Κύπελλο Ελλάδας: Νίκη και πρόκριση για τον ΖΑΟΝ στη Ρόδο

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου η γυναικεία ομάδα του ΡΣΦΠ Τελχινίς αντιμετώπισε στο Βενετόκλειο τον ΖΑΟΝ Κηφισιάς (ομάδα Α2) στο πλαίσιο της 3η αγωνιστικής της β΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου στο 1ο σετ εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αθλητριών του ΖΑΟΝ  και κατάφεραν με μετά από καλές άμυνες να τελειώσουν ‘κόντρα επιθέσεις’ και  να προηγηθούν ακόμα και με 20-11. Στο σημείο αυτό η ομάδα του Ζόραν Κόβατσιτς αντέδρασε, μείωσε τη διαφορά και έφερε το σκορ στο 21-19. Παρόλα αυτά οι ροδίτισσες βρήκαν τη δύναμη και πήραν το σετ με 25-20.

Ο ενθουσιασμός, όμως, των φίλων της Τελχινίδας στην κερκίδα δεν κράτησε πολύ. Η σαφώς ισχυρότερη αθηναϊκή ομάδα με ένα επιθετικό μονόλογο προηγήθηκε αρχικά με 3-14.

Στο σημείο αυτό μία από τις καλύτερες του αγώνα, η ακραία της Τελχινίδας Φαίη Μίχου, παίρνοντας με δυνατό καρφί μπλοκ άουτ τραυματίζεται σοβαρά στο γόνατο. Η αποχώρησή με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο αποδυνάμωσε την Τελχινίδα η οποία έχασε εύκολα το 2ο σετ με 12-25.

Η ίδια εικόνα επικράτησε και στα άλλα δύο σετ με τον ΖΑΟΝ να επιβάλει πλήρως το παιγνίδι του και να κατακτά άνετα τη νίκη και την πρόκριση.

 ΡΣΦΠ Τελχινίς - ΖΑΟΝ Κηφισιάς 1-3 σε 101΄ (25-20 σε 32΄, 12-25 σε 27΄, 12-25 σε 20 και 13-25 σε 22)

Τελχινίς: (Νίκος Τσιντομηνάς, Μιχάλης Τσιμισίρης) Κέλυ Δαουτοπούλου, Φαίη Μίχου, Ελένη Μητροπούλου, Αγλαΐα Σκορδά, Μαρία Βλαμάκη, Μαρία Βρατσάλη, Χρυσάνθη Μαθιουδάκη, Κωνσταντίνα Φουντουραδάκη, Νικολέτα Αμορανίτη, Μαρία Μαθιουδάκη και Ελισάβετ Αμορανίτη (λίμπερο)

ΖΑΟΝ (Ζόραν Κόβαζιτς) Karina Filipionoka, Julia Borisova, Ναταλία Βιτωράτου, Ζένικα Μαλουσάρη, Άννα Νικολόπουλου, Χρυσούλα Κανταρή, Έλλη Κόνιαρη, Άννα Σπανού και Εβίτα Ξηντάρα (λίμπερο)

Διαιτητές  ήταν η  Γεωργία Μεταξά και ο Γιώργο Βλάχο από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Πειραιά ενώ σημειωτής ήταν ο   από τη Ρόδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in