Final 8 Κυπέλλου: Ώρα ημιτελικών στη Σύρο

Μετά το σημερινό ρεπό, το Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών επανέρχεται σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς αύριο στη Σύρο διεξάγονται οι δύο ημιτελικοί που φέρνουν αντιμέτωπους ΓΣ Λαμία - Παναθηναϊκό και Ηρακλή - Ολυμπιακό.
Κι αν οι οπαδοί του Φοίνικα είναι στεναχωρημένοι από τον αποκλεισμό της ομάδας τους, όπως έδειξαν και στην πρώτη ημέρα του τουρνουά, η αγάπη τους για το άθλημα είναι τόσο μεγάλη και λογικά οι κερκίδες του ‘Δ. Βικέλας' θα είναι κατάμεστες.

ΓΣ Λαμία - Παναθηναϊκός
Ανήμερα της 1ης Μαρτίου 2007, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος βρέθηκε από την Αθήνα στην Πάτρα προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΓΣ Λαμία, αντί του αποχωρήσαντα Νίκου Νεόφυτου, με την ομάδα της Ρούμελης την ίδια ημέρα να αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Final 8 του Κυπέλλου.
Ήταν η αρχή μιας πορείας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και η οποία ξεκίνησε ιδανικά, καθώς ο Γυμναστικός απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, μετά από δύο ημέρες νίκησε τον Ολυμπιακό και αγωνίστηκε για πρώτη (και μοναδική έως τώρα) φορά στον τελικό.
Αντίπαλος της, ο σημερινός αντίπαλος της στον πρώτο (χρονικά) ημιτελικό του Final 8 της Σύρου, Παναθηναϊκός (των Ντάντε, Μαρσελίνιο, Γκόμεζ) που επικράτησε τελικά με 3-0...
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πέρσι στον προημιτελικό με τον ΠΑΟ, να επικρατεί με 3-0 στην Λαμία.
Κι αν η παράδοση στο Κύπελλο είναι υπέρ του ΠΑΟ (2-0), φέτος η Λαμία έχει δύο νίκες στη Volleyleague, αφού νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Αθήνα, ωστόσο ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος μόνο εύκολο δεν θεωρεί το έργο της ομάδας του.
«Ο Παναθηναϊκός παίζει χωρίς άγχος στο Κύπελλο κι αυτό τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο. Είναι δύσκολο παιχνίδι κι εμείς πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τη μεγάλη νίκη που πετύχαμε στο προηγούμενο παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνικός.
Η Λαμία δεν έχει προβλήματα σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ιβάν Κόλεφ (κάταγμα στο μετατάρσιο), αλλά θα παραταχθεί ενισχυμένος με τον Σωτήρη Πανταλέοντα.
«Εμείς θα παίξουμε χωρίς άγχος, για να απολαύσουμε το παιχνίδι κι ότι βγει. Έτσι κάναμε με τον Άρη και πιστεύω έχοντας αλλάξει πλέον η ψυχολογία μας θα παίξουμε πάλι καλά», τόνισε από τους πράσινους ο Νίκος Ζουπάνης.

Ηρακλής - Ολυμπιακός
Πέρσι ήταν το ζευγάρι του τελικού (όπως συνέβη συνολικά 5 φορές με Ηρακλή να έχει 3 νίκες όπου σε όλες ήταν ως αθλητής ο Γιάννης Καλμαζίδης, έναντι 2 του Ολυμπιακού, με την τελευταία εχοντας προπονητή τον Καλμαζίδης) με την κούπα να καταλήγει στον Πειραιά.
Αύριο θα λύσουν τις διαφορές τους στο δεύτερο ημιτελικό (για τέταρτη φορά στην ιστορία του θεσμού με τον Ολυμπιακό εδώ να προηγείται με 2-1 νίκες) σε ένα ματς που πολλοί πίστευαν ότι θα ήταν ο τελικός της διοργάνωσης.
Οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας της Volleyleague ολοκλήρωσαν πριν από λίγη ώρα την προετοιμασία τους για το πολύ μεγάλο παιχνίδι και θα παραταχθούν με τις καλύτερες δυνατές συνθέσεις καθώς Καλμαζίδης και Δρίκος δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Ο Ρολάντο Ντεσπέιν μετά από 20 ημέρες αναμένεται να είναι στο βασικό σχήμα του Γηραιού, ενώ ο Μάρεκ Νοβότνι όπως έδειξε και με τον Παμβοχαϊκό έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ανεβάζει σιγά, σιγά στροφές
«Ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ποτέ δεν είναι εύκολο και κάποια στιγμή θα τους αντιμετωπίζαμε. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι και θα το δείξουμε μέσα στο γήπεδο», είπε ο αρχηγός του Γηραιού Αντρέι Κράβαρικ που θέλει να προσθέσει έναν ακόμη τίτλο στη συλλογή του.
«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι όπως κι αν το δει κανείς... Παίζουν οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και είναι ένα πραγματικό ντέρμπι. Ο Ηρακλής έχει πολύ καλή ομάδα και φυσικά τον Ντεσπέιν που είναι βαρόμετρο, αλλά κι εμείς έχουμε τον Νοβότνι, αν και νομίζω ότι όπλο μας είναι η ομαδικότητα», τόνισε από την πλευρά του ο Ντίμα Φιλίποφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in