ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - Ολυμπιακός 3-2

Ο ΓΑΣ Παμβοχαϊκός (στο 5ο συνεχόμενο τάι μπρέικ στο οποίο αγωνίστηκε συμπεριλαμβανομένων και των ημιτελικών) επικράτησε με 3-2 του Ολυμπιακού, συμπλήρωσε τις δύο νίκες στη σειρά των αγώνων για τις θέσεις 3-4 και ολοκλήρωσε την καταπληκτική παρθενική του σεζόν στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 καταλαμβάνοντας την 3η θέση.
Ο Ολυμπιακός τώρα θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ τον Άρη στο Αλεξάνδρειο (η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αύριο) με τον νικητή να καταλαμβάνει την 4η θέση και τον ηττημένο την 5η.
Το παιχνίδι είχε συναρπαστική εξέλιξη, αφού ο Ολυμπιακός παρά τις γνωστές του απουσίες (Φιλίποφ, Ανδρεάδης, Χιμένες, τραυματίες, ενώ παρελθόν αποτελούν οι Νοβότνι, Φιγκερόα) και το γεγονός ότι έπαιξε με ακραίο τον Κουζούνη και λίμπερο τον Σωτηρίου, παρέμεινε ανταγωνιστικός.
Μάλιστα οι ερυθρόλευκοι έχουν να επιδείξουν μια εντυπωσιακή ανατροπή στο β' σετ, όπου βρέθηκαν να χάνουν με 18-11, αλλά χάρις στα σερβίς των Πετρέα, Κουζούνη έτρεξαν ένα σερί 4-14, κατακτώντας το σετ. Ο Ολυμπιακός μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 2-2, αλλά στο 5ο σετ ο Παμβοχαϊκός (με ηγέτες τους Μπεκιάρη, Ντουσάρμ) έφτασε μετά το 9-7 με άνεση στη νίκη.
Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε η απονομή του Κυπέλλου στους νικητές από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη και τον Γενικό Γραμματέα της ΕΣΑΠ κ. Βασιλείου, εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο. «Καταφέραμε να κλείσουμε τη χρονιά τοποθετώντας ένα κερασάκι σε μια εντυπωσιακή φετινή τούρτα...», δήλωσε πανευτυχής ο Νίκος Ζαλμάς μετά του αγώνα για τον οποίο σημείωσε: «Σήμερα αδικήσαμε τους εαυτούς μας στο β' όταν ένα εύκολο 2-0 έγινε ένα αγχωτικό 1-1. Ήμασταν καλύτεροι για τρία σετ, αλλά κι ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά ενώ στο 5ο σετ ήμασταν καλύτεροι και πιο υπομονετικοί».
Από κει και πέρα ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι: «Το τελικό σκορ νομίζω ότι απέδωσε μια δικαιοσύνη για την 3η θέση, με βάση την εικόνα των ομάδων στα παιχνίδια των πλέι οφ. Για μας ήταν μια καταπληκτική χρονιά με ένα πολύ όμορφο φινάλε. Θα αδικούσαμε τους εαυτούς μας αν δεν κρεμούσαμε το μετάλλιο, που αποδεικνύει τη προσπάθεια που είχαμε κάνει από την αρχή της χρονιάς. Πετύχαμε όλους τους στόχους μας, αντέξαμε κάνοντας δύο ισάξιους γύρους και πολύ καλά πλέι οφ για να έρθει σημερινή νίκη που ήταν ένα ιδανικό φινάλε για όλους»
Ο Τέλης Σωτήρχος στους δύο αγώνες που έκατσε στον πάγκο της ανδρικής ομάδας του Ολυμπιακού έζησε ισάριθμα τάι μπρέικ (κι έκλεισε τη χρονιά με τρία συνεχόμενα, αν προσθέσουμε και τον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών).
«Ευτυχώς έχουμε συνηθίσει αλλιώς δεν θα γλιτώναμε τα εμφράγματα...», είπε ο έμπειρος τεχνικός ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι αθλητές του.
«Τα προβλήματα μας ήταν γνωστά, αλλά για τέσσερα σετ ήμασταν ανταγωνιστικοί. Δεν αντέξαμε στο 5ο σετ, όπου χάσαμε κυρίως από τα δικά μας λάθη, αφού κάναμε 8 συνολικά, 6 εκ των οποίων ήταν στο σερβίς. Ο Παμβοχαϊκός έπαιξε πιο ώριμα και επικράτησε δίκαια», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι τα παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους, ήθελαν πάρα πολύ να κερδίσουν, έπαιξαν στα όρια τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια»

Τα σετ: 25-19, 22-25, 25-17, 22-25, 15-11

Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μπεκιάρης 21 (15/26 επ., 2 άσοι, 4 μπλοκ, 56% υπ. - 20% άριστες), Ποτότσνικ 8 (8/27 επ., 72% υπ. - 28% άριστες), Στιβαχτής 6 (2 άσοι, 3 μπλοκ), Κατσανεβάκης 9 (6/10 επ., 3 μπλοκ), Καραγιάννης 7 (4/8 επ., 3 μπλοκ), Ντουσάρμ 27 (21/31 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Δημητρακόπουλος -λ (54% υπ. - 25% άριστες) / Σζάρεκ, Λιόντας 1.
Ολυμπιακός (Σωτήρχος): Ιωάννου 8 (7/24 επ.), Πετρέας 13 (7/11 επ., 2 άσοι, 4 μπλοκ), Λιβαθηνός 1, Κουζούνης 13 (13/29 επ., 53% υπ. - 34% άριστες), Κανέλλος 13 (8/15 επ., 4 μπλοκ), Κοκκινάκης 18 (15/29 επ., 3 άσοι, 57% υπ. - 36% άριστες), Σωτηρίου -λ 51% υπ. - 18% άριστες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in