MVP ΟΠΑΠ της 15ης αγωνιστικής ο Δημήτρης Νικολάκης

Ο ΑΟ Κηφισιάς πέτυχε μια καθοριστική νίκη στη μάχη της παραμονής επικρατώντας με 3-0 του Παμβοχαϊκού κι ο πασαδόρος του ΑΟΚ Δημήτρης Νικολάκης αναδείχθηκε MVP ΟΠΑΠ της 15ης αγωνιστικής της Volleyleague.
Ο 31άχρονος άσος είχε 5 πόντους (2 άσους, 2 μπλοκ), αλλά κυρίως παρά τη μέτρια υποδοχή της ομάδας του (30% άριστες) βοήθησε τους συμπαίκτες του να τελειώσουν τον αγώνα με 47% στην επίθεση.
«Κερδίσαμε χάρις στο Νικολάκη...», είπε μετά το ματς ο Κώστας Αρσενιάδης, ωστόσο ο ίδιος ο MVP είχε διαφορετική άποψη.
«Ευχαριστώ τον κόουτς για τα καλά του λόγια. Δεν περίμενα ότι θα κέρδιζα αυτή τη διάκριση, όμως για μένα MVP και γι' αυτό το λόγο θέλω να του πω και δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης. Ο Κούλης έπαιξε δύο σετ, ήταν τραυματίας, μπορεί να φάνηκε ότι δεν πήρε καθόλου επιθέσεις, αλλά έκανε τρομερή δουλειά. Κρατούσε τους αντίπαλους κεντρικούς ενώ στο μπλοκ όχι μόνο έσπασε πολλές μπάλες, αλλά παίζοντας δίπλα μου με βοήθησε κι εμένα να έχω καλύτερη παρουσία στο μπλοκ».
Η νίκη του ΑΟΚ και πολύ περισσότερο το 3-0 δεν ήταν αναμενόμενο κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος. «Για να μη λέμε και βλακείες ο Παμβοχαϊκός είναι πολύ καλή ομάδα και δεν είναι στα μέτρα μας. Για να τους κερδίσουμε λοιπόν σημαίνει ότι εμείς ήμασταν στην καλύτερη μας μέρα κι αυτή σε όχι και τόσο καλή. Αυτός ο συνδυασμός ήταν που μας βοήθησε στο να πάρουμε αυτή τη σημαντική νίκη».
Με το τρίποντο ο ΑΟΚ παρέμεινε στην 9η θέση, αλλά οι 16 βαθμοί προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση αν και σύμφωνα με τον Νικολάκη: «Εμείς δεν έχουνε τη δυνατότητα να επιλέγουμε παιχνίδια. Σ' όλα τα ματς ο στόχος είναι να έχουμε βαθμολογικό όφελος, αν και η αλήθεια είναι ότι εντός έδρας δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο. Από κει και πέρα είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι στηριζόμαστε σε λίγους παίκτες, κι οι απώλειες που είχαμε λόγω τραυματισμών μας κόστισαν σε βαθμούς, ιδιαίτερα σε εκτός έδρας παιχνίδια».
Με το βαθμολογικό πίνακα να παρουσιάζει τεράστιο συνωστισμό από την 5η θέση (ΠΑΟΚ με 17 βαθμούς) έως την 9η (ΑΟΚ με 16) ο αρχηγός του ΑΟΚ χαρακτηρίζει: «καθοριστική την επόμενη τετράδα των αγώνων αφού θα παίξουμε με Λαμία, Άρη, Παναθηναϊκό και Πάτρα. Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε στο ίδιο σημείο που ήμασταν μετά τη νίκη στη Λαμία για τον πρώτο γύρο. Τότε όμως ακολούθησαν οι ήττες από ΠΑΟ και ΕΑΠ όπου δώσαμε... ζωή στις δύο ομάδες και... φόβο στους υπόλοιπους. Ο ΑΟΚ είναι ικανός για όλα, αλλά σίγουρα μετά από αυτή την τετράδα αγώνων θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση».
Όσον αφορά την πορεία του ΑΟΚ, ακόμη κι ο ίδιος εμφανίστηκε μπερδεμένος. «Με έχει μπερδέψει πολύ φέτος η ομάδας μας. Έχω την αίσθηση ότι αδικούμε πολλές φορές τον εαυτό μας, από την άλλη όμως φοβάμαι ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Γιατί σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση κι ίσως τελικά αυτές να είναι και οι δυνατότητες μας. Νομίζω όμως ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».
Αυτό πάντως που δεν τον βρίσκει σε καμία περίπτωση σύμφωνο είναι η γενικότερη άποψη για την εικόνα της φετινής Volleyleague. «Το πρωτάθλημα δεν είναι τόσο κακό όσο θέλουν να το παρουσιάσουν κάποιοι. Εγώ πιστεύω ότι είναι από τα καλύτερα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα το οποίο να θεωρείται σίγουρο, Εμείς κερδίσαμε 3-0 τον δεύτερο Παμβοχαϊκό, ο ΠΑΟΚ 3-0 την περασμένη εβδομάδα τον Ολυμπιακό και κάθε εβδομάδα υπάρχουν αμφίρροπα ματς», λέει και συνεχίζει: «Υπάρχουν ομάδες όπως ο Παμβοχαϊκός, η Σύρος κι ο Εθνικός που δίνουν άλλο χρώμα, βλέπουμε πολλά νέα παιδιά να παίζουν, ενώ ακόμη και το γεγονός ότι ο ΠΑΟ κι η ΕΑΠ, η οποία επίσης χρησιμοποιεί πολλά νέα παιδιά, κινδυνεύουν θεωρώ ότι είναι... υγεία. Τίποτα δεν είναι δεδομένο πλέον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in