Αυλαία με ντέρμπι κορυφής στην Αλεξανδρούπολη

Η 7η αγωνιστική της Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013, ολοκληρώνεται με το ντέρμπι κορυφής καθώς ο 3ος στη βαθμολογία Εθνικός Αλεξανδρούπολης, υποδέχεται τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό (18.00, Novasports 3, Καραμπέτσος - Γεωργιάδης, Κομισάριος: Λαδάς).
Οι ερυθρόλευκοι μετρούν έξι νίκες στο πρωτάθλημα (δέκα αν προσθέσουμε League Cup και Challenge Cup), αλλά ο Εθνικός είναι αήττητος εντός έδρας και παράλληλα τις τελευταίες δύο χρονιές κερδίζει τον Ολυμπιακό στην Αλεξανδρούπολη .
«Οι παραδόσεις δεν κερδίζουν τους αγώνες. Κάθε σεζόν είναι και διαφορετική, αφού και οι ομάδες είναι διαφορετικές, οπότε προσωπικά δεν δίνω και μεγάλη σημασία σ' αυτό τον τομέα», είπε ο Σάκης Μουστακίδης, ο οποίος θα βρεθεί αντίπαλος με την ομάδα όπου έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του.
«Στον Ολυμπιακό σίγουρα έζησα πολλά και δεν τα ξεχνώ, αλλά εδώ και χρόνια είμαι στην Αλεξανδρούπολη, έχω ασχοληθεί από διάφορα πόστα με τον Εθνικό και το μυαλό μου είναι στην ομάδα μου», σημείωσε ο Θρακιώτης τεχνικός αποφεύγοντα να δώσει προσωπικό χαρακτήρα στο αυριανό ντέρμπι, το οποίο όμως ο ίδιος χαρακτήρισε ξεχωριστό.
«Κι αυτό γιατί παίζουμε με τον πρωτοπόρο, που είναι αήττητος και κυρίως μια σοβαρή, έμπειρη ομάδα με καταξιωμένους αθλητές. Όλα τα παραπάνω καθιστούν το συγκεκριμένο ματς μια μεγάλη πρόκληση για εμάς», είπε και συμπλήρωσε με νόημα: «Εμείς διαθέτουμε ένα σύνολο από έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει πολλά τέτοια ματς, αλλά και νεαρούς που τώρα διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους. Παιδιά τα οποία βελτιώνονται καθημερινά, σε πολλούς τομείς, αλλά βασικά αποκτούν βολειμπολική προσωπικότητα. Αυτό το παιχνίδι για μας είναι μια ευκαιρία για να δείξουμε κάποια πράγματα και το σίγουρο είναι ότι κατεβαίνουμε στο γήπεδο για να παίξουμε καλό βόλεϊ και να διεκδικήσουμε τη νίκη».
Προβλήματα δεν αντιμετωπίζει ο κ. Μουστακίδης, αλλά το ίδιο ισχύει και για τον παλιό του συμπαίκτη στον Ολυμπιακό Δημήτρη Καζάζη, καθώς οι ερυθρόλευκοι ταξιδεύσουν στη Θράκη πάνοπλοι προκειμένου να διατηρήσουν την πρώτη θέση, το αήττητο, αλλά και να δώσουν τέλος στην αρνητική παράδοση της τελευταίας διετίας.
Ο Γιώργος Στεφάνου μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα των ερυθρόλευκων (www.olympiacos.org) ξεκαθάρισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του δεν αισθάνονται άγχος για το θέμα του ‘αήττητου'.
«Όλοι όσοι βρισκόμαστε στην ομάδα έχουμε γαλουχηθεί να ζούμε, αγωνιστικά, υπό πίεση. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα άγχος. Το ότι είμαστε αήττητοι είναι ένα γεγονός. Όπως γεγονός είναι ότι θέλουμε να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους», είπε ο λίμπερο των ερυθρόλευκων χαρακτηρίζοντας κι αυτός ντέρμπι το αυριανό ματς: «Θα αντιμετωπίσουμε μία από τι πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος σε μία πολύ δυνατή έδρα. Η βαθμολογική διαφορά κάνει την αναμέτρηση ντέρμπι και έτσι την προσεγγίζουμε. Μπορεί τα δύο προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός να έχασε βαθμούς στην Αλεξανδρούπολη όμως δεν παίζει βόλεϊ η προϊστορία. Κάθε σεζόν είναι διαφορετική και είμαστε καλά προετοιμασμένοι να ξεπεράσουμε τόσο την κούραση από τα συνεχόμενα ταξίδια όσο και το εμπόδιο του αξιόμαχου Εθνικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in