Γ. Λεονταρίτης: "Όλοι κερδίσαμε κάτι από το Final 8"

Για πέντε ημέρες η Σύρος βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μ' όλους τους φίλους του βόλεϊ να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο Κυκλαδίτικο νησί, όπου φιλοξενήθηκε το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.
Η κούπα μετά από έξι χρόνια επέστρεψε στον Ηρακλή και την Θεσσαλονίκη, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι οι φίλαθλοι της Σύρου κι οι άνθρωποι του Φοίνικα κέρδισαν το χειροκρότημα και την αναγνώριση όλων με την εξαιρετική διοργάνωση που προσέφεραν.
«Από αυτό που εισπράττω, τα σχόλια όλων είναι θετικά, ωστόσο είναι προτιμότερο να μιλήσουν αυτοί που φιλοξενήθηκαν στο νησί μας», μας είπε ο Γιώργος Λεονταρίτης, Μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Final 8.
Πάντως ο έμπειρος παράγοντας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ‘έτρεξε' οργανωτικά τη διοργάνωση ήταν κατηγορηματικός όταν τον ρωτήσαμε για το αν η Σύρος απ-έδειξε ότι μπορεί να φέρει εις πέρας τέτοιες αποστολές.
«Ναι, κι αυτό το λέω εκ του αποτελέσματος. Απολαύσαμε ένα τουρνουά όπως το Final 8, το οποίο έγινε χωρίς την παρουσία αστυνομικής δύναμης. Είδαμε καλά παιχνίδια, είδαμε γεμάτες κερκίδες, ακόμη κι όταν η διοργανώτρια ομάδα ηττήθηκε. Για να πω την αλήθεια είχαμε μία σχετική αγωνία για το πώς θα αντιδράσει ο κόσμος, αλλά οι Συριανοί έδειξαν ότι αγαπούν το βόλεϊ. Δεν έρχονται στο γήπεδο μόνο για να δουν την ομάδα τους να κερδίζει, αλλά γατί αγαπάνε πάνω απ' όλα το άθλημα».
Η οργανωτική επιτυχία του τουρνουά ήταν μια ηθική δικαίωση για τον κ.Λεονταρίτη και τους παράγοντες του Φοίνικα, αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πως εδραιωνόμαστε σιγά - σιγά στη συνείδηση του κόσμου. Είχα πει ότι, η διαίσθηση μου έλεγε πως οι πάντες κάτι θα έχουν να κερδίσουν. Ο Ηρακλής πήρε το Κύπελλο, η Λαμία κέρδισε την καταξίωση, οι άλλες ομάδες έπαιξαν καλό βόλεϊ και η Σύρος κέρδισε κι αυτή. Κατ' αρχάς εμπειρία, γιατί και οι ήττες είναι μεγάλα μαθήματα, ιδιαίτερα για ομάδες που θέλουν να έχουν διάρκεια στο μέλλον. Πιστεύω όμως ότι κερδίσαμε και την εκτίμηση όλων με την συμπεριφορά μας και για άλλη μια φορά κέρδισε τον κόσμο της και ενδεχομένως στο μέλλον να έχει κερδίσει πολλά περισσότερα».
Τώρα πια που το Final 8 έχει περάσει στην ιστορία ο συνολικός απολογισμός του κ. Λεονταρίτη έχει θετικό πρόσημο. «Νομίζω ότι είναι απολύτως θετικός και γι' αυτό το λόγο θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν σ' αυτή τη γιορτή. Γιατί ναι μεν εμείς κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, αλλά αυτή πέτυχε γιατί οι φιλοξενούμενοι μας, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, δημοσιογράφοι, βοήθησαν ο καθένας με το δικό του τρόπο ώστε να έχουμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΠΕ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και θεωρώ πως και η Ομοσπονδία αισθάνεται δικαιωμένη για την επιλογή της».
Για τη Σύρο και τον Φοίνικα αυτό ήταν το δεύτερο μεγάλο τουρνουά που φιλοξένησαν τη φετινή περίοδο (είχε προηγηθεί το Final 4 του League Cup) κι όταν ρωτήσαμε τον κ. Λεονταρίτη αν ονειρεύεται να έρθει στο νησί κι ένας ακόμη τελικός όπως αυτός του πρωταθλήματος, χαμογέλασε κι απάντησε: «Αυτό είναι ένα όνειρο... Είμαστε ρεαλιστές και βλέπουμε πως ο Ηρακλής κι ο Ολυμπιακός δείχνουν ότι είναι καλύτεροι, αλλά στο μέλλον γιατί όχι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίζουμε καλό βόλεϊ, να βοηθάμε στην ανάπτυξη του αθλήματος κι αν αυτό μας οδηγήσει και σε έναν τελικό πρωταθλήματος, αυτός ο συνδυασμός θα ήταν ο ιδανικότερος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in