρίνει», λέει στο www.volleyleague.gr ο έμπειρος κεντρικός ο οποίος πήρε την σκυτάλη από τον Νίκο Καραγιάννη, όσον αφορά τα μπλοκ, καθώς ο συμπαίκτης του είχε 7 μπλοκ στο προηγούμενο ματς με την Λαμία.
«Δεν είχαμε βάλει κάποιο στοίχημα (γέλια), αλλά υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός, όχι μόνο μεταξύ μας, που μας βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι. Θέλουμε όλοι και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά».
Νωρίτερα ο ίδιος στάθηκε στο ομαδικό πνεύμα που διακρίνει την ομάδα του, ωστόσο μιλώντας για το ‘μυστικό' της επιτυχίας του ‘Πάμβο' στάθηκε και σε κάποια άλλα σημεία.
«Νομίζω ότι αυτό που μας έχει βοηθήσει είναι το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό της ομάδας και η ποιότητα των παικτών. Δεν αναφέρομαι μόνο στην αγωνιστική τους αξία, αλλά και στον χαρακτήρα τους. Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε στην ομάδα υψηλής ποιότητας ανθρώπους κι έχουμε καταφέρει να δέσουμε ως σύνολο, αφού ο καθένας μάχεται για τον άλλο κι αυτό είναι το μυστικό. Αν... χαλάσει αυτό, τότε ίσως θα έχουμε προβλήματα».
Ο βασικός στόχος της παραμονής έχει ήδη επιτευχθεί, αλλά ο κάπτεν της ομάδας δεν... βιάζεται για να θέσει νέους στόχους.
«Επίσημα νομίζω κανείς από την ομάδα δεν έχει μιλήσει για νέους στόχους ... Από κει και πέρα ο καθένας μας, μέσα του, έχει βάλει κάποιους στόχους θέλοντας να φτάσει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν έχουμε άγχος και νομίζω ότι καλό μας κάνει που παραμένουμε προσγειωμένοι. Το σίγουρο είναι ότι θέλουμε να ευχαριστιόμαστε και να απολαμβάνουμε τα παιχνίδια μας μέχρι το τέλος».
Σε μια σεζόν με αρκετές δυσκολίες ο Παμβοχαϊκός μοιάζει να αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα όχι μόνο για τις αγωνιστικές του επιδόσεις, αφού όπως παραδέχεται ο MVP ΟΠΑΠ της 13ης αγωνιστικής: «Η καλή προσπάθεια δεν γίνεται μόνο εντός του γηπέδου, αλλά και εκτός. Υπάρχουν πίσω από το αγωνιστικό τμήμα, άνθρωποι που ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και μας στηρίζουν».
Την ενασχόληση του με το βόλεϊ τη χρωστά στον μεγαλύτερο αδελφό του Μανώλη, ο οποίος αγωνιζόταν στον Κελεό Ελευσίνας, εκεί όπου ξεκίνησε κι ο ίδιος την καριέρα του, πριν περάσει από Ναυπηγεία, Κτησιφώντα, ΑΕΚ, Νίκαια, Πανελλήνιο. Η φετινή του παρουσία στον Παμβοχαϊκό θα μπορούσε να θεωρηθεί και μια απάντηση σ' αυτούς που δεν τον πίστεψαν, ωστόσο ο ίδιος έχει διαφορετική γνώμη.
«Δεν θεωρώ ότι είμαι αδικημένος. Ίσως να μπορούσα να τύχω μεγαλύτερης προσοχής, αλλά προσωπικά δεν κρατώ κακία σε κανέναν. Ούτως ή άλλως η αξία κάποιου αργά ή γρήγορα φαίνεται», είπε χαρακτηριστικά κι όταν τον ρωτήσαμε για το μέλλον ξεκαθάρισε: «Δόξα το Θεό αισθάνομαι υγιής κι όσο είμαι έτσι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in