Ο Ηρακλής απέκλεισε τον ΠΑΟΚ (Stats, Δηλώσεις)

Ο Ηρακλής επικράτησε άνετα του ΠΑΟΚ με 3-0 (25-22, 25-21, 25-14) και ακολουθεί τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του Κυπέλλου της Σύρου.
Ο Ντεσπέιν αγωνίστηκε μόνο στο τρίτο σετ, όταν ο Δρίκος έριξε στο ματς όλους τους «πιτσιρικάδες» για να ξεκουράσει τους βασικούς του. Από τον ΠΑΟΚ, που το πάλεψε το ματς, έλειψε ο τιμωρημένος Μπορόβνιακ.

Ηρακλής (Δρίκος):
Χριστοφιδέλης 10 (9/18 επ., 1 μπλοκ 73% υπ. - 73% άριστες), Εφραιμίδης 5 (5/9 επ., 70% υπ. - 30% άριστες), Πελεκούδας 9 (7/9 επ., 2 μπλοκ), Προύσαλης 4 (3 άσοι), Σμαραγδής 6 (4/4 επ., 2 μπλοκ), , Κράβαρικ 11 (10/19 επ., 1 άσο), Στεφάνου -λ (58% υπ. - 50% άριστες) / Μποζίδης, Ντεσπέιν 6 (4/4 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 67% υπ. - 67% άριστες), Τακουρίδης, Τζιουμάκας 2, Κολτσιάκης
ΠΑΟΚ (Μέλκας):
Γκιρτζίκης 4 (3/5 επ.), Παπαϊακώβου 7 (5/11 επ., 2 μπλοκ), Πλίκας 1, Ωρολογάς 7 (7/14 επ., 60% υπ. – 44% άριστες), Ρομέρο 7 (6/19 επ., 67% υπ. – 36% άριστες), Αρμενάκης 13 (13/24 επ.), Παπαδημητρίου –λ 83% - 50% άριστες) / Γεωργιάδης, Ίλιτς, Αγγελής
Τη δική του εκτίμηση για την πρόκριση της ομάδας του έδωσε μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός του Ηρακλή, Σωτήρης Δρίκος:

«Δεν κάνω παράπονο, αλλά θα ήθελαν να έχουμε ένα ακόμα πιο σκληρό παιχνίδι σήμερα εν όψει των ακόμα πιο δύσκολων που έρχονται. Ο ΠΑΟΚ πάλεψε και μας έδωσε κίνητρα στο παιχνίδι μας, πάντα το κάνει, αλλά θα χρειαστεί να έχουμε ακόμα καλύτερη παρουσία στη συνέχεια. Το επόμενο παιχνίδι είναι σε 48 ώρες και έχουμε τον χρόνο να δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται και ο Ντεσπέιν. Ελπίζω να είναι όλοι οι παίκτες μου υγιείς γιατί θα χρειαστούν όλοι στην προσπάθεια για να φτάσουμε στον τελικό και να πάρουμε το Κύπελλο».


Από την πλευρά των παικτών του Ηρακλή, ο Κώστας Προύσαλης, είπε: «Πέρα από την πρόκριση, το θετικό είναι ότι για ένα μεγάλο διάστημα παίξαμε και καλό βόλεϊ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που στάθηκε καλά στο γήπεδο στα δύο πρώτα σετ. Εμείς, όμως, είχαμε ποιότητα στο παιχνίδι μας και καταφέραμε να μην κινδυνέψουμε στην πραγματικότητα. Ηρθαμε στη Σύρο για να πάμε στον τελικό και να πάρουμε το Κύπελλο, ανεξάρτητα από το ποιον θα έχουμε αντίπαλο».

Τα συγχαρητήριά του στον Ηρακλή για τη δίκαιη, όπως τη χαρακτήρισε, νίκη του έδωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Μέλκας μετά το τέλος του αγώνα: «Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ηρακλή γιατί ακόμα και στα σημεία που εμείς προσπαθήσαμε να του βάλουμε εμπόδια εκείνος κατάφερε και τις δύο φορές στο πρώτο και το δεύτερο σετ να βρει τις λύσεις. Στόχος μας ήταν να καταφέρουμε να πάρουμε το πρώτο ή το δεύτερο σετ για να παίξουμε υπό διαφορετικές προϋποθέσεις τον αγώνα, όμως δεν μας… βγήκε. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στον Κράβαρικ για τη σημερινή του παρουσία. Για εμάς, πλέον υπάρχει μόνο το πρωτάθλημα και εκεί εστιάζουμε. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στην απουσία του Μπορόβνιακ, δεν είναι δικαιολογία».

Πιο καυστικός ήταν ο Απόστολος Αρμενάκης, ο οποίος έδειξε επηρεασμένος από την εμφάνιση του ΠΑΟΚ, κυρίως στο 3ο σετ: «Δεν μπορέσαμε να πιέσουμε τόσο πολύ τον Ηρακλή, ώστε στα δύο πρώτα σετ να καταφέρουμε να πάρουμε κάτι. Δυστυχώς, όταν φτάναμε κοντά, μετά το 20 περίπου, ο Ηρακλής και πάλι ξέφευγε. Ούτε η απουσία του Μπορόβνιακ, ούτε το ταξίδι που δεν έγινε κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις αποτελεί δικαιολογία. Τις επόμενες ημέρες θα ζητήσω να κάνουμε έναν διάλογο με τους συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια, γιατί εάν εκείνοι θέλουν να διασύρονται, εγώ δεν το θέλω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in